Если на ВЫХОД фазы инвертора попадёт городская фаза, инвертору вилы! По всей видимости это и произошло - автор подал город в дом, не отключив фазный выход инвертора от домовой сети.
Я вже писав, що міську мережу не підключав від слову зовсім. Навіть кабель не підводив - то було тестування інвертора ще до його стаціонарного монтажу.
Я переконаний, що в інверторі був фабричний брак і китайці про це знали, бо вони без вагань погодилися надіслати нову материнку. Коли я її отримав (в середині листовпада) і встановив, я повторив всі тіж самі дії, що призвели до вибуху попередньої плати. Але цього разу проблем не виникло. Нова плата маркована тією ж датою, що й попередня, тобто вона з тієї ж партії. Правда, поки я чекав цю плату, встановив собі інший інвертор, отже тепер в мене запасний.
Цікаво, що мій приятель потрапив в туж саму ситуацію оночасно зі мною. Його інвертор теж був на 6,2квт, але іншого виробника. Так само одразу згорів, так само китайці вислали йому нову плату. Оце тільки він вирішив віддати ту, що згоріла, в ремонт. Майстер замінив ключі, але це не допомогло - плата знову згоріла.