Solar Vampire, оптимізатор роботи китайських інверторів

я правильно понимаю, что используеться фазовое регулирование? Это не вредит инвертору, на выходе которого режим синусоиду?

Не шкодить. Перевірено на сотнях пристроїв і купі брендів інверторів. Зараз підтримується 13 протоколів, але багато брендів працюють на однакових протоколах...
Власне в такій роботі нема нічого страшного. Напруга так і залишається синусоідальною. А струм має нарізку в вигляді частини синусоїди. Але ця нарізка струму йде на частоті 50Гц. Для інверторів, в яких вихід формується за рахунок ШІМ на частотах в десятки кілоГерц це дитячі іграшки.

хз яка прошивка але сама остання яка є, зараз подивитись немає можливості. Прошивав через блютуз. навантаження не в режимі димера, а автоматичне регулювання. В мене є підозра що прошивка не стала як потрібно або стала не коректно. просто хз. до цього працювало без проблем
Якщо прошивка стала криво, або злетіла то є спосіб для перепрошивки. Ось тут написано в кінці сторінки: http://solarvampire.net/uk/downloads.html

Вітаю. Хтось підключав вже Вампіра до Lux Power? а то рідна функція Smart Load щось не подобається. Не вміє вираховувати залишок енергії від сонця..

Не шкодить. Перевірено на сотнях пристроїв і купі брендів інверторів. Зараз підтримується 13 протоколів, але багато брендів працюють на однакових протоколах...
Власне в такій роботі нема нічого страшного. Напруга так і залишається синусоідальною. А струм має нарізку в вигляді частини синусоїди. Але ця нарізка струму йде на частоті 50Гц. Для інверторів, в яких вихід формується за рахунок ШІМ на частотах в десятки кілоГерц це дитячі іграшки.
Можливо, але незрозуміло, як позначиться поява гармонійних перешкод на живленні інших приладів, підключених до інвертора? мережа WiFi...

Можливо, але незрозуміло, як позначиться поява гармонійних перешкод на живленні інших приладів, підключених до інвертора? мережа WiFi...
Давайте все по поличкам :)

1. По ВЧ перешкодам в інвертора є штатні засоби подавлення перешкод. Вампір там не додає нічого істотного. Наприклад в мене постійно працюють два інвертори під Вампірами. Вони підключені по Вайфаю до Home Assistant. Дві батареї також підключені по Вайфаю. Ну і самі Вампіри підлючені по Вайфаю. Все це знаходиться в підвалі. Рівень сигналу від роутера WiFi Analyzer там показує біля -60дБ. Ніяких проблем із зв'язком нема.
Але майте на увазі, що в плані ВЧ перешкод існують проблемні інвертори. Наприклад деякі PowMr. Вони гасять всю чутливу техніку в будинку при роботі від сонця без всяких Вампірів. Тут на форумі є про них тема.
2. Як впливає фазове керування на сам інвертор. Фізично це виглядає так, що струм наростає не плавно, а вмикається різко з частотою 50Гц. Але він знаходиться в межах робочого діапазону інвертора, тому це ніяк йому не шкодить. Зворотні зв'язки це відслідковують і за допомогою ШІМ все корегують.
3.Як це впливає на інші прилади. Форма саме напруги спотворюється мінімально. Як я вже писав, зворотні зв'зки це встигають відслідкувати. Тому переважній більшості приладів то "до лампочки". Едине виключення це деякі індукційні плитки з деякими інверторами. В тих плиток хитрий принцип дії. Там використовується ударне збудження ВЧ контура на частоті 100Гц. Такі плитки можуть давати трохи дивні звуки з частотою гармонік 100Гц при роботі, бо той нагрівальний контур працює як дінамік. Хоча ніякої шкоди він не несе.

З Анернами всіх різновидів проблем не було. Просто підключаєте патчкордом.
А стосовно люкс павер 6000, можливо патчкордом підключити в розєм для СТ ? І ще питання, стосовно двох МРРТ? Вампір буде працювати з двома МРРТ? В цьому інверторі 2 входи відсонячних панелей. В застосунку бачу налаштовується напруга сонячних від панелей, як бути, адже стрінги дають різну напругу?

Останнє редагування:
А стосовно люкс павер 6000, можливо патчкордом підключити в розєм для СТ ? І ще питання, стосовно двох МРРТ? Вампір буде працювати з двома МРРТ? В цьому інверторі 2 входи відсонячних панелей. В застосунку бачу налаштовується напруга сонячних від панелей, як бути, адже стрінги дають різну напругу?
Патчкордом не можна, бо у Вампіра на роз'ємі RJ45 RS-232, а у Люкса там RS-485.

Вампір вже давно підтримує два МППТ. В новій версії застосунку під кожен вхід є окремі налаштування.

Патчкордом не можна, бо у Вампіра на роз'ємі RJ45 RS-232, а у Люкса там RS-485.

Вампір вже давно підтримує два МППТ. В новій версії застосунку під кожен вхід є окремі налаштування.
Дякую. ПІдкажіть будь ласка як буде правильно підключити Вампір до Люкса. А то в інструкції трішки я заплутався, для мене це ще нова тема )

Дякую. ПІдкажіть будь ласка як буде правильно підключити Вампір до Люкса. А то в інструкції трішки я заплутався, для мене це ще нова тема )
Вам буде потрібен перетворювач RS232-RS485 і блок живлення 12В. Підключаєте їх до Вампіра відповідно схеми з сайту. А з виходу перетворювача кабель підключаєте до Люкса. Майте на увазі, що одночасно з даталогером Вампір працювати не буде. Якщо потрібна така робота, то треба збирати більш складну схему з роутером YR8103.

Вам буде потрібен перетворювач RS232-RS485 і блок живлення 12В. Підключаєте їх до Вампіра відповідно схеми з сайту. А з виходу перетворювача кабель підключаєте до Люкса. Майте на увазі, що одночасно з даталогером Вампір працювати не буде. Якщо потрібна така робота, то треба збирати більш складну схему з роутером YR8103.
Дякую, зрозумів, а якщо підключати в порт для СТ? Даталогер там підключається в окремий порт HDMI, то все рівно разом не будуть працювати?? На сайті вказано підключення в порт для СТ ,як альтернативний варіант.

Вкладення

• Снимок экрана 2026-03-03 213459.jpg
    Снимок экрана 2026-03-03 213459.jpg
    125,3 Кб · Перегляди: 3
Останнє редагування:
Назад
Угорі