Віддалений моніторинг інверторів MUST

Всім привіт! Підкажіть, будь ласка, маю інвертор та батарею must, підʼєднав Wi-Fi модуль, налаштував через Smart Value, все працює, але SOC батареї завжди відображає 100 %. Може я щось не вибрав в налаштуваннях батареї?
якщо ваша батарея має на борту wifi/bt - можна її підключити до моніторингу напряму. Раджу спробувати.
А по роботі логерів - пишіть у підтримку support@eybond.com або напряму у whatsapp +8615398004992

Всім привіт. Може хто вже стикався з таким.
Є інвертор MUST PH18-5548 PRO та акумуляторна батарея MUST LP16-48200. Все зробив по інструкції, налаштував, інвертор бачить батарею і показує на дисплеї відсоток заряду, температуру, вольти, ампери, заряд типу все що і потрібно.

Але в програмі любій чи то Solar Power Monitor чи Power Monitor на ПК не бачить батарею та заряд батареї. Також те саме і в програмі на Android Smart Value не бачить BMS.
BMS-TOOL на Android батарею бачить і все ок.
Надаю скріншоти.

Логер купував на алі https://www.aliexpress.com/item/1005009675277621.html
Перед тим, як придбати продавець подідомив що буде 100% працювати, все працює крім BMS(

Вкладення

• Screenshot_1.jpg
    Screenshot_1.jpg
    31,8 Кб · Перегляди: 16
  • Screenshot_2.jpg
    Screenshot_2.jpg
    90,9 Кб · Перегляди: 16
  • Screenshot_3.jpg
    Screenshot_3.jpg
    122 Кб · Перегляди: 17
  • Screenshot_4.jpg
    Screenshot_4.jpg
    39,9 Кб · Перегляди: 16
  • Screenshot_5.jpg
    Screenshot_5.jpg
    167,1 Кб · Перегляди: 17
  • зображення_viber_2025-11-28_09-32-02-082.jpg
    зображення_viber_2025-11-28_09-32-02-082.jpg
    113,5 Кб · Перегляди: 15
  • зображення_viber_2025-11-28_09-32-02-155.jpg
    зображення_viber_2025-11-28_09-32-02-155.jpg
    116 Кб · Перегляди: 15
  • зображення_viber_2025-11-28_09-32-02-184.jpg
    зображення_viber_2025-11-28_09-32-02-184.jpg
    110,7 Кб · Перегляди: 15
  • зображення_viber_2025-11-28_09-32-02-213.jpg
    зображення_viber_2025-11-28_09-32-02-213.jpg
    115,1 Кб · Перегляди: 16
Останнє редагування:
на сайті:

описано наступне:
Літієво-залізно-фосфатний акумулятор MUST LP16-48200 забезпечує точне керування процесом заряду/розряду завдяки роботі літієвого акумулятора по CAN шині з інверторами MUST.
Це дозволяє вказувати максимальну глибину розряду АКБ у відсотках, а не в вольтах, що дозволяє уникнути глибокого розряду акумулятора. Крім того, акумулятор має вбудований захист схем та систему керування батареєю (BMS), що забезпечує оптимальний режим роботи та підтримує баланс між комірками при заряді/розряді, що робить його більш безпечним та ефективним.

Проте, немає згадки, чи це розумна BMS. Спробуйте дізнатись про це.

на сайті:

описано наступне:
Літієво-залізно-фосфатний акумулятор MUST LP16-48200 забезпечує точне керування процесом заряду/розряду завдяки роботі літієвого акумулятора по CAN шині з інверторами MUST.
Це дозволяє вказувати максимальну глибину розряду АКБ у відсотках, а не в вольтах, що дозволяє уникнути глибокого розряду акумулятора. Крім того, акумулятор має вбудований захист схем та систему керування батареєю (BMS), що забезпечує оптимальний режим роботи та підтримує баланс між комірками при заряді/розряді, що робить його більш безпечним та ефективним.

Проте, немає згадки, чи це розумна BMS. Спробуйте дізнатись про це.
Так, сам інвертор же бачить цю батарею і відображає інформацію на дисплеї, як я розумію логер має брати теж цю інформацію, можливо логер не підходить, або треба прошивку свіжу інвертору.

інвертор покаже заряд батареї, навіть якщо BMS не є "розумна".
У мене Must та акумулятор Volt Polska 24V 120Ah зі звичайною BMS, то інвертор бачить який заряд батареї, а wi fi адаптер ні.
А ось, у знайомих, батарея Volt Polska 24V 200Ah з розумною BMS, то все функціонує і показує навіть заряди окремих елементів батареї.

Я вже думаю може це пов'язано з тим що батарея має свій BMS і моніторити можна тільки через додаток BMS-TOOL. Бо як я розумію інвертор має теж свій BMS і коли батарея без свого BMS, то все відображається.

Останнє редагування:
інвертор покаже заряд батареї, навіть якщо BMS не є "розумна".
У мене Must та акумулятор Volt Polska 24V 120Ah зі звичайною BMS, то інвертор бачить який заряд батареї, а wi fi адаптер ні.
А ось, у знайомих, батарея Volt Polska 24V 200Ah з розумною BMS, то все функціонує і показує навіть заряди окремих елементів батареї.
Мені повідомили, що всі батареї Must з розумною BMS.

От з цього місця трохи не зрозуміло - звідки, на Вашу думку, в інверторі БМС?
Я цього не знаю точно, можливо є такі, які мають дану функцію, а можливо я помиляюсь... я не знаю. Звернувся в тех. підтримку Must, очікую, як буде тільки якась інфо, поділюсь.

Всі заявляють (продавець інвертору, продавець акумулятора, продавець wifi логера), що BMS має відображатись.

Я вже думаю може це пов'язано з тим що батарея має свій BMS і моніторити можна тільки через додаток BMS-TOOL. Бо як я розумію інвертор має теж свій BMS і коли батарея без свого BMS, то все відображається.
не вигадуйте ДУРНИЦІ !! В інверторі немає BMS !!!!!!!!!!!
Якщо немає знань у будь-якій галузі, краще помовчати. Є така дисципліна, як мистецтво мовчання. Сорі, не хочу насміхатись, але спробуйте надалі притримуватись таких правил. Краще помовчати, ніж вигадувати щось, чого немає. крапка.

не вигадуйте ДУРНИЦІ !! В інверторі немає BMS !!!!!!!!!!!
Якщо немає знань у будь-якій галузі, краще помовчати. Є така дисципліна, як мистецтво мовчання. Сорі, не хочу насміхатись, але спробуйте надалі притримуватись таких правил. Краще помовчати, ніж вигадувати щось, чого немає. крапка.
Можливо для того і створені дані форуми, щоб ділитись знаннями і допомагати, а не навчати, як кому що писати? Я в цьому не розбираюсь про що я і писав і також написав, що можливо помиляюсь...

Можливо для того і створені дані форуми, щоб ділитись знаннями і допомагати, а не навчати, як кому що писати? Я в цьому не розбираюсь про що я і писав і також написав, що можливо помиляюсь...
Ще раз, я вас не хочу ображати. Так, на форумах діляться інформацією, знаннями, допомогою. Але для використання інформації треба мати певні знання, щоб охопити пораду. Це моя позиція, але кожен має право на власну.

Цікаво, а хто вам повідомив про те, що ваша батарея Must з розумною BMS?

Ще раз, я вас не хочу ображати. Так, на форумах діляться інформацією, знаннями, допомогою. Але для використання інформації треба мати певні знання, щоб охопити пораду. Це моя позиція, але кожен має право на власну.

service@mustenergy.com
+86 189 8852 1653

Дана проблема вже в роботі

Вкладення

• Screenshot_9.jpg
    Screenshot_9.jpg
    31,9 Кб · Перегляди: 18
Доречі
інфо - може комусь згодиться
Батарейки Must LiFePO4 48V 100Ah - (ті що з антеною - поставки budpostach)
в ній виявляється є не тільки ВТ а і WiFi (при чому точка доступу не відображається)))

так от - через додаток BMS-Tool GooglePlay
можна саму батарейку підключити до моніторингу
навіть 2 зєднані через провод (out-in) також можна!
Я теж натрапив на інфу що до цієї прогрми але вона в мене на китайській і у виборі мов ще якась теж ієрогліфами

Якщо на батареї присутні порти RS485, RS232, CAN і стерчить антена то можна з великою надією так думати особливо якщо ще й в інструкції написано що інвертор буде обмінюватись данними з батареєю якщо всі налаштування на ньому і на батареї вірно зрозблені. Можу сказати з усіх noname, clone інверторів у Must ще непогана підтримка і хоч який притомний мануал є, не Deye звичайно але ж працює! :)

Назад
Угорі