Solar Monitor ESP — моніторинг та керування китайськими інверторами через RS232

Вітаю всіх. Навмисно зареєструвався на цьому форумі, щоб почитати щось корисне. Хочу теж собі зробить простенький даталогер (без ХомеАсістента і різних заморочок), але не маю достатніх знань. Зайшов почитати, а отримав: ніби-то святкове меню (багато смаколиків зі знижкою 90%) написане на дверях непрацюючого ресторану. Розказали, розхвалили, похвастались і розійшлись. А де хоч якась інфа: (схеми, прошивки, інструкції, описи)?

Я вам допоможу. Але деякi знання все ж таки знадобляться, та й зайвими вони не будуть. На щастя, тут 12В, тому максимум що ви отримаете, якщо щось пiде не туди - димок з мiкросхеми =)

З паяльником дружу на тверду 4ку (по п'ятибальній системі), з мікроконтролерами на "Ви й пошепки", залить готову прошивку зможу, але компілірувать і створювати свою (не доріс, і походу вже не доросту). на ютуб єсть відеоролік Wi-Fi Адаптер для гібридного інвертора за $3 | Home Assistant, Solar2MQTT от по тій інструкції, я купив всі комплектуючі, навіть надрукував на 3д прінтері корпус. А коли почав збирати, прошивати, виявилося, що той весь проєкт під розумний дім, і на тому все зупинилось. З часом почали з'являтися нові проєкти, але теж інфи мало, або взагалі немає (тільки демонстрація роботи). Реєструватись на якихось китайських хмарах, щось очкую, щоб вони мене колись не потушили. От і шукаю варіант автономної роботи в межах своєї мережі (і як варіант через білий айпі, чи DDNS, доступ ззовні.

Вже маю esp32 та інвертор jsdsolar j4000e рідний логер працює. Esphome не хотів піднімати. Спробував solarcloud. Працює, але криво на цій моделі. Готовий спробувати цей проект. І да я згоден що 8266 слаба для цього. Навіть звичайна esp32 слаба.

Вже маю esp32 та інвертор jsdsolar j4000e рідний логер працює. Esphome не хотів піднімати. Спробував solarcloud. Працює, але криво на цій моделі. Готовий спробувати цей проект. І да я згоден що 8266 слаба для цього. Навіть звичайна esp32 слаба.
З коробки не поїде. Ваш інвертор має свій досить дивний протокол. Головний недолік того протоколу - він не віддає струм розряду акумулятора. Просто не має такої команди.

З коробки не поїде. Ваш інвертор має свій досить дивний протокол. Головний недолік того протоколу - він не віддає струм розряду акумулятора. Просто не має такої команди.
Тут дивились?
129
Solar Cloud щось вичитує. І воно схоже на правду.

Це не той протокол. За цим працюють старші моделі JSDsolar. Хоча може вже і ці перевели.
А той прокол в аттачі. Там не Модбас.

Вкладення

• protocol_JSDSOLAR.pdf
    389 Кб · Перегляди: 0
Назад
Угорі