Проблема: Anern FGI-S5000 струм заряду

правильно -"росте напруга і струм"

Закон ома I=U\R
Закон Ома, це прекрасно. Неясно лише, яким чином і навіщо китайські інженери причепили струм і напругу заряду до настройки Float Charge Voltage.

Ніт. Float це завжди CV, мат.часть.
Та ладно, а как же ваши эксперименты (?)
Я не только теоретик. Нагрузите акум по постоянке и увидите как в режиме флоат ограничится ток по уставке!

нженери причепили струм і напругу заряду до настройки Float Charge Voltage.
настройка Float Charge Voltage. задає напругу - струм такий який "бере" батарея при такій напрузі, але не більше ніж максимальний
Інвертор знаходится у режимі Float Charge у Вас

Напруга точна, у мене стоїть кулонметр в розрив мінусової клеми до батареї; напруга заряду, яку показує інвертор, практично точно (до десятої долі вольта) співпадає з кулонметром.
китайскі прошивки такі цікаві що для екрана напруга може замірятися в одному місці а для внутрішніх потреб в іншому :( тому на екрані він може показувати одне а враховувати інше

як що во флоат режимі батарея бере більше ніж виставлено в параметрі максимальний струм заряду то буде обмежувати струм і буде СС
У мене струм заряду виставлений 100А. По цій причині СС у флоаті точно не буде ;)

настройка Float Charge Voltage. задає напругу - струм такий який "бере" батарея при такій напрузі, але не більше ніж максимальний
Це і називається CV.

Та ладно, а как же ваши эксперименты (?)
Я не только теоретик. Нагрузите акум по постоянке и увидите как в режиме флоат ограничится ток по уставке!
Не зрозумів, що Ви хотіли сказати. Float - це CV, нема про що дискутувати.

Мої експерименти показують глюк інвертора, апаратний чи прошивки.

До речі, хтось стикався з прошиванням інверторів Anern?

китайскі прошивки такі цікаві що для екрана напруга може замірятися в одному місці а для внутрішніх потреб в іншому :( тому на екрані він може показувати одне а враховувати інше
Схоже так вони і зробили. Явно є залежність між параметром FCV та струмом заряду.

Называйте как хотите. А то что инвертор не переходит с флоат в балк нужно разбираться.
Вот у меня вообще этот статус только светодиод на морде показывает, у инвертора не выводится режим зарядного какой на данный момент - показывает то , на каком этапе остановился.IMG_20260406_113453~2.jpgIMG_20260406_113437~2.jpg

У мене струм заряду виставлений 100А. По цій причині СС у флоаті точно не буде
ну на 56 секунді в відео вже є 100 А підійміть далі напругу (до прикладу на 29 В)в налаштуваннях і струм так і буде 100А а напруга буде відставати - режим СС

Не схоже. Бо:
- Інвертор показує режим "СС"
- Напруга починається з відносно низької (26.3-26.5) і потрохи росте, при постійному струмі. Виглядає як реальний СС.
- Процес зарядки йде як по книжці: спочатку потроху росте напруга при постійному струмі (на екрані горить СС), потім ріст напруги зупиняється і йде CV (на екрані все ще горить CC, глюк), в кінці напруга задирається вверх (по значенню напруги - наче до рівня параметра FCV), струм падає майже в нуль і на інверторі загорається FLOAT.

Не уявляю, чому він (інвертор) в такій ситуації може "думати", що це зараз має бути режим Floating Charge.

ну на 56 секунді в відео вже є 100 А підійміть далі напругу (до прикладу на 29 В)в налаштуваннях і струм так і буде 100А а напруга буде відставати - режим СС
Подальше підняття напруги нічого не змінює, йде зарядка струмом 100А, напруга стабільна і потроху підіймається.

Енівей, очевидно що є глюк і треба спілкуватись з виробником.
Дякую всім за коментарі, допишу якщо будуть якісь новини.

Вы в этом посте сами себе противоречите...Screenshot_20260406-120236~2.jpg

Останнє редагування:
Вы в этом посте сами себе противоречите...Переглянути вкладення 11109
В чому протиріччя? Я розписав весь процес, який займає години. Він починається з СС, потім переходить в CV, і потім у Float.

Коментар @Dmitry був, як я розумію, до мого відео, що на ньому виглядає наче режим Float. Мені ж видається, що на відео саме процес СС.

Якщо ж це таки Float, то незрозуміло, чому інвертор в ньому "залип" і не виходить з нього.

Назад
Угорі