Solis Solar S6-EH1P8K-L-PLUS

zakat

Tier2
Реєстрування
5 Лис 2024
Дописи
38
Бали
18
Сонячні панелі
Risen RSM40-8-410M Risen 9BB TITAN S
Інвертор
ALLURE PRIME MPS-VIII-6200W
Доброго дня сонячній спільноті.

Наразі розглядаю питання придбання інвертора Solis Solar S6-EH1P8K-L-PLUS.

Маю два різнонаправлених стрінги з шести панелей кожний , включених паралельно. Загалом 4,92кВт Не впевнений що буду їх розносити на два трекера МРРТ (поки що не бачу сенса).

Зараз все працює на «ALLURE PRIME MPS-VIII-6200W» Основна батарея «Must LP16-48300, 51.2V – 300Ah LiFePo4», додаткова батарея «LiFePo4 51,2V 100 Ah 5,12kWh Taico» (в цілому 20кВт)

Схема використання: режим «SBU», якщо погано з сонцем, то часткова підзарядка від мережі в нічний час – вмикається якщо заряд менше 25% і заряджається до 35%, якщо вдень сідає то теж підзарядка від мережі - вмикається якщо заряд менше 15% і заряджається до 25%. В середньому в цій конфігурації від мережі беру 5-15кВт в місяць(крім зими звісно). Зараз інвертор керується MultiSIBControl (але з Solis він не працює).

Інвертор використовується тільки для енергопостачання приватної оселі.

В цілому все влаштовує, але хочу перейти на закриту архітектуру (IP66) з метою безпекових міркувань(пожежобезпека). Інвертор розташований в будинку і мені буде спокійніше з огляду на конструкцію приладу.

Питання прості:

Хтось має такого інвертора? Він тихий? Чи зможу я налаштувати подібну схему роботи? Чи помічені за цією моделлю якісь проблеми чи трабли?

Всім дякую за допомогу.

Добрий день. Хто має інформацію в налаштуваннях solis s6-eh1p8k-l-plus є EPS Function і параметр ESP DOD, за що він відповідає і в яких режимах працює.

Наразі розглядаю питання придбання інвертора Solis Solar S6-EH1P8K-L-PLUS.

Маю два різнонаправлених стрінги з шести панелей кожний , включених паралельно. Загалом 4,92кВт Не впевнений що буду їх розносити на два трекера МРРТ (поки що не бачу сенса).

Зараз все працює на «ALLURE PRIME MPS-VIII-6200W» Основна батарея «Must LP16-48300, 51.2V – 300Ah LiFePo4», додаткова батарея «LiFePo4 51,2V 100 Ah 5,12kWh Taico» (в цілому 20кВт)

Схема використання: режим «SBU», якщо погано з сонцем, то часткова підзарядка від мережі в нічний час – вмикається якщо заряд менше 25% і заряджається до 35%, якщо вдень сідає то теж підзарядка від мережі - вмикається якщо заряд менше 15% і заряджається до 25%. В середньому в цій конфігурації від мережі беру 5-15кВт в місяць(крім зими звісно). Зараз інвертор керується MultiSIBControl (але з Solis він не працює).

Інвертор використовується тільки для енергопостачання приватної оселі.

В цілому все влаштовує, але хочу перейти на закриту архітектуру (IP66) з метою безпекових міркувань(пожежобезпека). Інвертор розташований в будинку і мені буде спокійніше з огляду на конструкцію приладу.

Питання прості:

Хтось має такого інвертора? Він тихий? Чи зможу я налаштувати подібну схему роботи? Чи помічені за цією моделлю якісь проблеми чи трабли?

Всім дякую за допомогу.
В цілому інвертор нормальний. За ці гроші тільки Дея 8 кВт на 100$ дорожче. Один мінус - ДИБІЛЬНИЙ переклад інструкції що з китайської на англійську і українську. Немає нормальної інструкції з поясненням роботи режимів, які параметри в якому режимі активні.

Питання прості:

Всім дякую за допомогу.
Для часного будинку тихий. Якщо хватить 6,5 кВт бери краще LUXPOWER SNA PRO-EU 6.5K, щей на 15 000 дешевше

Доброго дня.
Ai досить непогано дає пояснення:
"Огляд від ШІ

Параметр EPS DOD (Depth of Discharge) в гибридном инверторе Solis S6-EH1P8K-L-PLUS определяет максимальную глубину разряда аккумулятора в режиме резервного питания (EPS — Emergency Power Supply), оставляя неприкокосновенный резерв емкости.

Функция EPS в Solis S6
  • Назначение: Подача питания на критические приборы через резервный порт (Backup Port) при отключении внешней электросети.
  • Активация: Происходит автоматически за миллисекунды при пропадании основной сети.
Параметр EPS DOD
  • Значение: Задает минимальный уровень заряда батареи (в процентах от 100% SOC — State of Charge), до которого инвертор разрешает разряжать аккумулятор именно в аварийном режиме.
  • Диапазон настройки: От 10% до 100% (шаг 1%).
  • Логика работы:
    • Если выставить высокое значение (например, 80%), то в режиме EPS инвертор отключит резервный выход, как только останется 20% емкости батареи, сберегая энергию на случай длительного блэкаута.
    • Если выставить низкое значение (например, 10%), батарея отдаст максимум энергии, но возрастет риск полного отключения системы и переразряда. "

Я теж придбав такого інвертора, вже підготував підключення. На вихідних буду переключатись на нього. Теж попереду чекає налаштування.
В якому режимі ви експлуатуєте пристрій? Які враження? Чи використовуєте трансформатор струму (ТТ / CT-clamp)? Чесно кажучи все цікаво, інформації про них дуже мало. Може якісь нюанси налаштування знаєте?

Доброго дня.
Ai досить непогано дає пояснення:
"Огляд від ШІ

Параметр EPS DOD (Depth of Discharge) в гибридном инверторе Solis S6-EH1P8K-L-PLUS определяет максимальную глубину разряда аккумулятора в режиме резервного питания (EPS — Emergency Power Supply), оставляя неприкокосновенный резерв емкости.

Функция EPS в Solis S6
  • Назначение: Подача питания на критические приборы через резервный порт (Backup Port) при отключении внешней электросети.
  • Активация: Происходит автоматически за миллисекунды при пропадании основной сети.
Параметр EPS DOD
  • Значение: Задает минимальный уровень заряда батареи (в процентах от 100% SOC — State of Charge), до которого инвертор разрешает разряжать аккумулятор именно в аварийном режиме.
  • Диапазон настройки: От 10% до 100% (шаг 1%).
  • Логика работы:
    • Если выставить высокое значение (например, 80%), то в режиме EPS инвертор отключит резервный выход, как только останется 20% емкости батареи, сберегая энергию на случай длительного блэкаута.
    • Если выставить низкое значение (например, 10%), батарея отдаст максимум энергии, но возрастет риск полного отключения системы и переразряда. "

Я теж придбав такого інвертора, вже підготував підключення. На вихідних буду переключатись на нього. Теж попереду чекає налаштування.
В якому режимі ви експлуатуєте пристрій? Які враження? Чи використовуєте трансформатор струму (ТТ / CT-clamp)? Чесно кажучи все цікаво, інформації про них дуже мало. Може якісь нюанси налаштування знаєте?
Працює в режимі Off-Grid. EPS функція OFF. Те що пише ШІ дурня. Я перевіряв. Коли EPS функція ON .EPS DOD = 80% він відключив повністю акумулятор на 80%. Ще в режимі Self-use, коли є наруга в мережі і EPS функція ON вихід навантаження відключений і включається тільки коли пропадає напруга. Тому EPS функція перевів в OFF.

Працює в режимі Off-Grid. EPS функція OFF. Те що пише ШІ дурня. Я перевіряв. Коли EPS функція ON .EPS DOD = 80% він відключив повністю акумулятор на 80%. Ще в режимі Self-use, коли є наруга в мережі і EPS функція ON вихід навантаження відключений і включається тільки коли пропадає напруга. Тому EPS функція перевів в OFF.
Враження від налаштувань негативні. Нормальної інструкції немає. Мені треба було до 8 кВт інвертор, тому взяв його, в іншому випадку до 6 кВт взяв би LUXPOWER SNA PRO-EU 6.5K

Розяснення професійних налаштувань. Режим роботи які я перевіряв і налаштовані в мене

Вкладення

• Solis.xlsx
    15,5 Кб · Перегляди: 1
Виправлене мною
Параметр EPS DOD
  • Диапазон настройки: Проценти 10% до 100% (шаг 1%). від Max charge current SOC 100%
  • Логика работы:
    • Если выставить EPS DOD (например, 80%), то в режиме EPS инвертор отключит резервный выход, как только останется 80% от Max charge current SOC 100% (Battery SOC - 80%)
    • Если выставить EPS DOD (например, 10%), батарея отдаст максимум энергии - 90% (Battery SOC - 10%)

Ще. https://www.soliscloud.com нормально не працює в новій версії, не завантажуються діаграми роботи самого інвертора, в старій версії працює.

Нарешті підключив свій інвертор Solis Solar S6-EH1P8K-L-PLUS. Провів первинне налаштування. Спостерігаю за роботою.

Що сподобалось?
1. Замкнений корпус(IP66). Це захищає від пилу та підвищує безпечність використання.
2. Повна тиша. Ще жодного разу не чув вмикання вентиляторів.
3. Здається що MPPT більш продуктивне (суб’єктивно).
4. Достатньо великий інформативний екран, добротний корпус, солідний дизайн.
5. Зручний, продуманий монтаж.

Що не сподобалось ?
1. Фактично відсутня документація та інструкції.
2. Складне налаштування.

Які питання отримав(як і більшість)?
1. Помилка акумулятора. З акумулятором вчора розібрався. Поставив «Lithium Battery_LV» і помилка зникла.
2. «Вперте» повернення інвертора на мережу. А тут поки що не вийшло.

З мережею поки що не розібрався. Перечитав, передивився чимало матеріалів але поки що не допомогло. Правда часу катастрофічно не вистачає.

При комутації, все навантаження підключено на «backup» порт. Не підключав трансформатор струму (ТТ / CT-clamp), але це наче допустимо при такому використанні. Але зараз помітив що на анімації мережа завжди сіра і ніколи не видно рухомих стрілочок. Це мабуть результат відсутності трансформатора струму? Він просто не бачить навантаження. Підкажіть хто має досвід.

Стосовно роботи на акумуляторі. Моя мета отримати таку схему роботи:

Вдень: 7:00-23:00 - завжди коли заряд на акумуляторі вище ніж 25% працювати на сонці та акумуляторі, якщо заряд впав нижче 25% - переходимо до заряджання від мережі і при заряді 30% повертаємось на акумулятор.

Вночі: 23:00-7:00 - якщо заряд нижче 40% то зарядитись від мережі до 40% і повернутись на акумулятор.

Звісно що схема дуже приблизна і скоріше це «хотілки», але бажання є.

На разі, перехід на мережу вирішую відключенням мережі(постійно відключена). Вчора наче погрався з налаштуваннями, але поки що не вийшло. Якщо в когось є досвід, поділіться.

Ще не можу зрозуміти логіку малюнка з мануалу:

"Крок 4: Встановіть «Час використання» для кожного режиму (Пропустіть цей крок, якщо
немає потреби).
Час використання призначений для ручного керування зарядом/розрядом батареї. Коли час
знаходиться між «Початком» і «Зупинкою», система буде заряджати/розряджати батарею
відповідно до встановленого струму, доки не буде досягнуто встановленого значення
«SOC/напруги».
1. Період заряду: батарея заряджається з встановленою величиною струму до напруги
відключення заряду (регульованою), вибір пункту в блоці визначає, чи ввімкнено цей період
зарядки.
2. Період розряду: батарея розряджається з встановленою величиною струму до напруги
відключення розряду (регульованою), вибір пункту в блоці визначає, чи ввімкнено цей період
розрядки.
"
1784025007274.png
Хтось може пояснити.
  • Чому тут включено три повторення однакових часових проміжків.
  • Що значить заряд і розряд в одному часовому проміжку.
Хтось розібрався?
Дякую за увагу та відповіді.

У нас вікторина: сам спитав - сам відповів.
Добив налаштування! На мережу він перемикався бо чи з завода чи я випадково встановив прапорець "Економити батарею", після зняття прапорця все працює штатно, на батареї.
С приводу анімації стрілочок на мережі, якось все саме з'явилось, а може теж після зняття вищезазначеного прапорця. Тепер і картинка "Мережа" стала кольоровою і стрілочки з'явились. Дрібничка, але приємно.
Стосовно "Часу використання", там дійсно помилка, накладення діапазонів заряду/розряду неприпустимі. Знайшов інформацію що у випадку накладення можливо три варіанти - саме меню налаштувань не пропустить помилку або інвертор випаде в аварію або буде застосовано останнє введене правило - залежить від прошивки. Я не перевіряв.
Так що не такий страшний чорт як його малюють.
Стосовно інвертора можу сказати що все гуд. Рекомендую. А стосовно надійності, поживемо-побачимо.
Всім дякую за увагу.

Останнє редагування:
Доброго дня. У мене стоїть Solis S6-EH1P6K-L-PLUS(думаю різниці в налаштуваннях немає) Підключений в квартирі без сонячних панелей. Працює поки відключень немає за такою схемою: 7:00-23:00 квартира живиться від акумулятора,23:00-7:00 йде зарядка ну і квартира живиться від мережі. Перше налаштування робив з застосунку через блютуз в акаунті інсталятора,зайняло це хвилин 10. Так як вхідний автомат в квартиру 25а,,а духовка і тепла підлога підключена в обхід інвертора,то трансформатор струму підключив на вхід в квартиру і в налаштуваннях виставив обмеження в навантаженні 5.3 kw. І тепер якщо йде заряд батареї і включити ще щось потужне інвертор автоматично зменшує струм заряду щоб не перевищувати заданих параметрів.Ще один плюс це гарантія 10років і підтримка в Україні.
У нас вікторина: сам спитав - сам відповів.
Добив налаштування! На мережу він перемикався бо чи з завода чи я випадково встановив прапорець "Економити батарею", після зняття прапорця все працює штатно, на батареї.
С приводу анімації стрілочок на мережі, якось все саме з'явилось, а може теж після зняття вищезазначеного прапорця. Тепер і картинка "Мережа" стала кольоровою і стрілочки з'явились. Дрібничка, але приємно.
Стосовно "Часу використання", там дійсно помилка, накладення діапазонів заряду/розряду неприпустимі. Знайшов інформацію що у випадку накладення можливо три варіанти - саме меню налаштувань не пропустить помилку або інвертор випаде в аварію або буде застосовано останнє введене правило - залежить від прошивки. Я не перевіряв.
Так що не такий страшний чорт як його малюють.
Стосовно інвертора можу сказати що все гуд. Рекомендую. А стосовно надійності, поживемо-побачимо.
Всім дякую за увагу.

Ділюсь роботою. Якщо проводити налаштування через екран інвертора.
Режим "Off-Grid" налаштування режимів батареї в цьому режимі не працює. Працює режим Batt Reserved SOC , коли SOC батереї опускається до Batt Reserved SOC, інвертор переходить на мережу, але батарея від мережі на заряджається, чекає сонця, заряд починається коли починає працювати панелі.

Нарешті підключив свій інвертор Solis Solar S6-EH1P8K-L-PLUS. Провів первинне налаштування. Спостерігаю за роботою.

Що сподобалось?
1. Замкнений корпус(IP66). Це захищає від пилу та підвищує безпечність використання.
2. Повна тиша. Ще жодного разу не чув вмикання вентиляторів.
3. Здається що MPPT більш продуктивне (суб’єктивно).
4. Достатньо великий інформативний екран, добротний корпус, солідний дизайн.
5. Зручний, продуманий монтаж.

Що не сподобалось ?
1. Фактично відсутня документація та інструкції.
2. Складне налаштування.

Які питання отримав(як і більшість)?
1. Помилка акумулятора. З акумулятором вчора розібрався. Поставив «Lithium Battery_LV» і помилка зникла.
2. «Вперте» повернення інвертора на мережу. А тут поки що не вийшло.

З мережею поки що не розібрався. Перечитав, передивився чимало матеріалів але поки що не допомогло. Правда часу катастрофічно не вистачає.

При комутації, все навантаження підключено на «backup» порт. Не підключав трансформатор струму (ТТ / CT-clamp), але це наче допустимо при такому використанні. Але зараз помітив що на анімації мережа завжди сіра і ніколи не видно рухомих стрілочок. Це мабуть результат відсутності трансформатора струму? Він просто не бачить навантаження. Підкажіть хто має досвід.

Стосовно роботи на акумуляторі. Моя мета отримати таку схему роботи:

Вдень: 7:00-23:00 - завжди коли заряд на акумуляторі вище ніж 25% працювати на сонці та акумуляторі, якщо заряд впав нижче 25% - переходимо до заряджання від мережі і при заряді 30% повертаємось на акумулятор.

Вночі: 23:00-7:00 - якщо заряд нижче 40% то зарядитись від мережі до 40% і повернутись на акумулятор.

Звісно що схема дуже приблизна і скоріше це «хотілки», але бажання є.

На разі, перехід на мережу вирішую відключенням мережі(постійно відключена). Вчора наче погрався з налаштуваннями, але поки що не вийшло. Якщо в когось є досвід, поділіться.

Ще не можу зрозуміти логіку малюнка з мануалу:

"Крок 4: Встановіть «Час використання» для кожного режиму (Пропустіть цей крок, якщо
немає потреби).
Час використання призначений для ручного керування зарядом/розрядом батареї. Коли час
знаходиться між «Початком» і «Зупинкою», система буде заряджати/розряджати батарею
відповідно до встановленого струму, доки не буде досягнуто встановленого значення
«SOC/напруги».
1. Період заряду: батарея заряджається з встановленою величиною струму до напруги
відключення заряду (регульованою), вибір пункту в блоці визначає, чи ввімкнено цей період
зарядки.
2. Період розряду: батарея розряджається з встановленою величиною струму до напруги
відключення розряду (регульованою), вибір пункту в блоці визначає, чи ввімкнено цей період
розрядки.
"
Переглянути вкладення 12270
Хтось може пояснити.
  • Чому тут включено три повторення однакових часових проміжків.
  • Що значить заряд і розряд в одному часовому проміжку.
Хтось розібрався?
Дякую за увагу та відповіді.
Часових проміжків 6. Сила струму з якою буде заряджатись акумулятор в певний проміжок часу від мережі, він може бути нижчий за струм заряду від панелей, якщо в вас не витягує мережа.

Працює коли включений режим "Self-use"
Over Discharge SOC = 40 % початок зарядки акумулятора від мережі (5-40%) і навантаження працює від мережі, батарея не працює на розряд
Recovery SOC = 60% припинення зарядки акумулятора від мережі чи сонця (до 20% більше за Over Discharge), батерея переходить на розряд.
Force Charge SOC = 15 % припинення розрядки акумулятора ( має бути нижче ніж Over Discharge SOC)
EPS Function = OFF. Якщо = ON вихід інвертора не працює коли є мережа, включається тільки при зникненні мережі.

Останнє редагування:
Працює коли включений режим "Off-Grid"
Batt Reserved SOC = 40 % (до 100%) припинення розрядки акумулятора і перехід на роботу від мережі. Не може бути нижчим ніж Over Discharge SOC. Акумулятор не заряджається від мережі навіть якщо мережа присутня. Зарядка акумулятора йде тільки від сонця . Навантаження працює від мережі якщо є мережа. Висвічується сигнал тривоги 2048 і зникає коли батерея зарядиться до Recovery SOC = 60%
EPS Function = ON. ESP DOD = 15%

Останнє редагування:
Працює коли включений режим "Self-use"
Over Discharge SOC = 40 % початок зарядки акумулятора від мережі (5-40%)
Recovery SOC = 60% припинення зарядки акумулятора від мережі (до 20% більше за Over Discharge)
Force Charge SOC = 15 % припинення розрядки акумулятора ( має бути нижче ніж Over Discharge SOC)
EPS Function = OFF.
Доброго дня. Цікава тема. Про це можна і поговорити.
Режим "Self-use" на вихід "Backup". Нехай часові проміжки не використовуються. Нижче віртуальна імітація з метою розібратись.
Нехай сонця недостатньо + ніч.... мережа є
Розряд поступово дійде до 40%(Over Discharge SOC)..., а Ви впевнені що почнеться заряд. Мені здається що просто припиниться розряд і система перейде на мережу в очікуванні сонця, а акумулятор буде в очікуванні. Заряд падає далі і доходить до 15%(Force Charge SOC) - тепер по ідеї форсується заряд від мережі і він припиниться при досягнені 60%(Recovery SOC).
Тепер ускладнюємо - мережі нема.
Якщо на 40%(Over Discharge SOC) мережа відсутня то буде вимкнено все навантаження і система подаватиме живлення тільки на себе. А ось тепер саме цікаве, нехай проходимо розряд 15%(Force Charge SOC) Що далі?
Теоретично система повинна впасти в глибокий сон і чекати на сонце або мережу.... навантаження буде включено на 60% (Recovery SOC).

Сам я звісно це все не перевіряв... Все це цікавить в межах наступної зими в наших реаліях. Схоже буде важко.
Дякую що ділитесь досвідом.

Доброго дня. Цікава тема. Про це можна і поговорити.
Режим "Self-use" на вихід "Backup". Нехай часові проміжки не використовуються. Нижче віртуальна імітація з метою розібратись.
Нехай сонця недостатньо + ніч.... мережа є
Розряд поступово дійде до 40%(Over Discharge SOC)..., а Ви впевнені що почнеться заряд. Мені здається що просто припиниться розряд і система перейде на мережу в очікуванні сонця, а акумулятор буде в очікуванні. Заряд падає далі і доходить до 15%(Force Charge SOC) - тепер по ідеї форсується заряд від мережі і він припиниться при досягнені 60%(Recovery SOC).
Тепер ускладнюємо - мережі нема.
Якщо на 40%(Over Discharge SOC) мережа відсутня то буде вимкнено все навантаження і система подаватиме живлення тільки на себе. А ось тепер саме цікаве, нехай проходимо розряд 15%(Force Charge SOC) Що далі?
Теоретично система повинна впасти в глибокий сон і чекати на сонце або мережу.... навантаження буде включено на 60% (Recovery SOC).

Сам я звісно це все не перевіряв... Все це цікавить в межах наступної зими в наших реаліях. Схоже буде важко.
Дякую що ділитесь досвідом.
Те що я перевіряв раніше.
Режим "Self-use" на вихід "Backup". Ніч, мережа є.
Розряд поступово дійде до 40%(Over Discharge SOC)..., навантаження працює від мережі і зарядка розпочалас. Видає тривогу 2048. Якщо мережа відсутна продовжує працювати від батареї і коли падає далі і доходить до 15%(Force Charge SOC) - відключає навантаження, сам інвертор продовжує працювати на акумуляторі, далі BMS відключає акумулятор і інвертор чекає напругу батереї при якій він запустить пробудження акумулятора якщо в той момент буде мережа. Появляється мережа заряд йде до 60% (Recovery SOC). в цей період навантаження працює тільки від мережі.

Назад
Угорі