Solar Vampire, оптимізатор роботи китайських інверторів

Нажаль ні. І цей тільки нещодавно знайшов. З ним там не все просто. Потім про все напишу на сайті.
Зрозумів. Тоді поки що можна замовляти з Аліка. Поки приїде то може і інструкція з'явиться )

Voltronic точно не работал, остальные не проверял

Цікавить, підходе пристрій для SAKO Sunon-e, 3.5 kW, 6 панелей Longi Lr5 66hnt 535m 40.38v 13.18A? Вампіра придбав але боюсь спалити інвертор.
Дякую за швидку відповідь!

И снова всем доброго! Вопрос к автору сего чуда. В режиме байпас во время заряда аккума панели работают только на заряд аккумулятора, могли бы давать больший ток, но инвертер почему то не берет. а в это время вампир херячит на бойлер все 220. То есть должен был бы забирать только лишнее с панелей, а не открывать твердотелку на полную и тянуть из сети всё возможное на тэн . Это только у меня такое?

На сайті завжди було 1-1, 2-2. Просто вони з різних сторін по різному називаються, де ТХ, а де RX.
Стосовно BT зв'язку. Дійсно є така проблема. Вже було пару випадків, чомусь дохнуть BT платки JDY-31. Це така невеличка синя платка, яка встановлена на основну плату.
Хоча в мене вони роками працюють без проблем. Може якась партія проскочила невдала :(
Вихід такий. З наступного тижня платку можна буде безкоштовно поміняти в тому магазині, де купляли Вампіра.
Альтернатива - нову платку можна купити самому на Аліекспрес і замінити. Посилання на ці платки є на сайті.
Уже сегодня заберу с новой почты две штуки... выявилась для меня другая непонятка, я там создал сообщение с этой бедой.

Якось все це дивно. Тиждень тому ми з користувачем bdm з'ясували, що його EASUN SMH-III працює з SA за протоколами Sumry та Voltronic. Потім він мені прислав дамп обміну і я побачив, що той Sumry це те саме, що у Вампіра протокол PowMr Modbus.
Але ваш SMG Ви кажете працював автономно за протоколом Anenji. Це зовсім інший протокол. Не зрозуміло як тоді він може працювати з SA за протоколом Sumry...
SA нормально дані отримує?
При подключении SA опрашивает разные адреса, видимо протокол Sumry содержит их несколько разных. Поэтому у пользователя bdm работает по протоколу PowMr, а у меня нет.

Вкладення

• IMG_20250509_102234.jpg
    IMG_20250509_102234.jpg
    6,5 Mб · Перегляди: 6
могли бы давать больший ток, но инвертер почему то не берет. а в это время вампир херячит на бойлер все 220. То есть должен был бы забирать только лишнее с панелей, а не открывать твердотелку на полную и тянуть из сети всё возможное на тэн . Это только у меня такое?
Ну тут треба з вашим інвертором розбиратися, чому він не бере більший струм.
А Вампір бачить, що на панелях є зайва потужність, тому і навалює. Він же не знає, що інвертор то братиме з мережі, а не від сонця.

А взагалі для любителів підмісів з мережі, нульових експортів в мережу і навіть для Grid-tie інверторів влітку у Вампіра буде рішення.

При подключении SA опрашивает разные адреса, видимо протокол Sumry содержит их несколько разных. Поэтому у пользователя bdm работает по протоколу PowMr, а у меня нет.
В цих китайських інверторів в протоколах повно див дивних. Зараз розбираємося з протоколом інвертора PowMr 4.5. На гітхабі є проект, написано що там такий собі "протокол 8851". Зробив. А тестер каже - не працює. Стали з ним знімати логи, а там по факту "протокол 8854". І він геть інший.

В цих китайських інверторів в протоколах повно див дивних. Зараз розбираємося з протоколом інвертора PowMr 4.5. На гітхабі є проект, написано що там такий собі "протокол 8851". Зробив. А тестер каже - не працює. Стали з ним знімати логи, а там по факту "протокол 8854". І він геть інший.
Что от меня требуется для решения данного вопроса?. Есть шнур который теоретически могу подключить к компу и подключить к инвертору

Вдруг будет полезно, у меня два инвертора Easun SMGIII 6.2 и SMGII 4 и они оба работают по протоколу Sumry в SA

Вкладення

• IMG_20250509_132811.jpg
    IMG_20250509_132811.jpg
    3,3 Mб · Перегляди: 3
  • IMG_20250509_132828.jpg
    IMG_20250509_132828.jpg
    3,1 Mб · Перегляди: 3
Что от меня требуется для решения данного вопроса?. Есть шнур который теоретически могу подключить к компу и подключить к инвертору
Треба підслухати обмін між SA та інвертором за допомогою компа. І лог прислати мені. Але це трохи згодом, бо зараз я зайнятий додаванням іншого інвертора. Але взагалі це рішення з підслуховуванням саме SA не дуже надійне. Бо завтра вони там випустять нову прошивку і все може поламатися. Бо в Модбасі одну і туж інформацію можна вичитувати різними способами, а Вампір буде пристосований до одного. Надійне рішення під'єднати через отой роутер YR8103, але воно трохи громіздке.

Треба підслухати обмін між SA та інвертором за допомогою компа. І лог прислати мені. Але це трохи згодом, бо зараз я зайнятий додаванням іншого інвертора. Але взагалі це рішення з підслуховуванням саме SA не дуже надійне. Бо завтра вони там випустять нову прошивку і все може поламатися. Бо в Модбасі одну і туж інформацію можна вичитувати різними способами, а Вампір буде пристосований до одного. Надійне рішення під'єднати через отой роутер YR8103, але воно трохи громіздке.
Нужен такой я правильно понял?. Что б вычитать между SA и инвертором выходит нужно 2 шнурка. У меня сейчас только один есть

Вкладення

• IMG_20250509_152007.jpg
    IMG_20250509_152007.jpg
    4,6 Mб · Перегляди: 4
Назад
Угорі