Порадьте варіант на 24В аккумулятор і інвентор від 3 кВт. В співвідношенні ціна - якість

Дивіться параметри панелей. 72 вольта то холостого ходу для "400"ок ( більше трохи). Робоча якраз 60 - 64 в залежності від виробника.
мппт може просажувати напругу (і просажує) аж до зриву генерації, коли хмарно так відбувається постійно.
Панелей поки не має і в планах перейти на інший(24В) інвертор - тому і знайомлюся/вивчаю...
З приводу панелей: все буде впиратися в розмір - скільки та яких можна буде "впихнути" на стіну(3,0-3,15 Х 4,0)

Ну і OFFTOP:
От так можна помістити сучасні(розміром від1,2м Х 2,5м) але лише 3 шт бо ширина стіни біля 4,0м
1773219406617.png
От так можна помістити трошик менші(1,134м Х до 2,0м)
1773219491675.png
Але думаю про те, щоб помістити ось так(просто чи вистачить висоти стіни на 3Х1,134 + якщо домовлюся із сусідкою :rolleyes:)
1773219643363.png
В третьому варіанті можна буде навіть зробити 3S2P - чи варто
Дякую)

Лучше ли 3 чем 2х2 ?(вопрос) - вы же читали про проблемы с 2х2... И про лимит мппт в 160 вольт. Нужно нормальный инвертор купить...

Лучше ли 3 чем 2х2 ?(вопрос) - вы же читали про проблемы с 2х2... И про лимит мппт в 160 вольт. Нужно нормальный инвертор купить...
Тому і читаю/розбариюся/прикидую щоб перейти з 12В на щось краще... Виходячи з моїх потреб це буде 24В.... Місце також важливе...
Передивився стільки оглядів... Deya/Solis/Victron/... і інші з цієї опери трохи по бюджету...
Нормальний це який? Бачив рекомендації і ваші і інших форумчан - любий із запропонованих буде +/- однаково виконувати свою функцію, по шуму також +/- однаково себе ведуть. У сучасних 4,2kW 24V mppt старт від 60В(генерація від 70+) і до 450-500В. До 1 кВт навантаження +/- однаково не шумлять, при зарядці також шум однаковий. Реально тримають не лише в піку 3500-3800Вт(в тих оглядах, що бачив, питання на скільки дового тримають, але мені це не потрібно, бо реально що може бути це 1500Вт і то поки не розумію що треба вімкнути, щоб було такенавантаження(газове автономне опалення). Тепер те, що найбільше буде імпонувати :rolleyes:

Последние страницы...
Это нормальный инвертор? (Нет)

реально що може бути це 1500Вт і то поки не розумію що треба вімкнути, щоб було таке навантаження
У Вас буде тільки освітлення та роутер? Ні пралки, ні мікрохвильовки, ні холодильника чи ще чогось?
То можна сміливо залишатися на 12-ти вольтах!

Отож холодильник є і він перевантажує інвертор...
Хоча ж є датубос з чесними 2000Вт

При роботі холодильник споживає орієнтовно 150 Вт, а при пуску на кілька секунд (3- 4 сек) споживає у 10-20 разів більшу потужність. Півтора - два кіловата. Якщо акумулятор з інвертором не можуть запустити холодильник, то часто проблема у спаді напруги на контактах і проводах. Я переробив провода выд АКБ до інвертора на короткі і товсті (спарені по 10 квадратів, довжиною по 15-20 см). Допомогло - холодильник запускається від інвертора впевнено. Напруга в цей момент на інверторі падає до 11,7 - 11,9 В.

Останнє редагування:
У Вас буде тільки освітлення та роутер? Ні пралки, ні мікрохвильовки, ні холодильника чи ще чогось?
То можна сміливо залишатися на 12-ти вольтах!
Писав вище: котел+холодильник+Інтернет+маленькі споживачі.... але коли стартує холодильник при роботі без мережі то інколи спрацьовує реле напруги після інвертора - типу захист від перевантаження, але потім стартує і працює далі.. Тому і хочу трошки підсилитися ну і щоб мікрохвильовку можна на хвилинку другу) Пралку можна і потерпіти як і духовку...... АЛЕ якщо обзаведуся "соняшниками" і буде період коли можна і без мережі то може варто все таки 5-6,2КВт 48В? Тому і трохи надоїдаю із тупими питаннями :rolleyes: але може ще хтось в такій ситуації - то йому також буде цікаво
Я переробив провода выд АКБ до інвертора на короткі і товсті (спарені по 10 квадратів, довжиною по 15-20 см).
Мій споживає <120W при роботі і у мене кабель 35 квадратів загальною довжиною + та - менше 80см :(
Вот меня улыбают такие комментарии. Ну и на сколько больше настенный аккумулятор займет места (?)
Уже міркую над цим - просто зробив спецом нішу в стіні під інвертором щоб трошки втопити 2 АКБ один над одним в паралель коли розраховував на 12В, тобто якщо 24В то туди у два поверхи стане збірка 8S із 280+ комірок. а 16S (8+8) буде значно ширше. Хіба 105, але чомусь навіть 230 не розглядав...

Последние страницы...
Это нормальный инвертор? (Нет)
Як то кажуть: "треба покурити"

Цю історію я проходив, то скажу таке своє бачення і особистий досвід.
1. Система на 12В витягує до 1,5 кВт короткочасно. Якщо твоя система упевнено стартує холодильника, то і пралку потягне. Там короткочасні високі навантаження на ТЕН, сам двигун мало споживає.
2. Хвильовка тягне 1,2 кВт на час 1,5 хв. На 1 підігрів з'їдає 60 Вт*год. Тут треба просто пробувати.
3. У кавартирі маю інвертор на 12В + AGM та автомобільні АКБ. Постійно і без опаски підключені: освітлення, ТВ, холодильник, електрочайник 800 Вт, хвильовка, кавомашина, фен (слідкуємо лише щоби не одночасно). Прання можна відкласти, тому пралка заживлюється лише за потреби допрати, коли раптом вимкнули мережу. Не підключаються: бойлер, електроплита, праска, масляний обігрівач.
4. Стан електропостачання в державі покращується.
За таких умов, вкладатися коштами, переходити на нову архітектуру системи не бачу нагальної потреби. Усе індивідуально, виходячи із фінансових можливостей і споживацьких потреб. Наразі, наша 12 В -система повністю справляється.

Цю історію я проходив, то скажу таке своє бачення і особистий досвід.
1. Система на 12В витягує до 1,5 кВт короткочасно. Якщо твоя система упевнено стартує холодильника, то і пралку потягне. Там короткочасні високі навантаження на ТЕН, сам двигун мало споживає.
В тому то і справа, що холодильник не інверторний... буває просот вибиває, але наступний старт коли йому "відійде" вже нормально
Про пралку міряв швиккий цикл - то там без проблем
2. Хвильовка тягне 1,2 кВт на час 1,5 хв. На 1 підігрів з'їдає 60 Вт*год. Тут треба просто пробувати.
Пробував, моя вибиває :oops:....

Пробую рахувати 280*8 та 230*16 :rolleyes: місткість та ціну, що краще буде

Я проверял на виктрон мультиплюс 48/3000 , стиралка точно будет работать - 50А разрядный ток.
Ну есть предзаказ на 11.8кВт - 1080 евро...
Оно один на один выходит если посчитать расходы.

Вкладення

• Screenshot_20260312-111701.jpg
    Screenshot_20260312-111701.jpg
    83,9 Кб · Перегляди: 4
А кто путает, я тут третий день убеждаю человека купить 48 вольт систему...
Филькин труд...

5кВт... не мало? Бачив/чув таку думку, що для 48 треба як мінімум мабуть 2Х а то й 3Х.... ну і ще вагаюся, бо руки аж чешуться зробити самому :rolleyes:
Тут зновуж таки треба розділити запас АКБ і можливісь витримувати навантаження тобто, якщо в повсякденному житті Ви за добу вкладуєтесь у 5 кВт год (а краще 4 ) споживання по лічільнику то АКБ на 5 кВт год вистачить але... є кпд інвертора, є стартові струми, є холостий хід інвертора, те все можна плюс мінус вирахувати ( і все вище перераховано тільки в плюс). Що до напруги системи то тут реба рахувати струм та час навантаження бо якщо АКБ 5 кВт год 100 амепер 24 вольти то там, умовно, 8s2p 105 елементи, а у них є ттх, а при 4000 кВт навантаження з АКБ буде брати 160+ ампер і якщо розкинути на 2р то вийде десь по 80 апер, не потолок але близько і при частому такому навантаженні краще два таких акб паралельно, але пралка гріє, ну нехай, два кіловата і тільки 3 -5 хвилин, мікрохвильовка 1,2 - 1,5 кіловати ті самі 3 -5 хвилин а далі стандартне навантаження 300 - 500 ват але може трапитись і одночасне їх ввімкнення. 2Х чи 3Х для будь якогї напруги більше треба для того щоб витримати максимальне навантаження довгостроково не перегрузивши АКБ ну і звичайно запас по ємності, бо рішення - я зроблю для телевізора, інтернету та світла а інше не потрібно дуже швидко переходить у - а чому неможна ввімкнути мікрохвильовку? Тут Вам дадуть багато рекомендацій з особистого досвіду кожного та запропонують пораду у будь якій незрозумілій ситуації але конкретоно Вашу систему треба прораховувати тільки Вам особисто, враховуючи всі оті А, АЛЕ, вільне місце, наявні кошти та все інше. І, на мою думку, небажано прораховувати систему впритик, запас по потужності та ємності має бути.

Выглядит обычно так - "потратил столько денег, а включить стиралку на 60°С режим стирки так и не могу." (15 минут на нагрев, 6кг барабан, проверял)
Кстати, настроил инвертор в режиме SBU-oSo так, что когда просаживает батарею (нагрузкой) ниже 25.6 то переключается на сеть (если она есть конечно). Отключается от сети на 26.6 (можно и 26.4 выставить).

Останнє редагування:
Назад
Угорі