підключення гібридного інвертора у кемпер (Автобудинок)

Ig2

Tier3
Реєстрування
18 Лис 2025
Дописи
23
Бали
3
Сонячні панелі
0
Інвертор
srne 3 kw 24v
Є питання як правильно та захищенно підключати гібридний інвертор у автомобіль або кемпер. Сонячні панелі та вихід АС з інвертора підключаються однаково як і в звичайному будинку або квартирі.
Що робити із входом АС до гібридного інвертора, бо його підключення кожного разу буде відбуватися через подовжувач, хоча і вхід в автодом має спеціалізовану полюсну розетку, але на іншому боці буде звичайна вилка і переплутати місцями фазу/нуль дуже легко. Кожен раз міряти індикатором то звичайно можна, але ж все вірогідність випадковостті та людського фактору якось можна уникнути.
Хто які думки або пропозиції має буду дуже вдячний.

Только самому делать в вилке индикатор фазы. Ну и узо на вводе ни кто не отменял.

Только самому делать в вилке индикатор фазы. Ну и узо на вводе ни кто не отменял.
УЗО спрацьовує якщо один з проводників (фаза або нуль) обривається, в моєму випадку виймаючи вилку пропадають обидва проводника та вставляючи вилку з'являються обидва проводника отож узо не побачить обриву та що фаза і нуль змінилися місцями. отож я не впевнений про УЗО

УЗО на утечку отрабатывает. Если вопрос в безопасности при смене фазы нулем, то оно обязательно.

якщо ви робите в автодом, і плануєте користуватися підключеннями на обладнаних майданчиках - то найкраще поставити всередині
компактне реле напруги, яке вміє визначати фазу. Якщо полярність неправильна — воно просто не подасть струм на інвертор, поки ви не перемкнете вилку.
або шукайте "Реле контролю фаз"

УЗО на утечку отрабатывает. Если вопрос в безопасности при смене фазы нулем, то оно обязательно.
напевно мені потрібна схема - реле напруги+УЗО, якщо буде зміна полярності УЗО і відпрацює. але чи вийде з ладу інвертор

Узо не отрабатывает при смене полярности...

Назад
Угорі