Обладнання Victron Energy. Інвертори та інше. Обговорення, порівняння, відгуки

Serhiy

Administrator
Команда форуму
Реєстрування
13 Бер 2018
Дописи
2.745
Бали
113
Сонячні панелі
Ja Solar
Інвертор
Huawei 33KTL-A
Один з найбільш відомих виробників обладнання для сонячних станцій.

Модульна конструкція і широкий спектр налаштувань.

Офіційний сайт

сайт для інсталерів

форум

CAN інтерфейси в RaspberyPi

Прошу обговорювати в цій гілці. Перший пост буде оновлюватись.

Останнє редагування модератором:
Давно пора вивчати Віктрон, а то одні Масти та Дейе. Шукаю більш-менш повний опис режима DVCC та ESS. Усе, шо на сайті вже читав.

Давно пора вивчати Віктрон, а то одні Масти та Дейе. Шукаю більш-менш повний опис режима DVCC та ESS. Усе, шо на сайті вже читав.
багато відео на offgrid garage
багато відео на professional.victronenergy.com/learn/videos
добрий форум на victronenergy

ESS - professional.victronenergy.com/online-training/19/

трохи додав у шапку

багато відео на offgrid garage
багато відео на professional.victronenergy.com/learn/videos
добрий форум на victronenergy

ESS - professional.victronenergy.com/online-training/19/
Це усе правильно, але на жаль оперативної допомоги не виходить. Треба передивитися 100500 відео, шоб можливо (!!) знайти відповідь на своє питання. А можно і не знайти. Поставити питання просто немає кому.

Це усе правильно, але на жаль оперативної допомоги не виходить. Треба передивитися 100500 відео, шоб можливо (!!) знайти відповідь на своє питання. А можно і не знайти. Поставити питання просто немає кому.
ех маладєжь))))
як ви звикли - що все вам розкажи, покажи, розжуй, положи в рот)))
Ви взагалі такий термін чули - "порог вхождєнія"?

Тут ніхто вам не жуватиме. Тут - або таки пробуєте розібратися,
або - наймаєте спеціалістів.
Інших шляхів не буде).

Хтось налаштовував собі вихід AC-2? Як налаштовували скидання надлишкової енергії?

Додам, якщо є GX - там можна встановити node red і налаштувати сценарії. https://www.victronenergy.com/live/venus-os:large
додам)))
можна замість GX використовувати RPi) - буде точно дешевше

можна і до НА прикрутити
можна і самому написати плагіни - система ж відкрита)

Також думав про схему налаштування через "Асистентів", однак я так зрозумів - це більш для літа, коли надлишок дорівнює або перевищує навантажнення на виході АС-2, бо якщо ні, то почнеться коливання батареї навколо "мертвої зони", тобто мікроцикли, а це знос самої батареї... Чи вірно я розумію?

Додам, якщо є GX - там можна встановити node red і налаштувати сценарії. https://www.victronenergy.com/live/venus-os:large
Якщо включити розширений режим,Victron попереджують про зняття з гарантії...

додам)))

можна і до НА прикрутити
можна і самому написати плагіни - система ж відкрита)

Це булоб круто! На майбутнє, якщо будувати розумний будинок з розумним електроспоживанням... боюся мені цього покищо не світить)

Якщо виводити підсумок, то без додаткового обладнання налаштувати скидання надлишків PV можливо тільки через Node-RED? Через "Асістентів" тільки з обмеженням по батареЇ?
Якось простіше реалізувати не вийде, наприклад через MPPT?

Ну під "GX" я мав на увазі все що на Venus OS=)
Сам використовую RPi, але це точно не дешевше буде ніж переплатити 100 євро за GX версію Multiplus II. Я просто поспішив.
Для RPi просто необхідно докупляти ще й USB-MK3 який норм коштує.

Де про це попереджують, можна лінку?)

Ну десь восени в ютубі натрапив на якийсь вебінар про найближчі плани віктрона і там якраз про це запитували (бо зайшла мова за Node Red), представник віктрона сказав, що гарантія на залізо не пропадає, але підтримка відпадає, по node red вони типу взагалі не дають ніякої підтримки

О, знайшов,
1:07:48

Сам використовую RPi, але це точно не дешевше буде ніж переплатити 100 євро за GX версію Multiplus II. Я просто поспішив.

У мене навпаки, коли думав-гадав і про нкон не знав, то виходило, що окремий інвертор + повноцінний cerbo GX виходили в одну ціну як мультіплюс GX. Тому вирішив взяти окремо, бо не був певен, чи не буду доставляти ще один інвертор і був певен, що руки точно будуть чесатися щось там робити %) - Cerbo GX має більше портів-релюшок чим вбудований GX чи Cerbo GX S. Ну і з місяць назад мій звір виглядав так, зараз трохи по-іншому - додав ET112 на вході і приховав трохи дроти під інвертором. Плюс на поличці лежать-чекають своєї черги ще девайси %)

20241020_083112.jpg

Останнє редагування модератором:
Тому вирішив взяти окремо, бо не був певен, чи не буду доставляти ще один інвертор і був певен, що руки точно будуть чесатися щось там робити %)
Так можна один Master з GX а інші звичайні=)
Cerbo GX має більше портів-релюшок чим вбудований GX чи Cerbo GX S
Але они обидва мають слабкіші проци=) Але більше пам'яті.

Сподіваюсь віктрон оновлять модельки і втулять туди хоча б 2-4 гб пам'яти яка коштує копійки, бо всілякі сервіси/плагіни типу тих node red та Signal-K теж нормально можуть з'їдати.

P.S. білд в стійку прикольний.

Теж дивився викладений вебінар, наскільки пам'ятаю в мануалі по Сербо також пишуть що немає підтримки розширених функцій:
Please note that there is and will be no official support on the extended functionalities included in the Venus OS Large image.
І десь ще пишуть, якщо налаштування привели до виходу зі строю обладнання то це ващі проблеми... Ось де точно прочитав, пробачте не пам'ятаю :(
У мене навпаки, коли думав-гадав і про нкон не знав, то виходило, що окремий інвертор + повноцінний cerbo GX виходили в одну ціну як мультіплюс GX. Тому вирішив взяти окремо, бо не був певен, чи не буду доставляти ще один інвертор і був певен, що руки точно будуть чесатися щось там робити %) - Cerbo GX має більше портів-релюшок чим вбудований GX чи Cerbo GX S. Ну і з місяць назад мій звір виглядав так, зараз трохи по-іншому - додав ET112 на вході і приховав трохи дроти під інвертором. Плюс на поличці лежать-чекають своєї черги ще девайси %)

Переглянути вкладення 5727
У мене теж конфігурація віктрон+сербоGX, брав з того що було в наявності... Ви теж через Node-RED програмували?

Теж дивився викладений вебінар, наскільки пам'ятаю в мануалі по Сербо також пишуть що немає підтримки розширених функцій:
Please note that there is and will be no official support on the extended functionalities included in the Venus OS Large image.
Ну це вже ближче до суті і цілком логічно, бо віктрон ці продукти не розробляв, а лише дав свій API с яким вони працюють.
І десь ще пишуть, якщо налаштування привели до виходу зі строю обладнання то це ващі проблеми... Ось де точно прочитав, пробачте не пам'ятаю :(
Ну якщо поставити світч реле 10 раз на секунду то так, це не покриють) Але з таким успіхом те саме можна зробити через ардуіно і aux порт в інверторі.

У мене теж конфігурація віктрон+сербоGX, брав з того що було в наявності... Ви теж через Node-RED програмували?
Ще руки не дійшли, поки чисто як упс на дім. Налаштовував частково через cerbo gx, частково через ve.configure (через vrm портал). Поки що на черзі перепідключити сонячні панелі, які у мене зараз на іншому інверторі. Але так як зараз для сонячної генерації найгірша пора року, то не спішу.

Для RPi просто необхідно докупляти ще й USB-MK3 який норм коштує
Я собі купив. Ну я їх багато налаштовую.
А так - зараз не використовуються.
В яких випадках для RPI точно треба?

Назад
Угорі