solis-30k-5g - вистрілили конденсатори

matvs

Tier2
Реєстрування
22 Тра 2021
Дописи
70
Бали
18
Сонячні панелі
rizen
Інвертор
solis
В другий же день роботи інвертора solis-30k-5g - вистрілили конденсатори:

изображение_viber_2021-05-21_22-31-22.jpg

Ось типова схема такого інвертора:
caps.jpg

Згорівші конденсатори я виділив червоним. Підкажіть, яка імовірна причина вздуття та витікання електроліту з цих конденсаторів.
Номінал конденсаторів 390 мкФ, 550 В.

Вкладення

• изображение_viber_2021-05-21_22-31-22.jpg
    изображение_viber_2021-05-21_22-31-22.jpg
    219 Кб · Перегляди: 11
А скільки панелей в стрінгу?

Чомсь мені здається що вихідні мосфети треба перевірити

перевірив. Транзистори не пробиті. діод між стоком і витоком теж не пробитий.
Чуда не буде. Не могли вони так просто бахнути. Треба шукати звідки їм прилетіла , скоріш за все зворотня полярність.

Как там у Вас дела, очень же интересно...?

Я сейчас лечил один инвертор с перекосом по шине, но там завод не углубляясь в подробности просто плату прислал под замену.

Чуда не буде. Не могли вони так просто бахнути. Треба шукати звідки їм прилетіла , скоріш за все зворотня полярність.
не може бути зворотня полярність. Інвертор був підключений до панелей близько місяця. Потім коли підключили на генерацію в мережу, попрацював лише один день. Якби була зворотня полярність, вистрілили і верхні конденсатори, так як вони послідовно зєднані з нижніми конденсатрами паралельно до сонячних панелей.

Как там у Вас дела, очень же интересно...?

Я сейчас лечил один инвертор с перекосом по шине, но там завод не углубляясь в подробности просто плату прислал под замену.
поки що купив новий Хуавей. З цим ще думаємо, чи відсилати на гарантію (в іншу область), так як є побоювання що цей інвертор повезеться назавжди тільки в одну сторону.

не може бути зворотня полярність. Інвертор був підключений до панелей близько місяця. Потім коли підключили на генерацію в мережу, попрацював лише один день. Якби була зворотня полярність, вистрілили і верхні конденсатори, так як вони послідовно зєднані з нижніми конденсатрами паралельно до сонячних панелей.
а я не про зовні по панелях, я про внутрішні трабли

поки що купив новий Хуавей. З цим ще думаємо, чи відсилати на гарантію (в іншу область), так як є побоювання що цей інвертор повезеться назавжди тільки в одну сторону.
давайте відремонтуємо не по гарантії

давайте відремонтуємо не по гарантії
може порадите де конденсатори купити?
В Україні немає в продажу конденсаторів вище 500 В.

Поки що знайшов такі:

Тобто я хочу поставити не на 500 В, а на 600 і вище.

Ще ось фільтр кондесаторів:

Хочеться купити найбільш оптимальний: ціна - якість

Не обовязково буду купувати на 390 мкФ. Можна і інші номінали комбінувати. Напри. 1000 мкФ - їх можна вдвічі менше поставити.

Варіанти є також 450 В конденсатори на 1000 мкФ, які можна зєднати послідовно.

Назад
Угорі