Порадьте варіант на 24В аккумулятор і інвентор від 3 кВт. В співвідношенні ціна - якість

А якщо це квартира і повноцінної СЕС не має можливості побудувати від слова "зовсім"(місце на фасаді квартири на декілька панелей - еу максимум до 5кВт якщо із сусідкою домовитися :) ) і споживання за місяць +-100кВт(є газовий котел)

Чому запитую - зараз стоїть SRNE 12В 1,5кВт - блекаути пережив(котел, Інтернет, освітлення, холодильник не інверторний місцями вибивав в захист :( тай ПК ), але апетит приходитть під час їжі :) - було б добре, щоб було можливість мікрохвильовку місцями - все інше влаштовує... духовка/пралка/чайник лише коли є мережа. Розумію, для повної автономності треба щоб і це було від інверора/АКБ - тоді 24В замало і треба 48В - чи доцільно? Місце куди розмістити також обмежене. Дякую)
Я в тому пості мав на увазі що треба все обдумати та оцінити і якщо є місце, бажання,потреба (і трохи грошей), то треба відразу по серйозному підходити до системи. Я сам рік жив на двох трикіловатних інверторах включених паралельно, батарея 24 вольти, напруга по сонцю максимальна 145 вольт тобто три панелі максимум. Але потужності споживання будинку росли і струм з батарей став огого.

Так в чем вопрос? Можно жить на 24В.
Нужно разделять нагрузки (реле устанавливать или что то еще думать, чтоб не включались одновременно мощные приборы)
Аккумуляторы дороже 48В, но так емкости же больше в ватт/часах ! Инвертор 6.2кВт слезы по сравнению с ценой акума.
Стоїть реле після інвертора - обмежує споживання, але так як холодилник не інверторний - то інколи вимикає.... тому і думаю
Я в тому пості мав на увазі що треба все обдумати та оцінити і якщо є місце, бажання,потреба (і трохи грошей), то треба відразу по серйозному підходити до системи. Я сам рік жив на двох трикіловатних інверторах включених паралельно, батарея 24 вольти, напруга по сонцю максимальна 145 вольт тобто три панелі максимум. Але потужності споживання будинку росли і струм з батарей став огого.
Чесно, якби не холодильник(інколи створює незручності) - правда само потім все автоматом вмикаєтся і далі працює до наступного піку - як не дивно, цей пік завжди різний :(, то, мабуть, і не думав би більше - все влаштовує. Навіть змирився би із мікрохвильоовкою :)

Томудійсно зараз все намагаюся прикинути ще раз 24 чи 48. Кажуть коли 48 - то швидше йде заряд АКБ ніж при 24, тобто той самий кВт швидше зайде в АКБ при 48 ніж при 24. Наскільки це правда, бо в цілому при тому що зараз є(сонячне поле не зможе бути десятки кВт - брак місця) то 24В навіть коли в піку буде і до 150А з АКБ вистачить.
Дякую.

Останнє редагування:
Думайте быстрее, пока на нкон есть аккумуляторы в наличии и предзаказ. :rolleyes:
а що пізніше не буде зниження ціни? колись писали квітень))) До речі, а на які оптимально дивитися? 280 чи можна і 230 чи зразу 300+?

Думаю мабуть все таки 24, навіть не зважаючи на "втрати" - перспективи розширення сонячного поля немає у кварі, потужностей більше ніж 2,5-3кВт в піку не буде... лише щоб кабелі були трошик тонші та чуть швидше зарядилося - то якщо буде декілька панелей - думаю не критично :rolleyes:
Дякую)

а що пізніше не буде зниження ціни?
А вы новости не смотрите(?)

280 чи можна і 230 чи зразу 300+
Я про готовые батареи 48 вольт 100А/ч
Вот предзаказ есть сейчас всего 500 евро
Вот такое нашел
Посчитайте 5 квт сколько потратите на самосбор...

Останнє редагування:
Томудійсно зараз все намагаюся прикинути ще раз 24 чи 48.
Тут, на мою думку, слід прикидувати трохи розділивши бажання та можливості. Зараз у вас інвертор 1,5 кВт 12 воль, цьго не вистачає для впевненого старту холодильника тож можна знайти інвертор з напругою 12 вольт та 2200 Вт це, здається, максимум для такої напруги. Чи триматиме він довготривало 2200 не відомо але старт холодильника має витримати. Далі вже система на 24 вольти, тут максимум 4000 Вт потім системи на 48 вольт і потужність інверторів які продаються обмежується, мабуть, тільки наявними коштами, але якщо взяти навантаження скажімо 2000 Ват в системі 12 вольт це, грубо, 166 ампер, в системі 24 вольти 83, в системі 48 вольт тільки 42, відповідним має бути і переріз проводів, струм BMS на АКБ, захист та якість з'єднань. По АКБ, ємності батарейок мало не буває, якщо батарея одна з 280-х чи 305-х елементів, то весь струм лягає на неї та її BMS, у мене, поки шо, три батареї із 105-ми банками, у кожної свая BMS, струм в 200 ампер більш менш рівномірно розподіляється між АКБ, BMS не так гріються як при заряді так і при розряді, але місця для поставити то все треба в три рази більше та коштує це дорогше. Далі по сонцю, попередні три кіловатні інвертори та теперішні п'яти кіловатні мають максимум по сонцю 145 вольт, це максимум три панелі ( і то взимку на морозі ловив перенапругу по сонцю) які в більшості продаються в магазинах, а от старт заряду у три кіловатних починався уже від 35 воль, у п'ятірок з 60 вольт. Бачив в інтернеті інвертори з діапазоном mppt 60-200, більшість тих що продається зараз 90-500 або навіть 120-500 вольт, тобто треба прикинути кількість панелей які можливо встановити, підрахувати напругу і підібрати інвертор знову-таки враховуючи бажане навантаження.

Та куча инверторов 24 - 3-4.2кВт с мппт до 500 вольт, даже двенадцатки есть с таким мппт. Только вот те двенадцатки 1600 вт нагрузки держат из заявленных 2-2.2

Та куча инверторов 24 - 3-4.2кВт с мппт до 500 вольт, даже двенадцатки есть с таким мппт. Только вот те двенадцатки 1600 вт нагрузки держат из заявленных 2-2.2
Тож саме про те я й писав що зараз більшість інверторів з мппт до 500 вольт але старт мппт у них з 90 або навіть із 120 вольт, якщо є можливість встановити тільки три панелі то краще щоб старт був вже 30 вольт бо максимальне з такої кількості буде десь 150 вольт

Назад
Угорі