Згорів новий інвертор Easun ISolar-SMH-III-4.2KW

Здемонтував транзистори ті що на фото. Перевірив кожен окремо, всі цілі
А можете підказати який саме перетворювач відповідає за плавний пуск? Як перевірити вже зрозумів.

Вже знайшов

Вкладення

• 20250806_123608.jpg
    20250806_123608.jpg
    1,2 Mб · Перегляди: 7
Останнє редагування:
Я б сказав, що оця частина відповідає за плавний пуск:

Вкладення

• invinv.jpg
    invinv.jpg
    1,7 Mб · Перегляди: 11

Karl, все вірно!

Виявилося, що плавний пуск якраз то, що я міняв транзистор,мікросхему UC3845 ,резистори.
Мені потрібно номінали R300 (5,6Ом поставив), R306 (22Ом поставив). Їхні номінали я взяв дивлячись на сусідній блок живлення. Але, він працює від 220В а тут від АКБ.

Вкладення

• IMG_20250806_141919.jpg
    IMG_20250806_141919.jpg
    3,8 Mб · Перегляди: 7
  • IMG_20250806_142241.jpg
    IMG_20250806_142241.jpg
    3,2 Mб · Перегляди: 7

Karl, все вірно!

Виявилося, що плавний пуск якраз то, що я міняв транзистор,мікросхему UC3845 ,резистори.
Мені потрібно номінали R300 (5,6Ом поставив), R306 (22Ом поставив). Їхні номінали я взяв дивлячись на сусідній блок живлення. Але, він працює від 220В а тут від АКБ.
Номінали нажаль не підскажу. Насправді цей блок живиться не від АКБ, а від іншого проміжного блока живлення 140-160В. А той блок може живитися від трьох незалежних джерел - сонця, АКБ або мережі. Тобто якщо буде хоча б щось одне, то інвертор запустить плавний пуск.

На оптроні плавного пуску появляється 1В з проца до помилки (bus soft start failed 09), на банках DC BUS появляється 8В (до помилки і після).

Останнє редагування:
На оптроні плавного пуску появляється 1В з проца до помилки (bus soft start failed 09), на банках DC BUS появляється 8В (до помилки і після).
Це означає, що команда приходить, але сам блок плавного запуску не запускається. Розбирайтесь з цим.
Плавний пуск має підняти напругу ВС шини щось до 300 вольт. Тільки після цього контролер дає команди на запуск інших вузлів.

Це означає, що команда приходить, але сам блок плавного запуску не запускається. Розбирайтесь з цим.
Плавний пуск має підняти напругу ВС шини щось до 300 вольт. Тільки після цього контролер дає команди на запуск інших вузлів.

Porter

R300 - 0,5 -0,6 Ом Як в якому інверторі поставлять
R306 - 22 Om
Також, зверніть увагу, що транзистор там не на 100 а на 1000 Вольт ;)
І це не плавний пуск а проміжний блок. Плавний пуск в другому кінці плати, його можна впізнати по діоду з трансформатора на банки ДЦ шини.
А де тоді плавний пуск? Не можу знайти...

А де тоді плавний пуск? Не можу знайти...
На деяких інверторах він в іншому місці, наприклад в цьому відосі
, тому він так і каже.
На Аксіомах і на моєму інверторі було там, де я показав. Я ремонтував по цьому відео

А діод, про який він каже - біля реле.

Ні. Діод біля реле не дзаониться з DC шиною.
Тепер питання : шо наступне перевіряти.
Сигнал на оптопару з проца йде, на DC шині 8В (а повинно бути 400В)весь час і при запуску.
Замінити ще раз шим UC?

Той діод здається не напряму іде на шину, а через контакти реле.
Тут не треба втемну все поспіль міняти. Треба осцилом дивитись є чи нема генерація спочатку на мікросхемі, потім на транзисторі. І так поспіль просуватися. Може і транс перемотувати доведеться. В мене ще маленький транзистор в sot23 був пробитий. Він навпаки запускав генерацію без команди з процесора.

Подивіться відоси з тих каналів. Вони ж там досить наглядно показують свої методи тестування. Без осцилографа одним тестером відремонтувати практично неможливо.

Той діод здається не напряму іде на шину, а через контакти реле.
Тут не треба втемну все поспіль міняти. Треба осцилом дивитись є чи нема генерація спочатку на мікросхемі, потім на транзисторі. І так поспіль просуватися. Може і транс перемотувати доведеться. В мене ще маленький транзистор в sot23 був пробитий. Він навпаки запускав генерацію без команди з процесора.

Подивіться відоси з тих каналів. Вони ж там досить наглядно показують свої методи тестування. Без осцилографа одним тестером відремонтувати практично неможливо.
Дякую. Осцилограф є цифровий, бракує практики по інверторах.

В моєму інверторі ніби був поганий R344 . Запустився , тестую....
Поки не знаю чи все добре!

Вкладення

• Zrzut ekranu 2025-08-07 100329.png
    Zrzut ekranu 2025-08-07 100329.png
    1,5 Mб · Перегляди: 7
  • Знімок екрана 2025-08-06 205515.png
    Знімок екрана 2025-08-06 205515.png
    678,4 Кб · Перегляди: 6
  • Like
Реакції: Karl
Відписав продавець з Китаю. Запитує , чи можемо його відремонтувати локально.
А власник хоче спробувати , щоб нову плату надіслав.

Ніби працює.
Замінив ще всі конденсатори. Бо рідні деякі не мали своїх параметрів, хоч інвертор новий.

Вкладення

• Screenshot_20250808_180803.jpg
    Screenshot_20250808_180803.jpg
    279,1 Кб · Перегляди: 3
Ніби працює.
Замінив ще всі конденсатори. Бо рідні деякі не мали своїх параметрів, хоч інвертор новий.
Мої вітання з успішним ремонтом!

Що Ви розумієте під " всіма конденсаторами"? Їх же там сотні штук. Чи мова тілько про електроліти?

Назад
Угорі