Обладнання Victron Energy. Інвертори та інше. Обговорення, порівняння, відгуки

буду вивчати матчаст
Воно таке заморочене виявляється , але круте!!! Прикалююсь з подружані (дала мені повний доступ до акаунту) - "будеш неслухняна - вимкну тобі "світло"!
Є питання до налаштування "grid region" ....
чи як то так - не подобається мультиплюсу наша мережа, краще залишити "none" по замовчуванню, бо клацає релюхами при появі мережі шо скажений + хрущовка з алюмінієвою проводкою без заземлення - "ground relay" - off !!!
Доречі клемники нормальні, гвинтові, десь під 7-8мм2, не як в pdf інструкції пружинні - зазря наперед обтискав довгі наконечники на кабелях.

Останнє редагування:

Вкладення

• Screenshot_20260306-161730.png
    Screenshot_20260306-161730.png
    253,5 Кб · Перегляди: 15
Останнє редагування:
Воно таке заморочене виявляється , але круте!!! Прикалююсь з подружані (дала мені повний доступ до акаунту) - "будеш неслухняна - вимкну тобі "світло"!
Є питання до налаштування "grid region" ....
чи як то так - не подобається мультиплюсу наша мережа, краще залишити "none" по замовчуванню, бо клацає релюхами при появі мережі шо скажений + хрущовка з алюмінієвою проводкою без заземлення - "ground relay" - off !!!
Доречі клемники нормальні, гвинтові, десь під 7-8мм2, не як в pdf інструкції пружинні - зазря наперед обтискав довгі наконечники на кабелях.
Це не мережа не подобається, це в залежності від вибраного стандарту мережі від робить певні перевірки при появі мережі. Погугліть - клацання це ок, сам спочатку дьоргався думав може що не так підключив :) Але помилок ніяких не видає, значить все подобається ::) З іншої сторони, якщо вам не треба ess (може помиляюсь, але у себе вмикав саме із-за ess, бо там чи то не давало увімкнути чи то обмежувало можливості, вже не пам'ятаю), нема сонячних панелей, то і сенсу перемикати з none особливого сенсу не бачу. Тим більше, якщо погана вхідна мережа (менше перевірок/вимог до вхідної напруги). У мене спершу працював чисто як безперебійник із grid code none. Але знову ж таки для загальної нейтралі то навпаки треба встановлювати певний grid code, по пам'яті австралія, нова зеландія або other (neutral joined), остання опція з'явилась порівняно недавно. пс:але це все неточно, треба питать у гуру віктронів

Доброго дня. Відповідаю - так, дійсно при використанні інверторів Мультиплюс 2 з акумами Дайнес DL5.0C вилазить проблема, яка приводить до відключення інвертора та його перазпуску. Це буває при зникненні зовнішного живлення, при появі зовнишнього живлення, при вмиканні якогось навантаження у час, коли немає мережі. Тобто коли є ймовірність зниження напруги на акумі, а фактично - будь коли :), навіть при вмиканні вилки блока живлення ноута у розетку. Ніякої закономірности немає. Я сам маю такий набір вдома і це усе бачу. Частково (ну мабуть 30 %) це питання виришується сильним зниженням значень напруги при налаштуванні асистента ESS - до 44 В в усіх полях. Практично повністю (50%) це вирішується перезаписом софта у акумі Дайнес через програматор (якого немає в країні). 100 % це вирішується заміной БМС у акумі АБО встановленням додаткового точно такого ж акума.
Справа у тому, шо ця проблема НЕ ІСНУЄ у випадках, коли ємність акума численно ВДВІЧІ перевищує потужність інвертора. Тобто при використанні інвертора VE 3000, який при розряді має потужність 2,4 кВт, у парі з Дайнес ДЛ5.0С, який 5,12 кВтхг, ніяких проблем не існує, бо ємність акума численно ВДВІЧІ перевищує потужність інвертора. Маю таки комплекти і на них про вимикання ніхто не знає, усе працює, як і повинно бути у Віктрона - бездоганно. А от якщо VE 5000, який при розряді має 4 кВт, то тут ця проблема є. Але ви додаєте додатковий акум і усе стає гаразд, бо ємнітьс акумів (10,240 кВт х г) численно вдвічі перевищує численне значення потужності інвертора (4 кВт).
Віктрон про цю проблему знає та вказує на Дайнес. Дайнес про це теж знає, але не бажає нічого зиінювати.
Є надія, шо нові акуми Дайнес DL5.0C Heating, які точно такі зовні, мають іншу БМС. Але таких даних поки немає.
Маю таку ж саму проблему як у Вас. Моя система -- Victron Energy MultiPlus-II 48/10000-140-100/100 + Dyness Powerbrick 51.2V 280Ah. Планую додати ще одну батарею. Питання чи сенс додати 2шт Pylontech US5000, чи таку ж саму яка вже є у мене Dyness?

Назад
Угорі