solis rhi-5k-48es-5g може працювати від генератора? в мене вибиває запобіжник на генераторі

Реєстрування
3 Гру 2022
Дописи
20
Бали
3
Сонячні панелі
Ulicasolar 410 mono
Інвертор
solis rhi-5k-48es-5g
Доброго дня. Маю горе інвертор, по іншому я його назвати не можу. Дуже складні налаштування.
Не можу заставити заряджати акуми від генератора. Генератор інверторний, спрацьовує запобіжник на генераторі. Хто має досвід, підскажіть

Я вже писав, що генератор не видає чистого синуса, напруга тримається 220-225, а от частота плаває від 47 до 54 герц.
Щоб працював інвертор, там має бути налаштування діапазону допустимих частот вхідної напруги, в інверторах Deye таке налаштування є.

Якщо настройки нема. значить потрібно якось стабілізувати частоту від генератора (я щось таких девайсів в інтернеті не знайшов) , ну або міняти генератор на менш китайський.
Ще як варіант - в деяких випадках допомагає заземлення генератора.

Я вже писав, що генератор не видає чистого синуса, напруга тримається 220-225, а от частота плаває від 47 до 54 герц.
Щоб працював інвертор, там має бути налаштування діапазону допустимих частот вхідної напруги, в інверторах Deye таке налаштування є.

Якщо настройки нема. значить потрібно якось стабілізувати частоту від генератора (я щось таких девайсів в інтернеті не знайшов) , ну або міняти генератор на менш китайський.
Ще як варіант - в деяких випадках допомагає заземлення генератора.
в мене генератор інверторний, видае чисту синусоіду, але при підключенні до інвертора через 20 сек вибивае запобіжник генератора(таке враження що інвертор штовхае в обратку напругу,

Запобіжник може вибити тільки при перевищенні навантаження, треба копати в цей бік
Можливо у вас в інверторі вказані надто великі струми для зарядки АКБ, спробуйте відключити зарядку або зменшити струм.

Запобіжник може вибити тільки при перевищенні навантаження, треба копати в цей бік
Можливо у вас в інверторі вказані надто великі струми для зарядки АКБ, спробуйте відключити зарядку або зменшити струм.
до початку заряда діло не доходить. Вибивае майже відразу. Я і панелі відключав, і зарядку вимикав, враження таке, шо він дае зустрічний струм на генератор

Значить потрібно більш тонкий підхід до виявлення проблеми, найперше то зрозуміти що відбувається в момент вимкнення, просадка або навпаки стрибок напруги.
Насторожує те, що в інструкції до такого інвертора я не знайшов ні слова про підтримку генераторів, чи спосіб їх підключення.

Ще варіант спробувати інший генератор, можливо то не в інверторі справа.

в мене генератор інверторний, видае чисту синусоіду, але при підключенні до інвертора через 20 сек вибивае запобіжник генератора(таке враження що інвертор штовхае в обратку напругу,
Якщо у вас батарея літієва і підключена can bus то струм зарядки буде високий коли батарея повністю сівша, ваш генератор скоріш за все не високої потужності тому і вибиває, а обратку інвертор не може видавати коли у вас батарея сівша, навіть якщо панелі сонячні є. Наприклад якщо батарейка us3000 то струм заряду 37А ~ треба по 220в десь 1.9кВт, якщо у вас інверторний генератор не високої потужності то він просто не тягне такий струм. Для цього треба витягнути CAN кабель і налаштувати батарейку в режим User define і там виставити макс струм зарядки 15-20А тоді потягне.

Назад
Угорі