Погані та добрі інвертори. Рейтинг!

тоді від вас всі зауваження відпадають, часто писали що горить в момент коли вхід відключали звичайною вилкою, і навіть однополюсним автоматом, але масти походу можуть згоріти і з двополюсним, якже я радий що не купив його, а декілька разів чуть не взяв.

Так вилка тоже 2х полюсный автомат

Так вилка тоже 2х полюсный автомат
так тіки при витяганні з розетки там може декілька разів напруга скаканути з 0 до 220В, не один БП в компах так люди палили коли комп не вимкнени був, після таких відключань на лінії 12В кондери розпухали, такщо чутливу техніку під навантаженням з розетки краще не витягати, інвертор не виключення.

Останнє редагування:
То разве что эстонский пользователь будет вилку тянуть, тогда да.

у мене перший такий інвертор був. Я його перепрошив і він став в рази тихіше. тому, цілком можливо що також варто зайнятися цим

І так, у мене 2 інвертори Growatt
- Growatt SPF 5000ES
- Growatt SPF 6000 Plus ES
і так, що перший і що другий інвертор мені сподобався, ну не дея, але по надійності цілком норм. за рік роботи першого, проблем не було, єдине що напрягало що він постійно охолоджує. десь, не пам'ятаю де, прочитав що його можна перепрошити під нову прошивку. прошив і він в рази став тихіше. ну і 5кВт прямо чуть-чуть, але інколи не вистачало
чуть пізніше придбав вже модель на 6кВт де обмеження по навантаженню дозволили прямо вдихнути споживання на всю котушку, із коробки працює тихіше.
є трабли з налаштуванням що першого, що другого інвертора (розібрався), але не можу розібратися як під'єднати до хоум ассістант...
на мою думку, люкс чуть краще, але шумить побільше ніч не прошитий 5000-й гроватт.
рекомендувати до купівлі напевно вже не можу, бо є дейка на 100 баксів дорожче

Встановив і працювали з 2022 року Must PH18-3024 Plus потім Must PV1800 VHM , встановив протягом 2022-2025 років 4 шт Must PV1800 VHM, та інші інвертори потужністю до 12 квт 3 фази. Ні по одному інвертору Must зауважень немає. Шумний- для квартири, а я в квартирах не ставив, все вдавалось встагновити в допоміжних приміщеннях, працюють від 3 панелей. переварюють 6-9 панелей, в ремонт ні одного не здавав. Досвід показує- основна проблема- криві руки інсталятора і не бажання вивчати технічну документацію на виріб.
Тобто Ви хочете сказати, що Ваш досвід є універсальним для всіх інверторів Маст? А нічого, що сервісний центр підтвердив заводський брак і після ремонту криві руки цього ж інсталятора запустили не тільки цей Маст з 6 панелями, а ще й станції з Daxtromn 4,2 кВт і 8 панелей, PowMr 6,2 кВт і 18 панелей - і все працює вже як мінімум пів року? А Must після ремонту відпрацював рік без нарікань до тих пір, поки дружина не розслабилась і не почала навалювати на нього одночасно навантаження більші, ніж він може живити, - а це реально не 3 кВт, а близько 2,25 кВт. Тому був замінений на PowMr 3,2 кВт, а Must PH18-3024 Plus досі в робочому стані і буде встановлений на інший об'єкт, де не матиме таких стресових навантажень.

Останнє редагування:
В связи с тем что у Маста уже нет серии VHM, ,что до 80а на вход мппт хочу взять что то подобное. Надо 5квт инвертор , хочу два поля панелей. ТЕ надо низковольтный инвертор чтоб вход мппт с низкий вольтаж, но высокий ампераж.
Щось мені підказує, що в даних умовах готового такого не знайти, - хіба-що списуватись з китайцями і просити виготовити цей ексклюзив.

вставлю свої 5копійок по MUST.
Ставив на стенд найдешвшу модель 3кВт
Підключив акум - MUST 5кВт. Поставив на зарядку (обмеження 2.5кВт).
Увімкнув одночасно нагрівач 0.5кВт. Все працювало.
В момент заряджання - вимкнув мережу.
Інвертор замигав лампочками. 1с.
Перегрузка по напрузі на шині.
Вимкнувся. І більше не вмикався.

Підтримка сказала - ви його перевантажили. А захисту в нього нема.
Все.
Мій Must PH18-3024 Plus від перевантажень не один раз ішов в захист, в налаштуваннях було заборонено самозапуск при перевантаженнях і перегріві. Щоправда, працював він в такому режимі без мережі - тільки від акумуляторів і сонця, і досі працює, але був замінений на більш потужний.

Вітаю. З квітня 25р. використовую Jsdsolar 4000/24v. Різнонаправлені стрінги по 2кВт . Все працює чудово. Максимум що можна витягти з яскравого сонця 3.6кВт. Заряджаю машину. Байрак працює. У хмарну погоду максимум 1,1кВт. Батарея Agm 24/200.
Також маю цей інвертор, в загальному задоволений, навантаження зазвичай 300-500w з піками до 3000w, навантажував і більше, при перевищенні 3800 переходить на байпас. по шумності шумний,при навантаженнях більше 500w включає винтелятори, неважливо байпас,акум, чи панелі. Обороти вентилятора регулює. власне споживання різне від 30 до 300w. при роботі без мережі стає економнішим. не дуже сподобалась робота mppt часто перезапускається, втрачає точку, наприклад є сонце, акум 60%, панелі видають 2000w і раптом генерація падає до 0 і знову прчинає зростати до тих же 2000 і за 30сек, знову тесаме. а інколи працює нормально, поки не розібрався чому так, можливо і в інших інверторів так, немаю з чим порівняти. зараз підключені 8панелей в 2 стрінги по 4шт схід південь, панелі 450w, максимум бачив генерацію 2600w, можливо поставлю 6шт на південь і 2 на схід на інший контроллер.
Вітаю. З квітня 25р. використовую Jsdsolar 4000/24v. Різнонаправлені стрінги по 2кВт . Все працює чудово. Максимум що можна витягти з яскравого сонця 3.6кВт. Заряджаю машину. Байрак працює. У хмарну погоду максимум 1,1кВт. Батарея Agm 24/200.

mppt часто перезапускається
Можливо через те, що "підключені 8панелей в 2 стрінги по 4шт схід південь"!?
інколи працює нормально, поки не розібрався чому так
Коли більш-меньш однаково освітлені обидва поля, то і повинно нормально працювати (як з одним стрінгом)...

також так думав, але при відключенні одного стрінгу, також "перезапускається", інвертор в мене недавно, в кінця вересня, і на роботі постійно, нема як поекспереиентувати. зодним можливо трохи рідще.

при відключенні одного стрінгу, також "перезапускається"
Тоді треба пробувати збільшувати поля (спочатку одне, для експерименту)...
Інвертор "високовольтний"... (те що пишуть "від 60в..." - маркетинг)
можливо поставлю 6шт на південь
а друге поки відімкнути зовсім... (напруги будуть зовсім різні!)

Тоді треба пробувати збільшувати поля (спочатку одне, для експерименту)...
Інвертор "високовольтний"... (те що пишуть "від 60в..." - маркетинг)

а друге поки відімкнути зовсім... (напруги будуть зовсім різні!)
Не совсем так. Когда у меня было поле на 80В, то я максимум получал при 65В на МРРТ.

Т.е. не Jsdsolar 4000/24v, а у каждого инвертора MPPT работает по-разному... (не исключено, что там вообще брак, т.к. не соответствует заявленным характеристикам!)
Мало вероятно что брак. Каждый производитель считает что он правильно разработал. Забота покупателя выбрать нормального изготовителя, прежде чем что то покупать.

Назад
Угорі