SMH-III 4.2kW 24v - кулера не вимикаються на байпасі

fedottt

Tier2
Реєстрування
9 Вер 2024
Дописи
30
Бали
8
вітаю
ото прибив на стіну цю шайтан-машину (акум 100аг ліфер 8s)
поки він на акумі працює, все чудово. кулера по температурі вмикаються і вимикаються.

дають мережу, він вмикає кулери, заряджає акум, напруга падає до рівня float voltage - 27.2v і так і тримається.
але кулери не вимикає. навантаження бігає через байпас, температура на дисплеї смішна, 24 градуси. і кулери постійно маслають.
не на 100% крутять, але воно вибішує( ну є ж світло, ну ти ж на байпасі, акум вже в полку і не бере нічого. ну на чорта ті кулери ганяти?

Вітаю друже, вчора теж вперше ввімкнув свій інвертор EASUN SMH-III 4.2kw та акб 8S Lifepo4, теж після повного заряду батареї до 27,6В інвертор знизив силу струму до 2А та не вимкнув вентилятори. Працював через байпас. Чи вирішили Ви якось це питання?

я його порішав поки що методом лінивця))
купив пару кулерів Sunon DC MF80251V1-G99 12 В 80x80x25 мм та поставив замість рідних. штекери доступні з нижньої кришки, тому все просто. рідні там не однакові у мене, різні за потужністю.
за мого споживання мені норм. за тиждень користування ніяких нарікань, температура в нормі
стало набагато тихіше, типу як системник відкритий.
але все одно ми його тупо вимикаємо коли не користуємося))
бо коли світло вимикають на пару годин на день, то він заважає шумом. адже на кухні вісить. а там же постійно хтось товчеться

можливо я таки куплю пару noctua згодом, щоб стало ще тихіше

ps
ось що відповів китаєць на аліку

Останнє редагування:
Тобто він так постійно і маслає кулерами після зарядки, просто став це робити тихіше?
Мені здавалось що інвертор мав би вимкнути кулери при роботі через байпас. Бо коли я вимкунв міську мережу він вимкнув кулери та працював від батареї, навантаження до 300 ват кулери не вмикались. Коли вімкнув знову міську мережу почав заряджати та маслати кулерами, потім знову підзарядився до точки відключення заряду на 27.6в знизив струм до 2А але кулери не вимкнув.
Провів ще один експеримент, знизив вольтаж до якого мав заряджатися акб з 27.6 до 27, потім вимкнув міську мереже, інвертор вимкнув кулери, потім знову вімкнув мережу, інвертор не вмикав більше кулери та працював через байпас. Але далі не перевіряв, ввечорі буду дивитись. Таке враження що якісь параметри не вірно задані чи що це таке.

Цей кулер Sunon DC MF80251V1-G99 тихіший за рідний, чи вистачає його для охолодження?

ага, так і маслає, тільки тихіше
я трохи грався із напругою, але щось воно в мене ніяк не вплинуло.
спілкувався із товаришом у якого два маста. той шо на 3квт, він вимикає кулери в байпасі. а той шо на 10квт - не вимикає.
доречі, я до свого докинув esp та можу дивитися параметри.
так от цей байпас якийсь не зовсім байпас. бо він відображає навантаження в байпасі.
отже, він якось його ганяє через себе. може тому і не вимикає кулери.

я ще думав переставити режим роботи з UPS на той другий, але руки не дойшли

кулер тихіший, при чому значно.
два таких сунона 3.88 вт споживають
а рідні - 19,2вт
різниця суттєва, ага
гадаю, якщо йому навалити постійного струму на 2-3 кВт, то сунони обісруться дуже швидко і він перегріється.

я собі замінив, бо в мене із навантаження - світло в хаті, декілька розеток на зарядки ноутів-телефоні, телек інколи, комп інколи та холодос.
за тиждень інвертор не чхав, не грівся. графік температури стабільний. споживання в середньому 150-300 вт.
на літо скоріше за все треба буде рідні повертати на місце, бо в хаті буде пекло.

ось фото кулерів. зліва сунони, справа рідні

1733730258909.png

дружина декілька разів вмикала фен на кіловат. все нормально прожував, температура не скакала

Тут мені в TG групі відповіли що в них теж так, і для вирішенні вони роблять ось такі маніпуляції:
Кожен раз після зарядки вручну переключати режим з USB на SBU і назад, або встановити плати регулювання обертів і хай собі потроху продувається на малих обертах

Тут мені в TG групі відповіли що в них теж так, і для вирішенні вони роблять ось такі маніпуляції:
і цей фінт вухами затикає кулери на байпасі? тре повернути цей параметр в есп та затестити))
якщо воно працює, це буде крутяк

Кожен раз після зарядки вручну переключати режим з USB на SBU і назад

шото не схотіло воно так. але це я через віфі клацав. тре руками ще помацать

мені цей лайфхак не допоміг.
в п.1 клацав SBU, потім знову USB
так само продовжувало гудіти

Привіт мені допомогло, треба в меню інвертора клацати і обов'язково зберегти та вийти на головний екран потім знову в мену змінити режим зберегти і повернутись на головній екран. Коли воно спрацьовує після виходу на головний екран чутно як клацає реле і кулери затухають

п.1
обираємо SUB, ентер, вертаємося на головну
а потім знову меню, USB, ентер і на головну?

треба саме SBU (Solar Batarry Utility) таким чином інвертор переходить на батарею я так розумію вимикає реле байпасу, потім повертаємось у меню п.1 та міняємо на USB, зберігаємо повертаємось на головний екран, вмикається мережа та байпас а кулери ні.
Інвертор при прогріванні до 40градусів періодично буде вмикати кулери та продуватися щоб знизити температуру на платі в мене до 37 продуває і десь через 2 хвилини вимикає кулери. Але теж гучно, ось тепер планую спробувати придушити цей кулер змінним резистором або модулем керування обертів.
1. варіант змінний резистор
2. варіант модуль керування обертів
3. можливо з гори вмонтувати кулер на обдув тієї частини шо нагрівається в байпасі щоб інвертор дуже рідко вмикав продув.
Як дійду до якогось рішення напишу

треба саме SBU (Solar Batarry Utility) таким чином інвертор переходить на батарею я так розумію вимикає реле байпасу, потім повертаємось у меню п.1 та міняємо на USB, зберігаємо повертаємось на головний екран, вмикається мережа та байпас а кулери ні.
наче так саме вчора і робив..

а яка у вас версія прошивки? там на головному коли клацати, є

Зараз не дома не можу сказати, а де саме на головному екрані. Якщо що зніму відео як я вимикаю вентилятори може я щось путаю. В мене теж не з першого разу вийшло

відео буде крутяк) дяк
а на головному коли стрілками клацати, буде зверху три числа. типу "75 11 11"
ото і є версія. можливо у нас різні, тому в мене не вийшло. або я щось не так клацав)

Крч, в мене так не хо
Версія U1 75 11

Доброго вечора ось розібрався як в мене вийшло його вимкнути. Зняв відео. Прошивка така ж

Вкладення

• VID_20241210215600.mp4
    97,9 Mб
Ось версія прошивки.

Вкладення

• IMG20241210174817.jpg
    IMG20241210174817.jpg
    2 Mб · Перегляди: 3
Назад
Угорі