Питання по інвертору Anern FGI-S5000

А є в них список акумів щоб задавати правильні питання ? )))
Там явно сидить якась абізянка яка тільки вичитує чек-лист
Треба пройти весь шлях допоки босс рівня зявиться і ви зможете його завалити :) :)
хороше запитання. я не можу стверджувати, але спробуємо написати, щоб виробник протестив роботу з будь-яким іншим китайським акумом LiFePO4 без smart BMS.
Формально, китайці відповіли на мої запитання, в яких була зв'язка з акумом Volt Polska. Я не міг подумати, що вони такі дотошні.
Цього акума немає навіть на Алі, бо це якби польська розробка спільно мабуть з китайцями, виробляється в Китаї і продається в Польщі.

Щодо акума Anern, то він аналогічно працює з двома інверторами ANERN FGI-S5000 і MUST-PV18-3224 VPM II.

Почекаємо на відповідь без назви акума зі звичайною BMS.

Не думаю, що напише "аб...а", як ви сказали, що інших акумів у них немає. Але і таке можна очікувати

Я також пробував заряджати новий акум Anern своїм інвертором Must. Ситуація аналогічна, акумулятор через BMS сам встановив bulk=float =28 V і змінити в інверторі не можливо, лише через BMS, але bulk=float завжди.
І процес заряджання аналогічно, струм 50А до 100% і далі зупинка заряду, без float . І танців float-bulk з Must також немає.
Налаштування BMS цього акума здійснюється не через меню, а мобільним додатком через Bluetooth.
А в цій батареї є вбудований Bluetooth чи WIFI – бо в описі АКБ Aruna (аналогічна цій )вказано за запитом, тобто може бути а може і не бути? В офісі у нас N серія батарея, то батарея ( не про і не плюс) без Bluetooth

Aruna і Anern ідентичні

Вкладення

• Знімок екрана (1316).png
    Знімок екрана (1316).png
    425,7 Кб · Перегляди: 7
А є в них список акумів щоб задавати правильні питання ? )))
Там явно сидить якась абізянка яка тільки вичитує чек-лист
Треба пройти весь шлях допоки босс рівня зявиться і ви зможете його завалити :) :)
Як рівно у вас струм тримає. В мене такого немає виставив 30А він тримає 20-23А і так з всіма параметрами. Від виставленого на 7А менше.

Aruna і Anern ідентичні
Aruna Anern Voltpolska йдуть по одному шляху - є готовий продукт , а далі тільки брендінг .
Тож з високою ступінню вірогідності можна буде спробувати уточнити в Аруна.
Колись ще до 2022 року ми майже підписали угоду про авторизацію сервісного центра для Aruna.

Але склалось не так як гадалось на жаль.
Зараз функцію сервіса для тм Aruna виконує компанія Акватех, головний офіс в Дніпрі.

Як рівно у вас струм тримає. В мене такого немає виставив 30А він тримає 20-23А і так з всіма параметрами. Від виставленого на 7А менше.
в мене було виставлено з попереднім акумом 50А , так і в новому акумі Anern 50A. Тільки з попереднім акумом струм в кінці заряджання зменшувався до 30, 20, 10А якось так, а потім float і танці float-bulk з наступним поступовим нагрівом і продувками.
З новим акумом Anern зі смарт BMS струм 50А до 100% , а далі відсічка ( я гарно зняв це на відео) і далі акум не заряджається, а інвертор висить на стіні в очікуванні роботи і бере з мережі свої 24Вт на власні потреби. Нагріву немає, продувок немає. Все ок для функціонування як безперебійника.
Але , так не повинно бути. Виробнику про це вже вказали, але він дотошно відповів, що у них немає акума Volt Polska, а з їхнім Anern акумом все ок. Зараз представник буде ще запитувати виробника, як я написав, щоб пробували протестувати це з будь-яким акумом який у них є без розумної БМС.

Aruna Anern Voltpolska йдуть по одному шляху - є готовий продукт , а далі тільки брендінг .
Тож з високою ступінню вірогідності можна буде спробувати уточнити в Аруна.
Колись ще до 2022 року ми майже підписали угоду про авторизацію сервісного центра для Aruna.

Але склалось не так як гадалось на жаль.
Зараз функцію сервіса для тм Aruna виконує компанія Акватех, головний офіс в Дніпрі.
це хороша ідея. У них такі ж інвертори і акуми під назвою Aruna.
Є ще аналогічний інвертор ECGSOLAX ECG-HVM5K-24V 24V 5000W 160A MPPT Wi-Fi , тільки йому тепер великий екран як в Aruna і Anern замінили на малий для здешевлення. Але вся робота аналогічна, і прошивки також, бо все діється однаково.

Вчора працював інвертор, а потім заряджання акумулятора Anern-AN-LPB-N-24200 Npro і я записав останні 4 хв. зарядки акумулятора. Як я попередньо повідомляв, виставлений мною в налаштуваннях інвертора струм зарядки 50А не змінюється до 100% зарядки акума, а потім вимкнення зарядки і інвертор тільки починає споживати з електромережі втрати на хх від 27Вт і через 3-4 хв. 24Вт.

Щодо відповіді китайців на запитання, чому таким чином не працює інвертор з акумулятором без smart BMS , то відповідь представнику в Україні дуже лаконічна. "У нас немає в наявності акумулятора LiFePO4 Volt Polska 120Ah 24V, щоб перевірити роботу інвертора з цим акумулятором".
Тобто, в описі та запитанні фігурував саме Volt Polska акум і вони не задумуючись над запитанням прагматично відповіли.
Я попросив представника подати запитання без назви акумулятора, а лише що без smart BMS, то представник-дилер відповів, що китайці завжди вимагають конкретику, який інвертор, який акумулятор , де купив. Але сказав, що спробує якось перефразувати запитання.

Я також пробував заряджати новий акум Anern своїм інвертором Must. Ситуація аналогічна, акумулятор через BMS сам встановив bulk=float =28 V і змінити в інверторі не можливо, лише через BMS, але bulk=float завжди.
І процес заряджання аналогічно, струм 50А до 100% і далі зупинка заряду, без float . І танців float-bulk з Must також немає.
Налаштування BMS цього акума здійснюється не через меню, а мобільним додатком через Bluetooth.

як писав ранше, немає нагрівання і турбопродувок.
Мені самому цікаво саме чому так. Я не хочу писати виробнику через представника про цей можливий баг, а хочеться спочатку почути конкретне пояснення від виробника, а тоді заявити про баг в прошивці, або щось інше.
Незрозуміло, чому при акумі зі smart BMS інша робота інвертора, немає нагрівання і відповідно турбо продувок, відсутність танців з float і т.д.
Доброго дня. А не дивилися по батареї, може закінчення зарядки викликає відсічка BMS по перезаряду ячейкі, а не інвертор?

Доброго дня. А не дивилися по батареї, може закінчення зарядки викликає відсічка BMS по перезаряду ячейкі, а не інвертор?
ні не відсічка BMS. Подивиться вище пост 519. Там все чіко описано, знято на відео і фото заряду комірок. Я можливо не коректно вжив слово відсічка. При заряджанні до 100% заряджання акумулятора припиняється, інвертор висить на стіні, не займається непотрібними танцями float-bulk, відпочиває, не гріється, не продувається лише споживає з мережі 24Вт на свої потреби. Акумулятор 100% заряджений також очікує на його використання при потребі. Все тихо, мирно. І так висіти один коло одного в очікуванні можуть постійно.

Додатково, фотовольтаїка ще не підключена.

Доброго дня, а в АКБ чи в інверторі можливо є налаштування заряду до 80% 50А, а з 80 до 100% 10 чи 20А виставити, Ви не переглядали налаштування?

Доброго дня, а в АКБ чи в інверторі можливо є налаштування заряду до 80% 50А, а з 80 до 100% 10 чи 20А виставити, Ви не переглядали налаштування?
з цим акумулятором в інверторі можна встановити струм заряджання при роботі від електромережі будь-який, доступний в налаштуваннях для інвертора. Я завжди виставляв 50А. А ось макс. струм заряду від електромережі і сонця в мене також був в інверторі виставлений також 50А, а коли скомунікував з новим акумом, то струм виставився 160А і змінити його в інверторі неможливо.
Але це в режимі безперебійника. Як з сонцем не скажу, бо немає поки.
Щодо встановлення струму до 80% заряду акума , а потім зменшення його величини при заряджанні до 100%, я цього не робив.
Треба дивитись всі опції коли з'єднатись по Bluetooth між смартфоном (відповідний додаток) і BMS акума. Таким чином можна робити налаштування роботи BMS зі смартфона. Я до цього не дійшов, бо трохи зайнятий, можливо пройдуся через вихідні.
Мене реально поки задовільнило, що під час заряджання акума і після все тихо, нагріву і продувок не відбувається. Інвертор як безперебійник висить на стіні і чекає на роботу. Я не вимикаю. Споживання на хх у цьому випадку як писав 24Вт, це мізер і з таким апетитом може чергувати постійно. І як видно на скріншоті з додатку температура в інверторі 25-27С.

Вчора ще була вкладка з температурами. Сьогодні вже немає цікаво. Як у кого?

Вкладення

• Screenshot_2026-07-03-17-11-52-49_758777f1722b5daa22c05d7c769e7fec.jpg
    Screenshot_2026-07-03-17-11-52-49_758777f1722b5daa22c05d7c769e7fec.jpg
    368,4 Кб · Перегляди: 2
Зауважу, все що я описую, стосується або попереднього акумулятора:
без розумної BMS Volt Polska,
або нового акума зі smart BMS Anern-AN-LPB-N-24200 Npro.
Важливо, щоб на корпусі акума і упаковці було вказано саме Npro.
Бо по документації вони йдуть як Anern-AN-LPB-N-24200.
Але , якщо на корпусі лише AN-LPB-N-24200 , то це простіша версія. Я навіть перед доплатою попросив, щоб відкрили коробку і зробили фото переднього плану і бірки інвертора, щоб переконатись, чи саме цей. Бо в неті часто фото не співпадають з тим що продають.
На скріншотах це добре видно, я зробив помітки

Вкладення

• 1.png
    1.png
    426,2 Кб · Перегляди: 1
  • 2.png
    2.png
    223,9 Кб · Перегляди: 1
  • 3.png
    3.png
    236,8 Кб · Перегляди: 1
згодом спробую зробити відео про налаштування BMS цього акумулятора зі смартфона по Bluetooth , вірніше показати що є до налаштування, а потім з вашою підтримкою зробити різні маніпуляції.

ні не відсічка BMS. Подивиться вище пост 519. Там все чіко описано, знято на відео і фото заряду комірок. Я можливо не коректно вжив слово відсічка. При заряджанні до 100% заряджання акумулятора припиняється, інвертор висить на стіні, не займається непотрібними танцями float-bulk, відпочиває, не гріється, не продувається лише споживає з мережі 24Вт на свої потреби. Акумулятор 100% заряджений також очікує на його використання при потребі. Все тихо, мирно. І так висіти один коло одного в очікуванні можуть постійно.

Додатково, фотовольтаїка ще не підключена.
Так саме подивившись це відео я і спитав. Бо у Вас заряд тривав до 27.7в, а не до 28, як Ви писали про Ваші налаштування. І після припинення заряду напруга зразу впала до 27,2в.
Питаю, щоб зрозуміти, чи змінюється алгоритм заряду при включенні інверторної BMS.
Я вважаю, що якщо Ваші теперішні налаштування (напруга bulk та float =28в) використати з Вашим старим акумулятором, заряд буде все одно проходити так приблизно так, як на Вашому відео з посту 519.

Так саме подивившись це відео я і спитав. Бо у Вас заряд тривав до 27.7в, а не до 28, як Ви писали про Ваші налаштування. І після припинення заряду напруга зразу впала до 27,2в.
Питаю, щоб зрозуміти, чи змінюється алгоритм заряду при включенні інверторної BMS.
Я вважаю, що якщо Ваші теперішні налаштування (напруга bulk та float =28в) використати з Вашим старим акумулятором, заряд буде все одно проходити так приблизно так, як на Вашому відео з посту 519.
при роботі зі старим акумом без розумної BMS все вібувалось по-іншому. Неважливо, чи я виставив bulk 28V , float 27,6V або bulk=float=28V, то заряджання відбувалось 50А приблизно до 27В, потім посупово зменшувався струм 30А, 20А, 12 А, 7А я пишу орієнтовно, а коли процес заряджання доходив до float (саме коли з'являвся цей надпис на місце CV) то струм заряду спадав до 0,5 -1А і починались танці float-bulk інвертор починав нагріватись при цих міні струмах від 42С до 62С і вмикалась турбо-продувка охолодження до 40С і далі те ж саме повторювалось кожні 7-10 хв.
З новим акумом я нічого не робив жодних змін в налаштуваннях, лише коли підключив провід комунікації, то зауважив, що BMS встановила в налаштуваннях інвертора bulk=float=28V, і я можу лише змінити bulk, наприклад 28,2В і тоді BMS відразу змінює до цієї величини float, яку я в налаштуваннях інвертора змінити не можу. Ось і все.
Чому після закінчення заряду до 100% при напрузі 27,7 В , а потім напруга в акумі стала відразу 27,2В (або 27,4В мені здавалось) сказати не можу. У мене зараз висить інвертор як безпербійник бере 24Вт з мережі, а акумулятор показує на екрані своєму заряд 100%, напруга 27,2В і те ж саме я бачу в додатку до інвертора AEC Cloud. Заряд комірок аналогічно що я скидав фото. Я ще не налаштовува BMS по Bluetooth зі смартфона, тому відповісти конкретно не можу, але читав, що є можливість змінювати поріг заряду і розряду від виставлених величин. Тобто, якщо виставлено 28В, а відсоток повноти заряду зменшено, щоб не на макс. заряджати комірки. Зараз, поки я не увійшов у налаштування BMS це все розмови. Спробую це якнайшвидше зробити. Просто зараз багато роботи і я лише у hydration break, як це модно зараз на ЧС з футболу, відписую і спілкуюсь поза своєю основною роботою

Останнє редагування:
Назад
Угорі