POWMR проблема при першому запуску

Benya_Krik

Tier3
Реєстрування
8 Лис 2025
Дописи
15
Бали
1
Сонячні панелі
Нема
Інвертор
POWMR
Вітаю. Можливо вже ц тема була.
АЛе можливо підскажуть:

При першому запуску інвертора, батарея виходить у захист від короткого замикання. Через 60 секунд все гуд.... МОжливо хтось підскаже як саме виставити пункт в інверторі і батареї, щоб не було такого моменту

Вихідні данні:
ІНВЕРТОР: POWMR POW-HVM4.2-24V-N

Батарея:
Збірка EVE 280Ah 8штук

Почитайте тут для початку:
При першому запуску інвертора
Як підключали, яка БМС, чи робили "плавний пуск"?

BMS JiKONG 200A.

Незнаю як це робиться якщо чесно

Вітаю. Можливо вже ц тема була.
АЛе можливо підскажуть:

При першому запуску інвертора, батарея виходить у захист від короткого замикання. Через 60 секунд все гуд.... МОжливо хтось підскаже як саме виставити пункт в інверторі і батареї, щоб не було такого моменту

Вихідні данні:
ІНВЕРТОР: POWMR POW-HVM4.2-24V-N

Батарея:
Збірка EVE 280Ah 8штук
В параметрах БМС треба виставити максимально допустимий струм розряду батареї (0,5С для 280 це 140А), по замовчуванню там прописано щось біля 30-40А.

В параметрах БМС треба виставити максимально допустимий струм розряду батареї (0,5С для 280 це 140А), по замовчуванню там прописано щось біля 30-40А.
По замовчуванню в мене стоїть 200 на розряд і 150 на заряд.
Але в інверторі я виставив заряд 60А

Але все рівно дякую. Буду пробувати

Незнаю як це робиться якщо чесно
При підключенні аккумулятора до інвертора потрібно напругу подавати не вимикачем маси, або автоматом, а кнопкою включення БМС, яка виконує також функцію плавного пуску, на уже ввімкнений вимикач маси. Інакше, як писалося тут в одній із тем, можна спалити ключі БМС.
Також, плавний пуск робиться при першому підключенні, щоб зарядити конденсатори по шині аккумулятора струмом, який обмежується струмом лампочки. Відкручуються один з контактів аккумулятора, в розрив підключається лампочка на 24 вольти, подається напруга. Через пару секунд можна розривати подачу напруги, вимкнути БМС, прикрутити контакт, та знову подати напругу. Конденсатори вже будуть заряджені (кілька хвилин точно втримають заряд), отже сильного стрибка струму не буде.

При підключенні аккумулятора до інвертора потрібно напругу подавати не вимикачем маси, або автоматом, а кнопкою включення БМС, яка виконує також функцію плавного пуску, на уже ввімкнений вимикач маси. Інакше, як писалося тут в одній із тем, можна спалити ключі БМС.
Також, плавний пуск робиться при першому підключенні, щоб зарядити конденсатори по шині аккумулятора струмом, який обмежується струмом лампочки. Відкручуються один з контактів аккумулятора, в розрив підключається лампочка на 24 вольти, подається напруга. Через пару секунд можна розривати подачу напруги, вимкнути БМС, прикрутити контакт, та знову подати напругу. Конденсатори вже будуть заряджені (кілька хвилин точно втримають заряд), отже сильного стрибка струму не буде.
В мене від АКБ до інвертора лише стоїть запобіжник. Вмикаю я БМС лише кнопкою. Тобто в розриві в мене лише запобіжник.

Також, треба перевірити затяжку клем на збірці, часто комплектні гайки з насічкою "пливуть" при затяжці, тому при значному струмі напруга батареї може просаджуватися і БМС буде вимикати як при перевищенні струму.

Також, треба перевірити затяжку клем на збірці, часто комплектні гайки з насічкою "пливуть" при затяжці, тому при значному струмі напруга батареї може просаджуватися і БМС буде вимикати як при перевищенні струму.
Все перевірено. Теж думав може контакт десь... Все в нормі

батарея виходить у захист від короткого замикання. Через 60 секунд все гуд.... щоб не було такого моменту
Так якщо через 60 секунд все гуд, то в чому надалі проблема? Нехай працює!
Чи Ви кожного разу відключаєте кабель акумулятора від інвертора?

Яка саме модель?

В мене не інверторна на 200а. Інвертор такий самий. Комірки також на 280. Проблем з кз немає. Кабеля рідко відмикаю. Пуск тільки кнопкою на бмс. Далі кнопка на інверторі.

Так якщо через 60 секунд все гуд, то в чому надалі проблема? Нехай працює!
Чи Ви кожного разу відключаєте кабель акумулятора від інвертора?
Кабель не відключаю. В тому то і справа. Я просто вимикаю БМС
Яка саме модель?

В мене не інверторна на 200а. Інвертор такий самий. Комірки також на 280. Проблем з кз немає. Кабеля рідко відмикаю. Пуск тільки кнопкою на бмс. Далі кнопка на інверторі.
B2A8S20P.

В мене точно така сама і ніяких проблем немає. Давайте звіряти налаштування. Прикладаю свої скріни, подивіться як у вас в бмс. Далі звіримо налаштування інвертора.
Плюс які саме дроти на батареї і до інвертора?

Вкладення

• Screenshot_20251111_112158_BMS.jpg
    Screenshot_20251111_112158_BMS.jpg
    612,6 Кб · Перегляди: 5
  • Screenshot_20251111_112137_BMS.jpg
    Screenshot_20251111_112137_BMS.jpg
    643,4 Кб · Перегляди: 5
  • Screenshot_20251111_112128_BMS.jpg
    Screenshot_20251111_112128_BMS.jpg
    590,3 Кб · Перегляди: 5
У мене, як тільки поставив свою збірку 315 батарей з 200А БМС, не тримало навантаження, просідала напруга аж до вимикання БМСкою. Виявилося, що пара комплектних гайок попустилися, при спробі дотягнути почали прокручуватися на сталевих шпильках. Поміняв майже всі на звичайні, тепер тримають нормально навіть при стуму 135А, проводив стрес тест,

Навіщо створювати паралельну тему з однаковим питанням?
Тут кажете, що не відключаєте, в іншій темі, що відключаєте...
Не вводьте в оману людей!

Назад
Угорі