Solar Vampire, оптимізатор роботи китайських інверторів

Ні, с запаяною пермичкою напряму не можна. Бо там буде два майстра і вони конфліктуватимуть. Можна з перемичкою через отой роутер, на який я давав посилання.
Тепер дивіться далі. Той факт, що в режимі PowMr в підслуховуванні короткочасно з'являється одна відповідь, говорить про те, що SA дійсно перебирає варіанти запитів. І хоча Ваш інвертор дає відповідь і на варіант інвертора з 1PV, SA бачить, що це інвертор з двома PV і далі використовує інший варіант запиту, який Вампір вже не може підслухати.
Щоб можна було підслуховувати, треба знімати лог. Якщо без підслуховування, тоді я просто можу додати команду для другого PV2 входу і Вампір працюватиме автономно і бачитиме обидва входи. А SA можно буде підключити через роутер.
Було б добре додати другий MPPT в прошивку. Роутер та платки перетворення RS232/RS485 я замовив ще вчора)

Вы могли бы пожалуйста выложить сюда картинки и описание что именно нужно купить. Роутер и ещё что-то?
Three Master One Slave RS485 Data Interface Conversion Processor Modbus-RTU Communication Module Захист від електростатичного розряду промислового класу
https://a.aliexpress.com/_EwD1SXM
Але це працює на RS485 тому потрібні будуть ще 2 двосторонні перетворювачі RS232/RS485 для інвертора і Solar Vampire та перехідник RS485/USB для Solar Assistant. Я їх замовив з цієї ж сторінки продавця. Якщо не орієнтуєтесь, краще запитайте у Karl про необхідне в вашому випадку обладнання.

ОК, тоді орієнтуємося на роутер. Зараз спробую зробити прошивку для автономної роботи.

Вы могли бы пожалуйста выложить сюда картинки и описание что именно нужно купить. Роутер и ещё что-то?
Схеми намалюю трохи пізніше, бо в мене зараз зроблено не оптимальним чином щоб його повторювати. А нормальні конвертори ще в дорозі, десь днів за 7-10 тільки приїдуть.

Схеми намалюю трохи пізніше, бо в мене зараз зроблено не оптимальним чином щоб його повторювати. А нормальні конвертори ще в дорозі, десь днів за 7-10 тільки приїдуть.
У вас будет количество? можно купить у вас?

Вкладення

• Screenshot_2025-05-12-18-01-01-842_com.alibaba.aliexpresshd.jpg
    Screenshot_2025-05-12-18-01-01-842_com.alibaba.aliexpresshd.jpg
    649,4 Кб · Перегляди: 2
  • Screenshot_2025-05-12-18-00-59-488_com.alibaba.aliexpresshd.jpg
    Screenshot_2025-05-12-18-00-59-488_com.alibaba.aliexpresshd.jpg
    646,5 Кб · Перегляди: 2
Пробуйте прошивку 2.11 для PowMr 10.2
Буде потрібна нова версія застосунку, вона лежить тут http://solarvampire.net/FW/BtControl702_5.apk
Якщо пощастить, має показувати PV2. Номер потрібного регістру взяв в інтернеті.
Якщо не поїде, тоді треба буде знімати логи.

Мне нужно заказать это или ещё что-то? Rs232 to rs485 1шт или 2шт?
Не спішіть так. Завтра постараюсь все намалювати і викласти. Там буде залежати від типу інвертора що купляти. Бо там приблуда ще потребує конфігурації через комп. Я думав, що в неї AUTOBAUD, а з'ясувалося що ні. З заводу вона іде налаштована на швидкість 9600. А для деяких інверторів потрібно 2400 або 19200. Випросив у китайця програму для конфігурування. Вона вся на китайському. Вчора цілий день з допомогою ChatGPT накладав на неї патч щоб англійською писала...

Не спішіть так. Завтра постараюсь все намалювати і викласти. Там буде залежати від типу інвертора що купляти. Бо там приблуда ще потребує конфігурації через комп. Я думав, що в неї AUTOBAUD, а з'ясувалося що ні. З заводу вона іде налаштована на швидкість 9600. А для деяких інверторів потрібно 2400 або 19200. Випросив у китайця програму для конфігурування. Вона вся на китайському. Вчора цілий день з допомогою ChatGPT накладав на неї патч щоб англійською писала...
Я вообще не против считать логи и что б вы внесли правки и я пользовался сплитером. А в случае каких то изменений со стороны SA можно просто не обновлять их ПО

Пробуйте прошивку 2.11 для PowMr 10.2
Буде потрібна нова версія застосунку, вона лежить тут http://solarvampire.net/FW/BtControl702_5.apk
Якщо пощастить, має показувати PV2. Номер потрібного регістру взяв в інтернеті.
Якщо не поїде, тоді треба буде знімати логи.
Наче працює. Показує 2 MPPT. Перевірю під навантаженням вже в день, коли буде вистачати сонця.

Вкладення

• Screenshot_2025-05-12-19-23-15-017_net.solarvampire.btcontrol700.jpg
    Screenshot_2025-05-12-19-23-15-017_net.solarvampire.btcontrol700.jpg
    580,6 Кб · Перегляди: 5
Мій PowMr POW-HVM 10.2M мабуть має швидкість 9600? Десь колись така інформація попадала, чи то я сплутав з BMS Daly, які мають швидкість 9600, мабуть.

Я вообще не против считать логи и что б вы внесли правки и я пользовался сплитером. А в случае каких то изменений со стороны SA можно просто не обновлять их ПО
ОК, давайте знімемо.

Назад
Угорі