Проблема: Anern FGI-S5000 струм заряду

Не знайшов іншого посібника, на жаль. У них на сайті такий самий як у мене, лінк вище. Напишу їм.

Щодо 28.7 заінтригували, поясніть чому?
Це довго описувати. Просто для початку поставте так як раджу. А посібник ви зможете отримати лише від офіціалів. Продавець Алі - це менеджер, або я б навіть сказав - асистент, тобто продавець магазину, якщо брати англійську версію. Від нього ви багато пояснень не отримаєте, особливо стосовно технічних питань. А він буде проміжною ланкою між вами і виробником, або вірніше представником виробника. Бо виробник має комунікацію виключно з так званими представниками у інших країнах. Ї цих представників може бути кілька в країні. Все визначається величиною замовлення і постійною співпрацею.
Тому, поспілкуйтесь з представниками Anern в Україні, це буде корисніше. Скажу вам, що у них також ще немає правильного Посібника, очікують. Це нова модель.

Це довго описувати. Просто для початку поставте так як раджу. А посібник ви зможете отримати лише від офіціалів. Продавець Алі - це менеджер, або я б навіть сказав - асистент, тобто продавець магазину, якщо брати англійську версію. Від нього ви багато пояснень не отримаєте, особливо стосовно технічних питань. А він буде проміжною ланкою між вами і виробником, або вірніше представником виробника. Бо виробник має комунікацію виключно з так званими представниками у інших країнах. Ї цих представників може бути кілька в країні. Все визначається величиною замовлення і постійною співпрацею.
Тому, поспілкуйтесь з представниками Anern в Україні, це буде корисніше. Скажу вам, що у них також ще немає правильного Посібника, очікують. Це нова модель.
Так, модель дійсно нова. Я, чесно кажучи, боявся що із-за цього будуть баги, бо модель тільки вийшла - так і сталося.

Я сьогодні відправив опис саме виробнику, на їх офіційну адресу саппорту, - подивимось, що скажуть. На Алі писати сенсу великого нема.

Останнє редагування:
Це довго описувати. Просто для початку поставте так як раджу.

Ви не відповіли на моє питання вище - в такому режимі флоат буде 28.7в, це для LiFePO4 зовсім не корисно. То навіщо таке робити?

Ви не відповіли на моє питання вище - в такому режимі флоат буде 28.7в, це для LiFePO4 зовсім не корисно. То навіщо таке робити?
для LiFePO4 флоат взагалі без потреби, адже вони практично не розряджаються, і можуть стояти , наприклад на складі роками.
Для кислотних це важливо.

для LiFePO4 флоат взагалі без потреби, адже вони практично не розряджаються, коли стоять , наприклад на складі роками.
Для кислотних це важливо.
Так і я про це. Але ж Ви пропонуєте виставити флоат (плаваюча напруга, про яку Ви писали, це і є Floating Charge Voltage, FCV) в 28.7, чи я Вас не так зрозумів?

У цих інверторів флоат не відключається, можна тільки задати значення FCV. Якщо його задати низьким, скажімо 26.8-27в, то власне флоат (режим підтримки батареї з мінімальним струмом і напругою FCV) , майже не буде включатись - вірніше буде, але тільки коли батарея розрядиться до напруги рівня FCV.

А якщо виставити 28.7, то буквально одразу після закінчення повного заряду батареї інвертор перейде в режимі флоат і буде підтримувати 28.7в - батареям LiFePO4 це не корисно і не потрібно.

Тому величину плаваючої напруги для LiFePO4 слід вибирати близько до напруги верхньої межі. Ось і все

Так і я про це. Але ж Ви пропонуєте виставити флоат (плаваюча напруга, про яку Ви писали, це і є Floating Charge Voltage) в 28.7, чи я Вас не так зрозумів?
так, плаваючу напругу треб ставити на 0,2-0,3 В нижче максимальної. Напр. максимальна 27,9В, то плаваюча 27,6-7, а можна і прирівняти до максимальної, тобто 27,9В.
Можливо я попередньо зробив описку it was a typo, як це кажуть

поставте макс. 28,2В а плаваючу 28,0В. Чим ближче, то інвертор не буде тпнцювати вверх-вниз. І втрати при провисанні на стіні будуть мінімізовані.
При роботі з фотовольтаїкою, це взагалі немає значення. Тому, інвертор такого типу слід використовувати як гібридний, а лише для безперебійника можна застосовувати щось простіше і дешевше.

Тому величину плаваючої напруги для LiFePO4 слід вибирати близько до напруги верхньої межі. Ось і все
Я з цим не згоден, вибачте. Це звісно холівар, якщо цю тему розвивати - тут ще 20 сторінок буде. На купі форумів, в т.ч. тут, деякі люди кажуть про виставлення плаваючої напруги близькою або рівною напрузі повного заряду - але однозначних аргументів на користь того, що так краще, нема. Я за те, щоб флоат або відключати, якщо це можливо, або ставити низьким - 26.8-27. Але цей б..кий інвертор таке зробити не дає ;)

Я з цим не згоден, вибачте. Це звісно холівар, якщо цю тему розвивати - тут ще 20 сторінок буде. На купі форумів, в т.ч. тут, деякі люди кажуть про виставлення плаваючої напруги близькою або рівною напрузі повного заряду - але однозначних аргументів на користь того, що так краще, нема. Я за те, щоб флоат або відключати, якщо це можливо, або ставити низьким - 26.8-27. Але цей б..кий інвертор таке зробити не дає ;)
ось тому на форумі пишуть люди, а не спеціалісти. Я вам дам посилання на тему що таке плаваюча напруга і її призначення для різного роду акумів
кацапувато, але іншого не маю зараз

не читайте, що пишуть на форумах. Краще промовчати, коли немає знань і освіти, ніж писати будь що

поставте макс. 28,2В а плаваючу 28,0В. Чим ближче, то інвертор не буде тпнцювати вверх-вниз. І втрати при провисанні на стіні будуть мінімізовані.
При роботі з фотовольтаїкою, це взагалі немає значення. Тому, інвертор такого типу слід використовувати як гібридний, а лише для безперебійника можна застосовувати щось простіше і дешевше.
Я Вас зрозумів, але так робити не хочу.

Якщо навіть на цьому інверторі так зробити, він не буде заряджати струмом вище 40А, писав про це вище.

Щоб підняти струм заряду, на ньому треба задрати флоат до 28.6-28.8,. Я вважаю такий режим поганим для LiFePO4, бо він скорочує їх строк.

ось тут ще про налаштування, правда іншого бренду/ Ghfdlf Must і саме ця модель з кінця 2025 р. вже друге оновлення з тихими кулерами є найращим авріантом безперебійника для квартири і невеликого будинку

Я Вас зрозумів, але так робити не хочу.

Якщо навіть на цьому інверторі так зробити, він не буде заряджати струмом вище 40А, писав про це вище.

Щоб підняти струм заряду, на ньому треба задрати флоат до 28.6-28.8,. Я вважаю такий режим поганим для LiFePO4, бо він скорочує їх строк.
поперше , це у вашому екземплярі таке діється. А яким чином він скорочує строк.
Ви навіть не переглянули відео, яке я вам надіслав.

ось тому на форумі пишуть люди, а не спеціалісти. Я вам дам посилання на тему що таке плаваюча напруга і її призначення для різного роду акумів
кацапувато, але іншого не маю зараз
Господи, чого тільки не придумають... Виставити флоат і балк напругу однаковими, щоб відключити власне флоат. Залізти в БМС і повиставлчти в ній пороги, щоб це працювало. Навісити зверху на вихід інвертора роутер та поставити в паралель ще одну батарею, щоб компенсувати скачок напруги... Ви серйозно все це? :oops:

Навіть не кажучи про те, що у мене тут, де я,цей анерн настроюю, це в принципі не взлетить, бо нема доступу до BMS (батареї - фабричні, black box), я в принципі не хочу з такими заморочками щось робити.

Виходить, що Ваша порада виставити близькі або рівні флоат і балк напруги, буде працювати тільки при додаткових тонких налаштуваннях БМС, а це не завжди можливо (у мене ні). Якщо ж це не робити - налаштування бмс - то інвертор буде весь час довбати батарею - зарядив до 28.8, напруга впала до 28.7 - і знову по колу.

Нам таке не треба ;)

Останнє редагування:
поперше , це у вашому екземплярі таке діється. А яким чином він скорочує строк.
Ви навіть не переглянули відео, яке я вам надіслав.
Переглянув, це ж час займає.
Написав вище, у мене тут, в цьому сетапі з закритими батареями, таке не буде працювати.

Останнє редагування:
ось тут ще про налаштування, правда іншого бренду/ Ghfdlf Must і саме ця модель з кінця 2025 р. вже друге оновлення з тихими кулерами є найращим авріантом безперебійника для квартири і невеликого будинку
Дякую ;) У мене на різних об'єктах декілька дейє, два аненжі, і от тепер ще й кривопрошитий Анерн. А Ви мені про базові настройки інверторів Маст. Ви серйозно? ;)

Енівей, дякую за час і бажання допомогти і розібратись. Буду вирішувати свою проблему з виробником.

Останнє редагування:
Назад
Угорі