Solar Vampire, оптимізатор роботи китайських інверторів

Цікаве відео. Хто б міг подумати :)
Сходив перевірив на своєму Anenji. Дійсно працює! Але мій інвертор і той Easun, що на відео, є клонами.
На іншому моєму інверторі такий номер не пройшов. Тому треба перевіряти на кожній конкретній моделі окремо.
Справа в тому, що той RS485 призначений для зв'язку з акумулятором. І те, що в деяких інверторах він ще й може віддавати дані даталогерам, то негарантований сервіс.
Спробуйте перевірити на своєму.
Перевірив не хоче з одною платкою працювати як на відео

Коли підьєдную вампір платка платка інвертор то блимають платки стрілками туди сюди, а коли через 8103 то блимае на корпусі ком, а на платках горить тільки по одній лампочі
Перевірте чи не поплутані АВ всюди мають бути А до А , В до В

Коли підьєдную вампір платка платка інвертор то блимають платки стрілками туди сюди, а коли через 8103 то блимае на корпусі ком, а на платках горить тільки по одній лампочці
Горить, чи блимає? Має бути так - Вампір блимнув на передачу - одночасно має блимнути його конвертор стрілкою в напрямку 8103, далі на 8103 має блимнути СОМ1, далі має блимнути конвертор інвертора стрілкою в напрямку інвертора. Потім якщо інвертор відповів, буде блимати послідовно в зворотньму напрямку. Де послідовність порушується там і проблема.

Горить, чи блимає? Має бути так - Вампір блимнув на передачу - одночасно має блимнути його конвертор стрілкою в напрямку 8103, далі на 8103 має блимнути СОМ1, далі має блимнути конвертор інвертора стрілкою в напрямку інвертора. Потім якщо інвертор відповів, буде блимати послідовно в зворотньму напрямку. Де послідовність порушується там і проблема.
Все робе не так, перевірив по одній платці, інвертор -платка, платка підключена тільки на верх 8103, повинен же моргати сом 1 а він не Моргає.

Все робе не так, перевірив по одній платці, інвертор -платка, платка підключена тільки на верх 8103, повинен же моргати сом 1 а він не Моргає.
Так кіна не буде. Потрібно починати з Вампіра. Він починає обмін. Без його запитів інвертор мовчатиме і нічого не блиматиме.

Добрий день, ось така ситуація, не можу вписати імʼя для вебсайту, підскажіть будьласка в чому причина?
Ім'я ридонлі, автоматично з вампіра береться. Як воно автономно веде себе без вампіра - навіть не пробував))
Якщо вампір підключен, то десь помилка.

Вампір повинен бути підʼєднаний до ESP? Та який кондисатор потрібно поставити на ESP?

стік питань... :D в форумах є можливість редагувати свої повідомлення, роблячи їх лаконічними. та й видаляти зайві теж. це не чат, який згине під напливом нових месагів;)
Скидати есп потрібно лише якщо позабували паролі. Все інше не потребує скидання. Ім'я, я вже писав, береться з Вампіра, без Вампіра воно на початковому етапі було дефолтне SV-XXXXXXXX, зараз нічого нема. Може поверну в наступній версії.
Конденсатор 10-100мкф, не має великого значення.
Більше залежить від шляху живлення. якщо живити напряму від Вампвіра - конденсатор потрібен. Зовнішній блок живлення - без конденсатора.

Останнє редагування:
Так кіна не буде. Потрібно починати з Вампіра. Він починає обмін. Без його запитів інвертор мовчатиме і нічого не блиматиме.
На платці вампіра блимає стрілка в напрямку 8103 потім на ньому блимає сом 3, платка інвертора блимає стрілка в напрямку інвертора і все.

Вкладення

• VID_20250914_165921.mp4
    92,8 Mб
Хочу також нагадати про круту альтернативу у вигляді ESP32. Зараз успішно протестував інший вид платок https://s.click.aliexpress.com/e/_oo6u845 Вони менші за розміром, трохи дешевші і добре влазять в корпус Вампіра. Підключати треба до тих самих ніг: IO16,IO17 та GND.
Приїхала платка "міні", прошив, наче норм.
Не можу зрозуміти, на неї можна 12в подавати?
Що знайшов - або 3,3 на пін, або 5 на USB...

На платці вампіра блимає стрілка в напрямку 8103 потім на ньому блимає сом 3, платка інвертора блимає стрілка в напрямку інвертора і все.
Щось відео не можу подивитись. На словах це означає, що до інвертора команди доходять. Але щось в них йому не подобається і він не відповідає. Давайте подивимось що там є. Підключіть до СОМ1 на 8103 замість платки інвертора той конвертор USB-RS485, через який Ви його програмували. Скачайте і встановіть собі на комп ось цю термінальну програму https://sites.google.com/site/terminalbpp/ . Налаштуйте її на 2400. І подивимось що туди долітає від Вампіра.

Приїхала платка "міні", прошив, наче норм.
Не можу зрозуміти, на неї можна 12в подавати?
Що знайшов - або 3,3 на пін, або 5 на USB...

Ось тут схему знайшов https://forum.arduino.cc/t/how-to-program-a-d1-mini-esp32/626684/9
Наче тільки 5В або 3.3В
В мене через Type-C заживлено.

PS. Подивився даташит на той стабілізатор ME6211, що стоїть на платі. В нього максимум 6.5В по входу. Так що 12В точно не можна.

Останнє редагування:
Ось тут схему знайшов https://forum.arduino.cc/t/how-to-program-a-d1-mini-esp32/626684/9
Наче тільки 5В або 3.3В
В мене через Type-C заживлено.

PS. Подивився даташит на той стабілізатор ME6211, що стоїть на платі. В нього максимум 6.5В по входу. Так що 12В точно не можна.
Сумно...
Ще щось колхозити треба...
А 3,3в з вампіра, те, що на блютуз зараз іде, дуже нагрузить стаб вампіра? Є ризик спалити?

Сумно...
Ще щось колхозити треба...
А 3,3в з вампіра, те, що на блютуз зараз іде, дуже нагрузить стаб вампіра? Є ризик спалити?
Я дивився тепловізором. З ЕСПшкою той стабілізатор до 82градусів гріється, що не дуже добре. ЕСП в деякі моменти передачі може до 0.3А споживати. До того ж той струм береться від інвертора напряму і не всякий інвертор таке потягне. В мене Jesudom впав в захист. Тому треба ставити якийсь DC-DC, наприклад ось такий недорогий можна https://s.click.aliexpress.com/e/_ooOXvYv. Або живити окремим блоком живлення.

До того ж той струм береться від інвертора напряму і не всякий інвертор таке потягне.
Та вже не напряму. Вже поміняв інвертора вчора, тепер Гроват. І БЖ на дін-рейку 12В для Вампіра і конвертора 232-485.
Сподівався, по "батьківському" посту, що і на ЕСП можна 12В, але, як дійшов до розпайок, побачив, що де-що піни не відповідають.
А тулити ще один БЖ, якось, не дуже хочеться.
Доведеться ще почекати платку живлення )
Дякую за посилання @Karl і @likforeva
Я вчора годин зо дві шукав по алі, але знаходилось де-що не те.

В мене з самого початку есп32 заживлена від 3.3в Вампіра. А той від зовнішнього бж 12в. Краще step down, але поки й так норм))

Я купив Ось таку платку, можна взяти з інвертора 12 В для живлення, в неї вихід 3.3В та 5В

Якщо я не помиляюсь, та плата зроблена на звичайних стабілізаторах 1117, які нічим не відрізняються від того, що стоїть на Вампірі.
Якщо щось додавати, то активні плати з дроселями. Їх дуже багато варіантів.

Назад
Угорі