Паралельна робота акумуляторів Li-Ion та LiFePO4

Самі комірки

Вкладення

• Screenshot from 2025-02-09 18-23-04.png
    Screenshot from 2025-02-09 18-23-04.png
    1,3 Mб · Перегляди: 11
Заряд їде виключно від сонячніх єлементів, тому так нерівномірно. В цілом праціє як і очикувалось. Поки зауважень нема. За цю добу використання державної електрики 0 квтг

Перший цикл разряд / заряд. Верх це струм (синій колір - литийіон 600 Аг, жовтий це лифер 315 Аг). Другий графік це уровень заряду (як це рахуе bms). Також можу сказати що перетоки струму є, але не можно сказати що критичні, десь у межах 10 відсотків. Параметри заряду bulk 48.5, float 48.0В, струм до 150А
Переглянути вкладення 6837
Ну ось, ліфер працює, nmс відпочиває ....

Ну ось, ліфер працює, nmс відпочиває ....
лифер віддав 250 Аг, а ион віддав 174 Аг. Не дуже він і відпочивав. Але ресурс ліфера у 4 рази кращй (теоретично), тому нехай працює. У більш пахмурі дні буде розряжатися більше, тому і літійіон буде працювати більше. Я вважаю що нормально.

лифер віддав 250 Аг, а ион віддав 174 Аг. Не дуже він і відпочивав. Але ресурс ліфера у 4 рази кращй (теоретично), тому нехай працює. У більш пахмурі дні буде розряжатися більше, тому і літійіон буде працювати більше. Я вважаю що нормально.

Добре, якщо так. Літійон спрацював на 29 відсотків, а ліфер на 79 відсотків.

Для себе вирішив залишитись на літійоні бо змішувати його с ліфером особливо не дає переваг. Пожаронебезпека літійона все одно залишається. Наразі додаю ще літійона, це дасть ще більш низьки токи на комірках + ще вужчий діапазон роботи батареї тоб-то можна заряджати до 70% разряджати до 30% , в такому режимі циклів буде богато, а якщо будуть якись важки обставини, то можно розширити діапазон роботи батареї.

Останнє редагування:
Добре, якщо так. Літійон спрацював на 29 відсотків, а ліфер на 79 відсотків.

Для себе вирішив залишитись на літійоні бо змішувати його с ліфером особливо не дає переваг. Пожаронебезпека літійона все одно залишається. Наразі додаю ще літійона, це дасть ще більш низьки токи на комірках + ще вужчий діапазон роботи батареї тоб-то можна заряджати до 70% разряджати до 30% , в такому режимі циклів буде богато, а якщо будуть якись важки обставини, то можно розширити діапазон роботи батареї.
Я би навпаки, разпродав би літійіон. Але маємо що маємо. Під час війни він працює у мене як незнижувальний резерв, на випадак чергової підарської ракетної атаки, та можливого блекауту.
Ось таке за останній тиждень, 21го було мало солнця тому будинок працював від мережи, в інши дні виключно від солнця вдень +аккуми вночи
Screenshot from 2025-02-26 20-11-58.png

Я би навпаки, разпродав би літійіон.
Та він коштує вже до смішного мало + відповідальність, в мене вінрозташован так, що не доведи але пожежа не зачепить будинок, а людина котра купить може розмістити будь як (

Та по цінах, крайні 10 кВтг NMC на нових пакетах відкупив у людини за 14000 грн .... з тим що реальних циклів наработки десь 250 ....

Назад
Угорі