Однолінійна схема на дСЕС для ДТЕК

Реєстрування
13 Лис 2024
Дописи
73
Бали
8
Сонячні панелі
Risen 405x8, Trina Solar 575x8
Інвертор
Deye 6K-SG03LP1
Доброго дня.
Хочу подати заявку на встановлення дСЕС, ДТЕК. Подати хочу через сайт он-лайн. Вже двічі користувався подасою через сайт, але не для СЕС. Всепрацює, тож хочу спробувати і це.
По суті питання, на сайті ДТЕК знайшов зразок однолінійної схему, яку треба додати до заявки.
І є декільки питань що до того, що там писати. Юридично трошки дерев'яний, тому якщо для когось це очевидні речі - не дивуйтесь.
Отже питання:

1. Про панелі. В мене два поля: 8*405 Вт = 3,2 кВт Risen встановлені на даху сарая. Друге поле 8*575 Вт = 4.6 кВт становленні на огороді, на конструкції на висоті 2 метра над землею. Під нею земля. Тож, що писати в цьому полі? Писати якусь одну модель панелів, чи писати обідві моделі? Що робити з поужністью? Сумарно 7,8 кВт, інвертор 6 Квт, приєднана потужність 6 кВт. Я ж не можу написати потужність більше 6 квт?Що писати в місці встановлення? Криша сарая? Криша хоз.постройки і літеру як у техпаспорті будинку?

2. Інвертор. deye 6 kw. Так і писати що 6кВт? Чи в кВА? місце встанвлення - сарай. Чи підсобне приміщення і літеру як у техпаспорті? Я про яку напругу іде мова, в DEYE 6k гібридний я такого не бачу. Чи не знаю куди дивитись.

3. Реле напруги. Купив ЗУБР 50ампер. Що значит ТИП? Заводський номер,ну якщо він буде вкажу, чи є чи ні не знаю, ще не отримав посилку. Фвактичне налаштування. Пороги +/- 10% ? Від напруги 220 чи 230 вольт? У нас вже стандарт 230 вольт? Які пороги ставити? Тільки не здогадки, реально те що стоїть у вас і пращює. Напруга влітку завищена, тож це має значення.

4. Місце встановлення. І цілому схема відповідає дійсності. Лічильник на фасаді будинку. Далі з нього кабель розгалуджується в гараж, і сарай до панелі з автоматами, і до іенвертора. Отже, ставити РН треба в сараї. Прямо коло інвертора? Коробку з можливостью ставити пломбу? А чи не пломбуютья інвертор? на скільки це має бути прозоро зроблено? Чи це формальність?

Завчасно дякую за допомогу, бо коли з цим вперше стикаєся, то не все зрозуміло. А переробляти по 10 раз хочеться.

- Також, про поле на городі. Якщо хочу ЗТ, то чи це проходе? Чи ні?
- І ще, є АКБ. Його можна показувати коли приїдуть на плобмування, чи ні?
- Хто і де ставить модем, прямо в коробці з лічильником? Чи окремо?

Вкладення

• схема.jpg
    схема.jpg
    216,6 Кб · Перегляди: 2
Это что за счетчик? Потому как дтэк даёт счёт на оплату счётчика и регистратора, и это 2 разных устройства. Но стоят вместе в одном боксе. Антенна присутсвует

Это что за счетчик? Потому как дтэк даёт счёт на оплату счётчика и регистратора, и это 2 разных устройства. Но стоят вместе в одном боксе. Антенна присутсвует
Скільки займає місця займає модем? Він на дін рейці?На вулиці? Чи може стояти окремо? Звідки заживлений? ДОдатково автома треба?

Скільки займає місця займає модем? Він на дін рейці?На вулиці? Чи може стояти окремо? Звідки заживлений? ДОдатково автома треба?
Напевно це залежить від моделі лічильника
Особисто в мене модем стоїть всередині лічильника під кришкою де клеми (там місце передбачено, і пломбується) заживлений від лічильника (лічільник Actaris ACE 6000)

Напевно це залежить від моделі лічильника
Особисто в мене модем стоїть всередині лічильника під кришкою де клеми (там місце передбачено, і пломбується) заживлений від лічильника (лічільник Actaris ACE 6000)
так, це 3х фазна модель. Знайшов. Нажаль таких однофазних схоже немає. Хоча рішення цікаве.
А сам інвертор не пломбується?

так, це 3х фазна модель. Знайшов. Нажаль таких однофазних схоже немає. Хоча рішення цікаве.
В мене однофазний лічильник Iskraemeco AM550-ED1.2 (купував через місцевий рем, щоб точно не було проблем з налаштуванням, ціна вийшла та сама що й якби купував сам). Модуль GPRS також зразу в ньому, антена виносна, але ми її становили одразу в коробці з лічильником

Ціково, тоді на дідько реле напруги ставити і пломбувати, якщо маючи доступ до клем інвертора його можна просто обійти. А де стоїть РН? Біля лічильника, чи біля інвертора?

Ціково, тоді на дідько реле напруги ставити і пломбувати, якщо маючи доступ до клем інвертора його можна просто обійти. А де стоїть РН? Біля лічильника, чи біля інвертора?
Реле напруги ставиться або в коробці з лічильником, або в окремій коробці, що пломбується зразу біля коробки з лічильником

Реле напруги ставиться або в коробці з лічильником, або в окремій коробці, що пломбується зразу біля коробки з лічильником
Але якщо воно стоїть в коробці, тоді через РН ідуть всі споживачі в будику? Я в першому повідомлені додав схему. Якщо робити як по схемі, і інвертор не пломбується, тоді це РН можна з легкістью обійти. от я до кінця не розумію, чи я щось не розумію чи воно так задумано. Схему взяв з сайту ДТЕК.

Але якщо воно стоїть в коробці, тоді через РН ідуть всі споживачі в будику? Я в першому повідомлені додав схему. Якщо робити як по схемі, і інвертор не пломбується, тоді це РН можна з легкістью обійти. от я до кінця не розумію, чи я щось не розумію чи воно так задумано. Схему взяв з сайту ДТЕК.
це принципова схема, а не детальна. ну ще один момент - це у вас однолінійна схема для мережевого інвертора. а у вас гібридний, тому й схема вам саме потрібна для гібридного
а загалом - мати реле напруги перед входом в будинок - дуже хороша річ.

це принципова схема, а не детальна. ну ще один момент - це у вас однолінійна схема для мережевого інвертора. а у вас гібридний, тому й схема вам саме потрібна для гібридного
а загалом - мати реле напруги перед входом в будинок - дуже хороша річ.
А чим схема мережевого інвертора, буде відрізнятись від гібридного? Якщо я хочу під'єднати споживачи так як на цій схемі? І не використовувати вихід LOAD взагалі.
Що до реле. Річ чудова! От сьогодні о 8 ранку, коли ще генерації від СЕС майже не було (від тих що на до цього ТП під'єднані, моя на експорт не працює), в мережі було 240-242 вольта. І як чудово буде коли те реле вже 10 раз вимкне мені будинок :)
Тож, реле напруги і дуючи стандарти не сумісні! І я на це не вплину. Щось і комусь доводити, то в мене мультиметр не сертифікований, то приїхали замірили було 238 вольт і складуть акт що все добре. А буду варить воду, то і встановку СЕС не підпишуть. Причини найти можна завжди. От і думаю, як потенційно виходити з сітуації. ЧИ можна оминути, чи взагалі відмовитись від експорту.
літом до 255 доходить. Як з цим боряться СЕС які рядом - не знаю. Розмовляти ніхто не хоче. Може якось обходять і ділитись не хочуть.

А раніше РН був налаштований на 265 вольт. після переходу на СІП стало більш-меньш стабільно, але завищене.

І ще питання, в рекомендаціях ДТЕК, сказано що контактор має буи двуполюсним для однофазних мереж. А чи обов'язково взагалі використовувати контактор чи таки ставлять просто реле напруги з одним контактом на фазу?

Назад
Угорі