Різниця між показами інвертора і лічільником

звірте генерацію із сусідами (місячну). Що інвертор Соліс треба було одразу казати. Там були нюанси з обсягами генерації. Але вони здається одразу виникали. Лікувалось заміною плат.
Так я не приховував який в мене інвертор, заходив на форум цих інверторів, тому і спитав відразу про негаразди.))) Не зовсім зрозумів про сусідів, та їх генерацію??? В мене у сусідів по всій лінії електропередачі станцій нема, але в мене там стоїть дві станції, обидві запитані від одного ТП, будинки зовсім не житлові, тому електрика до них не подається. Напряму до інвертора, в обох інверторів були завжди розбіжності з платіжками +-100 кВт кожен місяць, а за серпень в одної-224кВт, у другої-496кВт, по роботі інверторів нічого ніби незвичайного не відбувається, а проблема існує!

Порівняйте, скільки в місяць генерує ваша станція і не ваша, на інверторі Хуавей. Яка десь недалеко.
Нажаль поблизу всі на Solis,є в пару десятків кілометрів хлопці на Хаувеях, але там інше наповнення панелями , ну добре спитаю! А якийсь центр обслуговування (сервіс центр) інверторів Solis, до якого можна зателефонувати та задати питання?

Нажаль поблизу всі на Solis,є в пару десятків кілометрів хлопці на Хаувеях, але там інше наповнення панелями , ну добре спитаю! А якийсь центр обслуговування (сервіс центр) інверторів Solis, до якого можна зателефонувати та задати питання?
Ви можете зробити прогнозний розрахунок виробітки вашої станції. Самостійно або замовити. В форумі є тема про калькулятори. А потім прогноз ну виробітку порівняйте з генерацією щ інвертора. Не з лічильника. А програми на сьогодні дають дуже точний прогноз. Помісячний або річний.

Ви можете зробити прогнозний розрахунок виробітки вашої станції. Самостійно або замовити. В форумі є тема про калькулятори. А потім прогноз ну виробітку порівняйте з генерацією щ інвертора. Не з лічильника. А програми на сьогодні дають дуже точний прогноз. Помісячний або річний.
Не дуже зрозумів. Де можна зробити прогнозний розрахунок виробітку, чи у кого? Якщо річ йде про програми в інтернеті , приблизного розрахунку, то те не працює, бо в мене однакові абсолютно станції дають різні показники!

Не дуже зрозумів. Де можна зробити прогнозний розрахунок виробітку, чи у кого? Якщо річ йде про програми в інтернеті , приблизного розрахунку, то те не працює, бо в мене однакові абсолютно станції дають різні показники!
Для того прогноз і потрібен. Щоби ви задумалися - чому так. І можливо знайшли причину. А прогноз працює - повірте досвіду.
Якщо ваша станція генерує менше прогнозу - значить вона або неправильно налаштована, або затінюється, або є витрати в панелях або в з'єднаннях або брак в панелях.
І якщо ви самі стверджуєте, що у 2 х однакових станціях може бути дуже різна виробітка - чим вам допоможе цифра виробітки ще однієї станції (яка так само може працювати неефективно)?

Останнє редагування:
Ну і взагалі - щоби розібратися з роботою станції - потрібен МОНІТОРИНГ. І не просто сума виробітки за день/місяць/рік а дані по струмах/напругах на AC/DC і запис всіх помилок. Плюс результати інспекції стрінгів. Плюс тепловізійне обстеження. Тоді можна буде знайти помилки в роботі та знайти/виправити причини втрат генерації.
І соліси и хуавеї підтримують складання інспекції стрінгів.

Ну і взагалі - щоби розібратися з роботою станції - потрібен МОНІТОРИНГ. І не просто сума виробітки за день/місяць/рік а дані по струмах/напругах на AC/DC і запис всіх помилок. Плюс результати інспекції стрінгів. Плюс тепловізійне обстеження. Тоді можна буде знайти помилки в роботі та знайти/виправити причини втрат генерації.
І соліси и хуавеї підтримують складання інспекції стрінгів.
Добре напишу так, я робив програмний моніторинг станцій,в мене їх чотири, звіряв та аналізував роботу стрингів PV1….PV6, струми,напруги ,як вони працюють попарно в он-лайні, станціям півтора роки, постійно було якесь зрівняння, ніяких помилок, все працює штатно. Якщо виникали якісь питання чи сумніви, звʼязувався з технічним відділом дилера виробника обладнання, все розбирали. Одного разу була проблема, але все було ясно,один з пари стрингів був заглушений за день генерація впала,поїхали на місце та розібралися з технічною проблемою, був обрив між панелями через птахів.
Та і в мене питання в іншому, станції начебто працюють добре, програмно без помилок, та в день генерація влаштовує, і вона адекватна в зрівнянні з іншими , проблема в тому,що на лічильнику ДТЕК нижчі показники, значно нижчі, і якщо то було б з однією станцією, то можливо було грішити на параметрізацію лічильника, а так у чотирьох ст. така ж проблема в різних місцях, але з однаковим обладнанням!

Добре напишу так, я робив програмний моніторинг станцій,в мене їх чотири, звіряв та аналізував роботу стрингів PV1….PV6, струми,напруги ,як вони працюють попарно в он-лайні, станціям півтора роки, постійно було якесь зрівняння, ніяких помилок, все працює штатно. Якщо виникали якісь питання чи сумніви, звʼязувався з технічним відділом дилера виробника обладнання, все розбирали. Одного разу була проблема, але все було ясно,один з пари стрингів був заглушений за день генерація впала,поїхали на місце та розібралися з технічною проблемою, був обрив між панелями через птахів.
Та і в мене питання в іншому, станції начебто працюють добре, програмно без помилок, та в день генерація влаштовує, і вона адекватна в зрівнянні з іншими , проблема в тому,що на лічильнику ДТЕК нижчі показники, значно нижчі, і якщо то було б з однією станцією, то можливо було грішити на параметрізацію лічильника, а так у чотирьох ст. така ж проблема в різних місцях, але з однаковим обладнанням!
Це вже по ділу. Ок. Давайте дещо з'ясуємо. В інверторах є дані генерації саме інвертора. По цих цифрах по різним станціям у вас є розбіжність?

Інспекцію робили?
Моніторинг напруг/струмів був з якою періодичністю (скільки разів за хвилину чи годину)?
Вмієте користуватися кліщами токовимірювальними?

Це вже по ділу. Ок. Давайте дещо з'ясуємо. В інверторах є дані генерації саме інвертора. По цих цифрах по різним станціям у вас є розбіжність?

Інспекцію робили?
Моніторинг напруг/струмів був з якою періодичністю (скільки разів за хвилину чи годину)?
Вмієте користуватися кліщами токовимірювальними?
По всіх чотирьох станціях є розбіжності, бо на деяких різні: розташування, кількість панелей, навіть кут нахилу, але дві едентичні, однакові наземні конструкції, однакова кількість панелей по 82 панелі, розбивка по стрінгам плюс-мінус однакова, стоять одна за одною, у другої тільки більша довжина СІПу, хоч виробляє вона завжди чуть більше! Періодичність моніторингу, оновлення даних раз в 4-5 хвилин. По приводу перевірки токовимірювальними кліщами та тепловизійним приладом, запросив дилера на перевірку, чекаю, але вони порадили поки поставити проміжний лічильник, чи є такий прилад smart MAIC. Треба тепер це придбати, якщо хочу щось з‘ясувати.

По всіх чотирьох станціях є розбіжності, бо на деяких різні: розташування, кількість панелей, навіть кут нахилу, але дві едентичні, однакові наземні конструкції, однакова кількість панелей по 82 панелі, розбивка по стрінгам плюс-мінус однакова, стоять одна за одною, у другої тільки більша довжина СІПу, хоч виробляє вона завжди чуть більше! Періодичність моніторингу, оновлення даних раз в 4-5 хвилин. По приводу перевірки токовимірювальними кліщами та тепловизійним приладом, запросив дилера на перевірку, чекаю, але вони порадили поки поставити проміжний лічильник, чи є такий прилад smart MAIC. Треба тепер це придбати, якщо хочу щось з‘ясувати.
Щось все дивніше і дивніше))).
Лічильник купляти лише для перевірки? При чому такий, шо інверторами не підтримується?
Доречі SmartMAIC доволі технічно досконалий лічильник. З начинкою там все ОК. Але працює він на своїх хмарах. А підключити свій сервер можна, але були проблеми - я звертався і виявилося що в них були помилки в реалізації роботи. Таке враження, шо я був першим хто взагалі підключав його на свій mqtt сервер.
Ви ж казали що все однаково. А дійшло до конкретики - і все не зовсім так). Але це вже вибачаюсь - це я бурчу).
І не почув відповіді. Які покази генерації на однакових станціях. І які покази на лічильнику.
Якщо покази генерації на інверторах обох станціях близькі - тепловізор не треба. Принаймні на панелі.

Останнє редагування:
Як би зробив я.
1. Дані по генерації з інверторів по днях. І ас і dc. Хоча би за декілька місяців. Ідеально з періоду коли почалися розходження.
2. В лічильниках є графіки споживань по днях (погодинні здається). Але треба просити в групі обліку.
3. На основі аналізу - купляв би лічильник для перевірки показів існуючого.

Ps. Можу витягти все інфо з soliscloud - бо там аналізувати складно. А так все в табличку в ексель і там вже дивитися.

Я не заперечую, можете бурчати ))), але по ділу))), в мене близнюки дві станції, котрі я описував в останньому повідомленні, і раніше вони працювали майже однаково, одна видавала на день десь на 7-10кВт менше ніж друга, при денній генерації +-200кВт. Відповідали завжди, таке буває майже завжди, бо є різні на те умови, ну ок! Але потім різниця почала збільшуватися, я зателефонував дилеру, запропонував додати на обидві станції ще кількість панелей, та за одне перекину комутацію по стрингам, зробити більш рівномірну, вони вислали людину, і ми це все зробили,генерація знову вирівнялася на краще, та стала знов майже однакова. Минув деякий час, настало літо, і різниця знову почала збільшуватися! Але мій шок був тоді коли прийшли платіжки за серпень, і там я побачив що нібито моє власне споживання станції 500кВт, хоч дім зовсім не запитаний, СІП йде від лічильника на пряму до інвертора. А ще це відбувається на станції з тих двох, котра завжди давала менше! А взагалі на двох мінус 770 кВт ( 496 та 224, вони на одній ділянці, дім поділений навпіл). Тому почав зʼясовувати. Куди тільки не телефонував та писав, ДТЕК, ООЕК, їх технічні відділи, дилер що встановлював і таке інше! По приводу показників на сьогодні розбіжності між показниками інверторів та лічильників десь по 3 тисячи кВт на кожну з чотирьох, і не знаю де та собака зарита, чи в обладнанні, чи в лічильниках, хоч і розумію, що не повинні чотири лічильника завжди брехати. Але завжди це «але»!Фото: попарно послідовність .
IMG_5502.jpegIMG_5500.jpegIMG_5506.jpegIMG_5505.jpegIMG_5510.jpegIMG_5508.jpegIMG_5514.jpegIMG_5513.jpeg

Ну підсумкові цифри зараз просто кажуть, що проблема є. А щоби зрозуміти, що сталося - треба (як я казав вище) цифри щоденної генерації з лічильників і з інверторів. Інакше не зрозуміти.

Ну підсумкові цифри зараз просто кажуть, що проблема є. А щоби зрозуміти, що сталося - треба (як я казав вище) цифри щоденної генерації з лічильників і з інверторів. Інакше не зрозуміти.
Добрий день! Щоденні теж є , різниця між інвертором та лічильником 18 кВт.

Добрий день! Щоденні теж є , різниця між інвертором та лічильником 18 кВт.
для аналізу треба щоденні цифри за період з моменту коли почались розходження.
на обох інверторах.

Назад
Угорі