Погані та добрі інвертори. Рейтинг!

Інвертор “Daxtromn AGH-6.2KW-PRO” - повне лайно. Згорів через 2 неділі активного використання. Сталося це, за мінімального навантаження (100-150 вт) та перемиканні режимів інвертора з SBU на SUB. Тобто програмне забезпечення настільки криве, що не синхронізувало генерацію від аккумулятора зі струмом який зайшов з мережі. Хоч автомати і спрацювали, але здохло це “чудо” бистріше за автоматику. В результаті КЗ по всім входам і вихід з ладу, окрім інвертора, ще й BMS одного з акумів.

Звертався у підтримку Daxtromn Power з приводу гарантії, але там морозяться та імітують повний ігнор що, в свою чергу, підтверджує тезу що “12 months warranty” це просто фейк.

Звісно діло кожного, але я для себе вирішив більше з “продуктами” компанії Daxtromn Power не зв’язуватися - це пуста трата грошей і часу.

MUST pv18-5048vhm
работает уже месяца 3 с панелями и до этого работал месяц как ИБП.
Шумный, при настройке SUB тянет15-50W из сети хотя по идее должно хватать солнца. В его оправдание- думаю это наряжение идет чтобы была синхронизация Герц панелей, аккума и сети.
Из плюсов -цена. Думаю все инверторы в этой ценовой категории будут с минусами в той или иной степени. Взял его четыре месяца назад за 20к грн, чуть меньше 500$.
За это время потребил почти 300кВТ энергии солнца и 610 кВт(общая сеть и солнце), прогнал через себя.

• Like
Реакції: Tola
MUST pv18-5048vhm
работает уже месяца 3 с панелями и до этого работал месяц как ИБП.
Шумный, при настройке SUB тянет15-50W из сети хотя по идее должно хватать солнца. В его оправдание- думаю это наряжение идет чтобы была синхронизация Герц панелей, аккума и сети.
Из плюсов -цена. Думаю все инверторы в этой ценовой категории будут с минусами в той или иной степени. Взял его четыре месяца назад за 20к грн, чуть меньше 500$.
За это время потребил почти 300кВТ энергии солнца и 610 кВт(общая сеть и солнце), прогнал через себя.

Имею такой же инвертор. Тоже эксплуатирую с панелями. Поделитесь настройками в пунктах 20 и 21. Аккумуляторы гель 4х200

20 -52.8в
21- 53в
Я склоняюсь к тому чтоб аккумы были всегда заряжены, а то мало ли что. Днем вообще вырубаю сеть, чтоб инвертор не жрал с сети, а все тянуло от солнца.
Имею такой же инвертор. Тоже эксплуатирую с панелями. Поделитесь настройками в пунктах 20 и 21. Аккумуляторы гель 4х200

Victron Energy Quattro-II (48v, 4кВт/5кВА) і дві батареї Dyness DL5.0C.

Працює трохи більше, як три місяці в режимі ДБЖ.
Сонячних панелей не маю, але маю два входи з окремими налаштуваннями обмеження струму: під мережу і під генератор.

Добре показав себе під час тривалих вимкнень. Також працював від генератора кілька разів за цей час.

Це доволі дорогий інвертор і загалом доволі дорогий виробник.
Ще один нюанс — це модульна архітектура. Є свої плюси, але жирний мінус — ціна всього цього.

Тобто до інвертора з коробки треба докупити свисток для прошивання деяких важливих налаштувань (і змінити їх в реальному часі не можна), докупити bluetooth-модуль, якщо хочеться моніторити через bluetooth, докупити Cerbo GX чи аналогічний пристрій (їх там ціла купа варіантів є) для під'єднання до BMS батареї, докупити MPPT-контроллер для живлення від сонця...

Як я розумію, більшість інверторів мають один вбудований MPPT-контроллер на одну чи дві лінії. Тут можна під'єднати їх будь-скільки і зробити собі стільки груп панелей, скільки заманеться. Але це я так зрозумів.

Якість приємно вражає: матеріали, якість складання, наявні повноцінні кріплення для кабелів (а не лише клемні колодки), важкий і дебелий. Але ще б воно не було якісне за такі гроші!
Якщо порівнювати з Must PV18-5248PRO або Anenji ANJ-6200-48, з якими я мав справу, то різниця як між небом і землею, але не забуваймо про різницю в ціні у кілька разів!

Збудований на основі тороїдального трансформатора, а не імпульсного БЖ, як більшість інверторів. Через це він має трохи нижчий ККД (принаймні на папері, хоча є причини сумніватися, що китайські інвертори справді мають заявлений ККД), але значно ліпше порається зі сплесками (це я десь прочитав, теза не моя).

Має шикарний моніторинг в реальному часі, але історію змін (графіки) можна побачити тільки на сервері, здається.
Має мішок різних підтримуваних інтеграцій, включно з RS232, MODBUS, MQTT та Node-RED, але для всього, крім RS232, потрібен Cerbo GX чи аналогічний пристрій.

Може працювати в локальній мережі без виходу в інтернет.

Останнє редагування:
Шановні.
Усі знають що майстерні завалені цими китайськими інверторами. Давайте создамо рейтинг
Добрих ( з відгуками )
І поганих інверторів.

Приклад :

"Інвертор Must 3квт
Шумний, слабий , не тягне, не видає, відригує.
Але ціна добра "

І так і далі.

Це буде дуууууже корисно для нас усіх
Очень часто инверторы становятся погаными, по причине не правильного включения, "неправильными" владельцами.

Очень часто инверторы становятся погаными, по причине не правильного включения, "неправильными" владельцами.
або якщо їх експлуатують кацапуваті з ментальністю homosovieticus

або якщо їх експлуатують кацапуваті з ментальністю homosovieticus
На жаль, сучасні інструкції та даташити деградують разом із суспільством.

Але в совковій ментальності читання інструкції — це щось принизливе.
«Я що сам не розберусь?» ©

А потім з'ясовують, що треба було налаштовувати обмеження струму чи напруги, а лише тоді запускати.

Відгукуюсь про Deye 6 кВт, перший єдиний і найкращий інвертор з яким працював. Не можу назвати жодного мінуса, все шо хотів легко налаштовується, інтуїтивно зрозуміло, віддалено по вайфай моніторинг. А головне без вентиляторів і безшумний практично, за винятком писку в 15 кГц.
Дешево, якісно, сердито.
І лише Deye пропонує спектр інверторів аж до 50 кВт потужності. Якшо збирати таку машину на віктронах всяких то стінку усю треба виділити лише на 100 коробочок. Deye в тому плані молодці, до кольору до вибору від 3.6 до 50 кВт, шо душа забажає.
Будь-яку систему якщо паралелити завжди кількість точок відмови росте в геометричній прогресії.

Axioma Energy ISMPPT BFP 7200 - бомба за свої кошти, якісні компоненти, нажаль зараз вже не купити, декілька в експлуатаціі - радують
AXPERT MAX 3600-24-230 - краще що бачив для 24 В, працює справно, теж декілька наблюдаю
ISMPPT BFP G 8000 AXIOMA energy - працює добре, але є питання по підмісу Сонця до мережі, воно заявлене але працює криво
Deye 12Квт 3фази - питань нема, тримають перекос по фазам до 6 кВт на фазу, по ген порту підіймає мережевий на потужності 15 кВт. Декілька в експлуатаці, всі працюють.

По бюджету з Ali:

EDECOA 4.2 Квт 24В - серед бюджету саме краще для 24В, роблять китайці під Іспанский ринок, кріплення АКБ на гайках як у дорослих моделей, реально тримає 3.7 кВт навантаження
EDECOA 6.2 Квт 48В - працює у зайомого, розміри та вага така як у 4.2 24В висновки робить самі
EDECOA 3 Квт 24В - працює але виконання гірше ніж у 4.2 моделі
CODI 6.2 Квт 48В - на відміну від інших клонів має якусь прошивку котра не відразу вмикае живлення від мережі, є пауза як у дорослих інверторів, в цілому працює поки норм, але брався не на Алі
EASAN 2.4 Квт 24В - працює собі і працює
MUST 3 кВт 24В - той що с з невеликим струмом на заряд, замість заявлених 30А дає лише 26А, а так загалом теж тримається добре

Останнє редагування:
віддалено по вайфай моніторинг.

Моніторінг доречі "так собі" і помилки є, і тормозний, від Деї очікував значно кращого, тому Хоме Ассіст і зробили підтримку Дея, бо в них він білш добре зроблен.

Будь-яку систему якщо паралелити завжди кількість точок відмови росте в геометричній прогресії.
Стосовно інверторів на іноземних форумах зустрічав прямо протилежну рекомендацію. Два інвертори потужністю N краще ніж один інвертор потужністю 2N. Річ тут ось у чому . Найслабша ланка інвертора це силові транзистори (точка відмови). Потужність силових транзисторів обмежена, тому сумарну потужність інверторів забеспечують їх паралельним включенням. Для приклада - в інверторах 10кВт вдвічи більше транзисторів ніж у 5кВт. Тобто в першому випадку "всі яйця в одному кошику", а в другому - в двох.

Стосовно інверторів на іноземних форумах зустрічав прямо протилежну рекомендацію. Два інвертори потужністю N краще ніж один інвертор потужністю 2N. Річ тут ось у чому . Найслабша ланка інвертора це силові транзистори (точка відмови). Потужність силових транзисторів обмежена, тому сумарну потужність інверторів забеспечують їх паралельним включенням. Для приклада - в інверторах 10кВт вдвічи більше транзисторів ніж у 5кВт. Тобто в першому випадку "всі яйця в одному кошику", а в другому - в двох.
ну так. Але - головне шо є вибір, можна ставити 3 шафки по 15, а можна 1 на 40.
Але коли силову річ на 150 кВт потужності монтувати то краще 3 по 50, а не 10 по 15 :)

З точки зору радіоінженера - все вірно. Але програмісти з іншої планети :) . Тому якщо у зв'язці master/slave входить з ладу один - вимикаються всі.

А хто що може сказати про інвертори від LogicPower?
Цікава в них лінійка, багатий вибір, гарантія 24 місяці. Безкоштовна доставка.
Наприклад,

А хто що може сказати про інвертори від LogicPower?
Цікава в них лінійка, багатий вибір, гарантія 24 місяці. Безкоштовна доставка.
Наприклад,

Були в роботі LP на 12В та 1 кВт - дуже добре зроблені рішення.

З точки зору радіоінженера - все вірно. Але програмісти з іншої планети :) . Тому якщо у зв'язці master/slave входить з ладу один - вимикаються всі.
Та то може і краще рішення щоб другий про всяк випадок теж вимикався, поки з'ясується від якої халепи перший сгорів. Увімкнути його тимчасово в соло режимі то вже не проблема.
Аргумент там наводили такий - всі інвертори рано чи пізно виходять з ладу. Навіть у найкращих банально конденсатори з часом висихають. А у випадку паралельної роботи на вцілілому інверторі можна буде деякий час якось пересідити поки інший в ремонті.

Назад
Угорі