Схема подключения солнечных панелей, расчет стринга солнечных батарей

оптимальніше по напрузі, яка буде близько 340В (сидів вираховував, щоб була ближче до "оптимальних" 370в, в Vхх*температурний коефіцієнт буде до 470в)
Оце розбіжність по напрузі !!! Як можна так вираховувати? 340в при навантаженні, а 470 при холостому ході?

Оце розбіжність по напрузі !!! Як можна так вираховувати? 340в при навантаженні, а 470 при холостому ході?
Доброго дня!
.....на прикладі панелей Райзен:
39.07 - Vmpp
46.7 - Voc
з температурним коеф. 15% макс - Voc=46.7*1.15=53.7V
53.7/39.07=1.352 - коефіцієнт співвідношення
У автора даний коефіцієнт: 470/340=1.38, що майже те саме (без поправки на тип та кількість панелей)
При умові, що 470 - це з усіма надбавками

Так, близько 470В це при -25 градусів на вулиці. А майже 340В під навантаженням при умовах NOCT, адже я так розумію, це умови, при яких працюватимуть панелі більшість часу. Ну і 355В при STS. Як не крути, всюди буде розбіжність в напрузі.
1758872116468.png

Підкажіть, краще ставити 2 однакових стрінга, не оптимальних по напрузі (типу 6 і 6 панелей) чи один оптимальний (8штук), а другий аби було на 4-5штук. Дах не безмежний (

Підкажіть, краще ставити 2 однакових стрінга, не оптимальних по напрузі (типу 6 і 6 панелей) чи один оптимальний (8штук), а другий аби було на 4-5штук. Дах не безмежний (
Я за те щоб один нагрузити максимально, а інший вже як вийде. Може навіть догрузити другий панелями меншого розміру щоб за рахунок кількості підняти робочу напругу.

Останнє редагування:
помітили що зараз панелі дають напругу навіть в ночі? оказується виною є сильна магнітна буря яка вже декілька днів не вщухає.Знімок екрана 2025-10-02 143045.jpg

помітили що зараз панелі дають напругу навіть в ночі? оказується виною є сильна магнітна буря яка вже декілька днів не вщухає.
1759408950689.png
По нулям..... може панелі не такі чутливі. Азимут, правда, 195 градусів у мене. Хоча у вас двосторонні панелі.... з півночі магнітне поле (полярне сяйво) дає напругу

Останнє редагування:
Переглянути вкладення 8701
По нулям..... може панелі не такі чутливі. Азимут, правда, 195 градусів у мене. Хоча у вас двосторонні панелі.... з півночі магнітне поле (полярне сяйво) дає напругу
можливо роль ще грають провода, у мене 18 метрів, гадаю двосторонні чи ні , то не впливає. І не в одного мене такий прикол, але кожен раз співпадає з сильною геомагнітною актвністю.

Останнє редагування:
Назад
Угорі