Hudi
Tier3
- Реєстрування
- 18 Сер 2026
- Дописи
- 4
- Бали
- 1
- Сонячні панелі
- 2.2 Kwt
- Інвертор
- Anenji 4.2 Kwt
Доброго дня! Підкажіть будь-ласка, ось така проблема, два місяці тому придбав 5 панелей Trina solar vertex+ 445w, працювали до сьогоднішнього ранку без нарікань, все добре, але на одній з панелей сьогодні виявив тріщину на задній стороні однієї панелі, самі панелі технологічно вироблені з двох шарів скла, верхнього 1,6 мм далі комірки кремнію підкладка та нижній шар скла 1,6 мм. Тріщина лише з задньої сторони тобто нижній шар тріснув.(Схема тріщини на фото) . Два місяці вони були цілі. А ось сьогодні одне скло з двох виявив тріснутим, і мене дивує саме що одне скло, а саме нижнє лопнуло , якби тріснуло верхнє, можна було припустити що через кріплення, але лопнуло лише нижнє, на яке кріплення жодним чином не контактує та й початок тріщини і їх закінчення не в районі кріплень. Перевірив холостий хід, він як і в цілих 49 v. Мене цікавить чи стикався хтось саме з такою ситуацією з двох бічним склом що одне лопалось, а інше ні і що саме в цьому випадку мені робити. Не може це бути браком панелі? Бо ця панель не крайня (вона друга в стрінгу) ближні до неї панелі в нормальному стані. Перекосів сторінгу не має, все в одній площині.Що ви можете мені порадити у даному випадку? І як саме можна виправити таку тріщину і чим саме?