Обладнання Victron Energy. Інвертори та інше. Обговорення, порівняння, відгуки

буду вивчати матчаст
Воно таке заморочене виявляється , але круте!!! Прикалююсь з подружані (дала мені повний доступ до акаунту) - "будеш неслухняна - вимкну тобі "світло"!
Є питання до налаштування "grid region" ....
чи як то так - не подобається мультиплюсу наша мережа, краще залишити "none" по замовчуванню, бо клацає релюхами при появі мережі шо скажений + хрущовка з алюмінієвою проводкою без заземлення - "ground relay" - off !!!
Доречі клемники нормальні, гвинтові, десь під 7-8мм2, не як в pdf інструкції пружинні - зазря наперед обтискав довгі наконечники на кабелях.

Останнє редагування:

Вкладення

• Screenshot_20260306-161730.png
    Screenshot_20260306-161730.png
    253,5 Кб · Перегляди: 15
Останнє редагування:
Воно таке заморочене виявляється , але круте!!! Прикалююсь з подружані (дала мені повний доступ до акаунту) - "будеш неслухняна - вимкну тобі "світло"!
Є питання до налаштування "grid region" ....
чи як то так - не подобається мультиплюсу наша мережа, краще залишити "none" по замовчуванню, бо клацає релюхами при появі мережі шо скажений + хрущовка з алюмінієвою проводкою без заземлення - "ground relay" - off !!!
Доречі клемники нормальні, гвинтові, десь під 7-8мм2, не як в pdf інструкції пружинні - зазря наперед обтискав довгі наконечники на кабелях.
Це не мережа не подобається, це в залежності від вибраного стандарту мережі від робить певні перевірки при появі мережі. Погугліть - клацання це ок, сам спочатку дьоргався думав може що не так підключив :) Але помилок ніяких не видає, значить все подобається ::) З іншої сторони, якщо вам не треба ess (може помиляюсь, але у себе вмикав саме із-за ess, бо там чи то не давало увімкнути чи то обмежувало можливості, вже не пам'ятаю), нема сонячних панелей, то і сенсу перемикати з none особливого сенсу не бачу. Тим більше, якщо погана вхідна мережа (менше перевірок/вимог до вхідної напруги). У мене спершу працював чисто як безперебійник із grid code none. Але знову ж таки для загальної нейтралі то навпаки треба встановлювати певний grid code, по пам'яті австралія, нова зеландія або other (neutral joined), остання опція з'явилась порівняно недавно. пс:але це все неточно, треба питать у гуру віктронів

Доброго дня. Відповідаю - так, дійсно при використанні інверторів Мультиплюс 2 з акумами Дайнес DL5.0C вилазить проблема, яка приводить до відключення інвертора та його перазпуску. Це буває при зникненні зовнішного живлення, при появі зовнишнього живлення, при вмиканні якогось навантаження у час, коли немає мережі. Тобто коли є ймовірність зниження напруги на акумі, а фактично - будь коли :), навіть при вмиканні вилки блока живлення ноута у розетку. Ніякої закономірности немає. Я сам маю такий набір вдома і це усе бачу. Частково (ну мабуть 30 %) це питання виришується сильним зниженням значень напруги при налаштуванні асистента ESS - до 44 В в усіх полях. Практично повністю (50%) це вирішується перезаписом софта у акумі Дайнес через програматор (якого немає в країні). 100 % це вирішується заміной БМС у акумі АБО встановленням додаткового точно такого ж акума.
Справа у тому, шо ця проблема НЕ ІСНУЄ у випадках, коли ємність акума численно ВДВІЧІ перевищує потужність інвертора. Тобто при використанні інвертора VE 3000, який при розряді має потужність 2,4 кВт, у парі з Дайнес ДЛ5.0С, який 5,12 кВтхг, ніяких проблем не існує, бо ємність акума численно ВДВІЧІ перевищує потужність інвертора. Маю таки комплекти і на них про вимикання ніхто не знає, усе працює, як і повинно бути у Віктрона - бездоганно. А от якщо VE 5000, який при розряді має 4 кВт, то тут ця проблема є. Але ви додаєте додатковий акум і усе стає гаразд, бо ємнітьс акумів (10,240 кВт х г) численно вдвічі перевищує численне значення потужності інвертора (4 кВт).
Віктрон про цю проблему знає та вказує на Дайнес. Дайнес про це теж знає, але не бажає нічого зиінювати.
Є надія, шо нові акуми Дайнес DL5.0C Heating, які точно такі зовні, мають іншу БМС. Але таких даних поки немає.
Маю таку ж саму проблему як у Вас. Моя система -- Victron Energy MultiPlus-II 48/10000-140-100/100 + Dyness Powerbrick 51.2V 280Ah. Планую додати ще одну батарею. Питання чи сенс додати 2шт Pylontech US5000, чи таку ж саму яка вже є у мене Dyness?

Маю таку ж саму проблему як у Вас. Моя система -- Victron Energy MultiPlus-II 48/10000-140-100/100 + Dyness Powerbrick 51.2V 280Ah. Планую додати ще одну батарею. Питання чи сенс додати 2шт Pylontech US5000, чи таку ж саму яка вже є у мене Dyness?
Ні, Ви не додасте ніякої іншої батареї, окрім точно такої же. Вони повинні бути однаковими.

Как угомонить этот аккумулятор?! (кроме явного запрета инвертору на заряд)
Тем более, что по напряжению он все равно не добирает до уставки (55 вместо 55.4) и до float в veconfig не опускается тоже.
Батарейка dyness powerhaus
IMG_20260321_110102~2.jpgIMG_20260319_111912~2.jpg

Как угомонить этот аккумулятор?! (кроме явного запрета инвертору на заряд)
Тем более, что по напряжению он все равно не добирает до уставки (55 вместо 55.4) и до float в veconfig не опускается тоже.
Батарейка dyness powerhaus
Переглянути вкладення 10972Переглянути вкладення 10973
Спробуйте поставити інвертору Bulk=Float

Да, уже думал про это. Пока отключил powerassist (те пики тока это запуск холодильника).
Хотелось зарядить батарею до номинала хоть раз (подозреваю что бмс тоже это пытается сделать), но видимо без вскрытия не судьба...
upd. Не повлияло ни на что.

Останнє редагування:
Доброго дня. Хтось намагався вирішувати питання зменьшення гулу від іноді працюючьогокулера всередені Віктронів? Маю Віктрон II 5000 GX. Кудер починаэ працювати при або зарядці акумів великим струмом або при навантаженні. Я багато читав й профільній конфі про це питання, там люди міняють штатній JAMICON або на Noctua або на Sunon, ставлять шумопоглинаючі вставки і таке інше. У нас це хтось робив? Є досвід? Дякую.

Виктрон(?) выпускал платы для кулеров, которые убирают "гул" из-за низкочастотного шим, если вы про это. В новых ревизиях мультиплюса это уже исправлено.Screenshot_20260418-133142.png

Виктрон(?) выпускал платы для кулеров, которые убирают "гул" из-за низкочастотного шим, если вы про это. В новых ревизиях мультиплюса это уже исправлено.Переглянути вкладення 11239
Це я знаю. Ця плата прибирала гул з-за особливостей роботи ШИМа на низьких частотах. Я ж питаю про заміну кулера на менш гучний.

Назад
Угорі