Заряджання акумуляторів по нічному тарифу для економії

matvs

Tier2
Реєстрування
22 Тра 2021
Дописи
72
Бали
18
Сонячні панелі
rizen
Інвертор
solis
Ось обмірковую щодо заряджання акумуляторів в квартирі по нічному тарифу для економії електрики, яку я буду використовувати вдень.
Тобто заряджаю акумулятори вночі по нічному тарифу, а використовую вдень цю електроенергію.
Чи рентабельно сьогодні? Яка окупність? Яке обладнання порадите?

Рентабельність сумнівна...
Окупність - майже неможлива...
Обладнання - інвертор та акумулятор, залежить від потреб по потужності та фінансових можливостей.

Надо не забывать говорить - при текущих тарифах. :)

при моєму споживанні 240кВт в місяць
Ось обмірковую щодо заряджання акумуляторів в квартирі по нічному тарифу для економії електрики, яку я буду використовувати вдень.
Тобто заряджаю акумулятори вночі по нічному тарифу, а використовую вдень цю електроенергію.
помножте кількість кіловат спожитих за місяць на 12 і помножте на 2,16= сума зекономлених коштів за рік, у мене вийде 6,2тис, у мене окупатиметься 10 років(при умові що нічого не накриється), це інвертор і акб без панельок. чим більше кіловат споживаєте тим більше зеконимите, але тим дороще обійдеться набір. окупність сумнівна, хібащо у вас в дома якесь маленьке виробництво яке споживає весь день по 1-2 кВт за годину , але тоді нада панелі бо акб не витягне, то тоді з таким обсягом економія буде значно більшою.
Ідуть слухи що ціна за 1кВт піднімуть в двічі, якщо це справдиться то економія подвоїться, але ми не знаємо які будуть тарифи, але дешевшати точно не буде, хоча обіцяли що 4,32грн це тимчасово.

Останнє редагування:
Я так прожив від грудня до травня. В середньму 500грн економії в місяць.

350-400 тільки що перевірив на сайті енерго

Останнє редагування:
Назад
Угорі