Запитання по гібридним інверторам та АКБ для створення UPS на весь дім

Можливо ваші авто аккуми не витримують навіть такого навантаження, і на них просідає напруга при навантаженні. В момент зняття навантаження напруга зразу приходить до норми. Засульфатовані можливо пластини вже. В мене зараз стоять LiFepo, то для них таке навантаження це просто насіння, можуть декілька годин тримати блекаут і сідати тільки на 50 процентів. А до цього користувався свинцевими гелевими, то була ще та проблема. Хватило їх на 1,5 року роботи з нуля. Зараз ціна на LiFepo вже впала, можна потягнутись і на такі. Рано чи пізно прийдеться всеодно.
Звісно, Ви праві. Треба ліфери. Але поки маю лише такі АКБ. Працювали 2 роки з маленьким (500 Вт) інвертором. Сульфатаціі точно нема. Вони не старі - 2 роки. Запускають без питань насосну станцію 700Вт. З часом буду ставити ліфери.

Холодильник на старті може взяти 1500Вт, і саме цей імпульс може просадить ваші акб або один із них на короткий час, якщо вони щей не нові, перевірте напругу на кожній акб при навантаженні не менче 0,5кВт, перевірте надійність контакту всих силових з'єднань.
Холодильник сучасний, двухкамерний, однокомпресорний. Нас старті максимум 190 Вт, потім - 135-140 Вт. При запуску, АКБ навіть не просідають. Дивився з балансиру та монітору інвертора. Навіть при запуску насосноі станціі в 700 Вт просадка йде лише 0,5 В.

Холодильник сучасний, двухкамерний, однокомпресорний. Нас старті максимум 190 Вт, потім - 135-140 Вт. При запуску, АКБ навіть не просідають. Дивився з балансиру та монітору інвертора. Навіть при запуску насосноі станціі в 700 Вт просадка йде лише 0,5 В.
Хто вам сказав що пусковий струм у вашого компресора 190Вт? Мій холодильник на старті одного компресора гребе в районі 1200Вт (і то можливо це ще не пік бо ватмерт невміє міряти пускові струми.), а при роботі два компресори беруть 200Вт. І наврядчи ваший чимсь відрізняється від мого на скіки кардинально щоб не брати пускові струми в декілька разів вищі за робочі.

Хто вам сказав що пусковий струм у вашого компресора 190Вт? Мій холодильник на старті одного компресора гребе в районі 1200Вт (і то можливо це ще не пік бо ватмерт невміє міряти пускові струми.), а при роботі два компресори беруть 200Вт. І наврядчи ваший чимсь відрізняється від мого на скіки кардинально щоб не брати пускові струми в декілька разів вищі за робочі.
В пості #342 я писав про старт насосноі станціі потужністю 700 Вт. Скажіть, балансир АКБ побачив би просадку під навантаженням у 1-1,5кВт? Думаю да. Цей холодильник працював під час блекаутів 2 роки в парі з інвертором на 500Вт (мак1000) і цими ж АКБ. Іноді чіпляв АКБ на 12/78 А (Forse), поки перші заряджались.
Як з'ясувалось, така проблема може з'являтись і на MUST 4,2кВт з ліферами на 100% зарядці. Поки це поясгнити не можуть...
P.S. Я погоджусь на 0,5 кВт, і це багато...

Як з'ясувалось, така проблема може з'являтись і на MUST 4,2кВт з ліферами на 100% зарядці. Поки це поясгнити не можуть...
P.S. Я погоджусь на 0,5 кВт, і це багато...
Якщо це теж програмна болячка та щей виробник незнає в чому причина, то це печалька, знач чекайте поки розберуться, і випустять фікс, якщо взагалі випустять.
Скажіть, балансир АКБ побачив би просадку під навантаженням у 1-1,5кВт?
балансир бачить лише перекос напруги між акб, і якщо він і є при навантаженнях то ніяким чином не зможе його вирівняти тому що струм розряду в десятки разів перевищує струм балансування, і немає різниці що він там побачить чи ні, це всеодно на роботу інвертора це ніяк не впливає в цьому плані.

Якщо це теж програмна болячка та щей виробник незнає в чому причина, то це печалька, знач чекайте поки розберуться, і випустять фікс, якщо взагалі випустять.

балансир бачить лише перекос напруги між акб, і якщо він і є при навантаженнях то ніяким чином не зможе його вирівняти тому що струм розряду в десятки разів перевищує струм балансування, і немає різниці що він там побачить чи ні, це всеодно на роботу інвертора це ніяк не впливає в цьому плані.
Йдемо знову на початок проблеми. Пост #338 "Не вибивало помилку, поки не ввімкнувся холодилник і загальне навантаження не перевищило 200 Вт (реально - 320Вт). Як правило на навантаженні більше 200 Вт вмикаються вентилятори. Потім навантаження впало до 196 Вт. Вентилятори працюють, помилка не зникла... Інвертер показує загальну напругу на вході з АКБ 23,9 В..." Тобто, при першому включенні на роботу від резерву помилки нема, поки потужність менше 200 Вт. А коли потужність після збільшення стає навіть меншою за 200 Вт, помилка не зникає.

Йдемо знову на початок проблеми. Пост #338 "Не вибивало помилку, поки не ввімкнувся холодилник і загальне навантаження не перевищило 200 Вт (реально - 320Вт). Як правило на навантаженні більше 200 Вт вмикаються вентилятори. Потім навантаження впало до 196 Вт. Вентилятори працюють, помилка не зникла... Інвертер показує загальну напругу на вході з АКБ 23,9 В..." Тобто, при першому включенні на роботу від резерву помилки нема, поки потужність менше 200 Вт. А коли потужність після збільшення стає навіть меншою за 200 Вт, помилка не зникає.
помилка виникає лише з холодильником? Як переносить інші не реактивні навантаження . Наприклад кипятильник ват на 500.
Нас старті максимум 190 Вт,
Чим заміряли?

Останнє редагування:
помилка виникає лише з холодильником? Як переносить інші не реактивні навантаження . Наприклад кипятильник ват на 500.

Чим заміряли?
Все, що перевищує 200 Вт і ініціюї включення кулерів. Є ватт метр.

Все, що перевищує 200 Вт і ініціюї включення кулерів. Є ватт метр.
В тому ватметрі є функція показу мін/макс значення останього заміру? а ще краще функція заміру пускового струму?
пусковий струм для логіки кулерів це те саме шо проліт кулі у вас перед носом, ви її не помітите.

Останнє редагування:
В тому ватметрі є функція показу мін/макс значення останього заміру? а ще краще функція заміру пускового струму?
пусковий струм для логіки кулерів це те саме шо проліт кулі у вас перед носом, ви її не помітите.
Ні, це побутовий. Я поки не можу зрозумітит лише одне, по при те, що написано вище, чому помилка не зникає, коли навантаження падає нижче 200 Вт? Нема ж ніякого перевантаження по лініі інвертор - АКБ.

Ні, це побутовий. Я поки не можу зрозумітит лише одне, по при те, що написано вище, чому помилка не зникає, коли навантаження падає нижче 200 Вт? Нема ж ніякого перевантаження по лініі інвертор - АКБ.
Ви перевірте на активному навантаженні не менче як 500Вт як веде себе інвертор, тоді і зрозумієте хочаб причину. І заміряйте напругу на кожному акб під навантаженням , щоб зрозуміти як тримає акб.

Останнє редагування:
інвертор показує помилку 04 - розряджена батарея, хоча зарядка АКБ 100%.
У мене Must і lifepo4 таку помилку показує у двох випадках:
1)На початку роботи (включення з холодного режиму) поки інвертор не заміряв реальну напругу на аккумуляторі і світить стандартну 48В. Зазвичай триває 5...7хв. І як тільки зявляється індикація більша за 48В помилка пропадає.
2) У випадку глибокого розряду аккумулятору при тому що інвертор може фіксувати 51В напруги, а аккумулятор при цьому показує 25% залишку енергії. З відключеною мережею. Лічиться зарядкою аккумулятору самим же інвертором 25А струмом на протязі 10...15хв. Помилка також зникає сама.

Таке ось питання, як інвертор міряє генерацію з масиву панелей? Наприклад навантаження 1кВт, панелі можуть згенерувати в цей час 2кВт... що буде показувати інвертор ? (АКБ в цій схемі не підключений)

Таке ось питання, як інвертор міряє генерацію з масиву панелей?
амперметром і вольтметром
Наприклад навантаження 1кВт, панелі можуть згенерувати в цей час 2кВт... що буде показувати інвертор ? (АКБ в цій схемі не підключений)
той самий 1кВт + власне споживання інвертора.

Назад
Угорі