Solar Vampire, оптимізатор роботи китайських інверторів

У Фотека це лотерея. Невідомо що вони туди поставили. Спробуйте іншого виробнмка. У цього виробника симістори чесні стоять https://s.click.aliexpress.com/e/_EwDzJdM
Порадьте будь ласка конкретне реле щоб працювало з 4.5 кВт навантаженням, можна навіть з запасом. Завчасно дякую.

Порадьте будь ласка конкретне реле щоб працювало з 4.5 кВт навантаженням, можна навіть з запасом. Завчасно дякую.
Беріть за тим посиланням реле на 40А з характеристкою LA або VD. На 4.5кВт Вам вже буде потрібен радіатор під реле.
LA означає, що коли в нього на вході струм плавно змінюється від 4 до 20мА, то потужність на виході плавно змінююється від нуля до максимума.
VD означає теж саме коли на вході напруга змінюється від 0 до 10В.
Такі реле це по факту не реле, а димери.

Це питання досить моторошне в реалізації. Потрібно переробляти сам зарядний шнурок, щоб вампір почав керувати їм. Зв'язок лише wifi, бо зарядка і вампір в різних місцях. Як бути, коли сонця нема, а заряджати потрібно... Ще струм нижче 6а не факт, що вийде, а це 1.4квт мінімум...

Добрий день, я давно задавав питання про утилізацію надлишків сонячної єнергії, ви в цій темі зробили прорив, скажіть мені таку річ, як я можу зливати на три тени, три фазну мережу.
Інвертор Дея 12кВт. 3 ф. Дякую вам на перед, і як купити вашу штукенцію для іспитів.
Таку релюху можна використовувати?

Таку релюху можна використовувати?
Вибачте, пропустив ваше запитання.
Так, можна. Саме зараз йде тестування трифазної Деї 12кВт саме з таким реле.
Є цікаві спостереження з такими інверторами. Якщо по одній з фаз йде перевантаження, то він починає короткочасно під'їдати по цій фазі з мережі.

Доброго дня, оновилася на цю версію, встановив параметр Reset Target , але чомусь з ранку у Target PV було нульове значення , хоча в параметрі Reset Target значення є, це так і повинно бути?
ні. поправлено в майбутньому релізу.
Вітаю, вибачаюсь, якщо пропустив - не зробили другий MPPT?
в процесі. Є бажання потестити?

Зараз вже перероблен WEB сервер на два VaMPPT. Якщо є проблеми на старих версіях, пишить...

Є цікаві спостереження з такими інверторами. Якщо по одній з фаз йде перевантаження, то він починає короткочасно під'їдати по цій фазі з мережі.
Удачі вам, держіть мене в курсі я буду брати!

Удачі вам, держіть мене в курсі я буду брати!
В мене ще питання, я бачив твердотілі реле з DC -DC регулюванням, чи можлива така спарка, діодний міст і реле, це може вирішити проблему паразитних синусоїд .

Беріть за тим посиланням реле на 40А з характеристкою LA або VD. На 4.5кВт Вам вже буде потрібен радіатор під реле.
LA означає, що коли в нього на вході струм плавно змінюється від 4 до 20мА, то потужність на виході плавно змінююється від нуля до максимума.
VD означає теж саме коли на вході напруга змінюється від 0 до 10В.
Такі реле це по факту не реле, а димери.
Це воно?

Вкладення

• Screenshot_2025-09-23-21-40-22-732_com.alibaba.aliexpresshd.jpg
    Screenshot_2025-09-23-21-40-22-732_com.alibaba.aliexpresshd.jpg
    863,3 Кб · Перегляди: 4
В мене ще питання, я бачив твердотілі реле з DC -DC регулюванням, чи можлива така спарка, діодний міст і реле, це може вирішити проблему паразитних синусоїд .
Не знаю що то за паразитні синусоїди? :)
DC DC реле, це реле, які призначені для вмикання-вимикання в колах постійної напруги. Нам не підходять.
Нам потрібні реле які працюють в колах AC. Причому не просто роблять ON/OFF, а працюють димером.

доброго вечора, звязок на сервер через ESP32 втрачено, це у всіх, чи лишень у мене?

доброго вечора, звязок на сервер через ESP32 втрачено, це у всіх, чи лишень у мене?
Пишить номер, буду перевіряти. Загалом проблем не бачу.
Хтось пробує зареєструвати вампіра "SV-XXXXXXXX". Це неможливо! Це дефолтне ім'я, коли нема зв'язку есп32 з вампіром.

Нова версія ESP32 20250925_0
- reset Target при <30в напруга панелей
- два окремих VaMPPT

Нагадую про інструкцію (оновлюється)

Останнє редагування:
Вопрос к СОЗДАТЕЛЮ.. Как то решается вопрос по поводу не корректной работы вампира, утром, вечером, в пасмурную погоду, когда на панелях якобы имееются излиншки, а вампир хренячит на всю мощь тэна, или из сети, или из аккума. Такая бяка судя по всему не только у меня, что то читал на форуме, но обсуждения для меня через чур не по мозгам... как то это будет решаться или уже решено?! Ткните дедушку носиком на нужные посты! Спасибо!

Вопрос к СОЗДАТЕЛЮ.. Как то решается вопрос по поводу не корректной работы вампира, утром, вечером, в пасмурную погоду, когда на панелях якобы имееются излиншки, а вампир хренячит на всю мощь тэна, или из сети, или из аккума. Такая бяка судя по всему не только у меня, что то читал на форуме, но обсуждения для меня через чур не по мозгам... как то это будет решаться или уже решено?! Ткните дедушку носиком на нужные посты! Спасибо!
Поставте собі прошивку 2.43 або 2.44. Перша повністю обнуляє вихід Вампіра коли потужність навантаження більше сонячної потужності, а друга намагаеться більш плавно тримати баланс. Щоб ця фіча працювала, потрібно ставити галочку навпроти контроля потужності. Ну і вписати туди нормальну цифру.

ESP 32 приєднана як у інструкції - на 2-гу RX та 3-тю TX ніжку вампіра, діоди ESP світяться, але не мигають. З плати RS пакети на вампіра передаються і через ВТ (не ESPшного) на телефон також.
Підкажіть де може бути причина, що не присвоюється номер ESP та не передаються пакети.
Після від'єднання від WiFi SV-XXXXXXXX і приєднання до мережі з інтернетом за ір адресою не можна зайти на пристрій

Вкладення

• IMG_20250926_181413.jpg
    IMG_20250926_181413.jpg
    1,1 Mб · Перегляди: 18
  • Screenshot_2025-09-22-20-56-51-284_com.miui.gallery.jpg
    Screenshot_2025-09-22-20-56-51-284_com.miui.gallery.jpg
    1,2 Mб · Перегляди: 17
  • Screenshot_2025-09-26-18-09-48-955_com.android.chrome-edit.jpg
    Screenshot_2025-09-26-18-09-48-955_com.android.chrome-edit.jpg
    137 Кб · Перегляди: 16
  • IMG_20250926_183339.jpg
    IMG_20250926_183339.jpg
    1,2 Mб · Перегляди: 18
Останнє редагування:
ESP 32 приєднана як у інструкції - на 2-гу RX та 3-тю TX ніжку вампіра, діоди ESP світяться, але не мигають. З плати RS пакети на вампіра передаються і через ВТ (не ESPшного) на телефон також.
Підкажіть де може бути причина, що не присвоюється номер ESP та не передаються пакети.
Після від'єднання від WiFi SV-XXXXXXXX і приєднання до мережі з інтернетом за ір адресою не можна зайти на пристрій
А земляний дріт на Вампіра з ЕСП не забули прокинути? Бо я наче бачу тільки два - RX та TX.

Назад
Угорі