Звіт до обленерго про власну СЕС. Штраф за гібридний інвертор та сонячні панелі?

Vforey

Tier2
Реєстрування
14 Лис 2024
Дописи
34
Бали
8
Сонячні панелі
some day...
Інвертор
LuxPower SNA 6000 WPV
Всім доброго дня та по-швидше мирного неба!

Пропоную обговорити проблему яку автор (не я) підняв в своєму відео. Я вже не перший раз чую про можливі великі штрафи від обленерго і необхідність реєстрації СЕС...
ВІДЕО

Сам маю гібридний інвертор на 6кВт, батарею на 15кВт і 6 сонячних панелей які поставив ще квітні і з того часу просто вимкнув вхідний автомат, але розумію що зимою сонця буде не вистачати і доведеться вмикати мережу і трохи підживлюватись.

Хто вже може стикався з такою проблемою і знає що їм в РЕМі треба подати?

Всім доброго дня та по-швидше мирного неба!

Пропоную обговорити проблему яку автор (не я) підняв в своєму відео. Я вже не перший раз чую про можливі великі штрафи від обленерго і необхідність реєстрації СЕС...
ВІДЕО

Сам маю гібридний інвертор на 6кВт, батарею на 15кВт і 6 сонячних панелей які поставив ще квітні і з того часу просто вимкнув вхідний автомат, але розумію що зимою сонця буде не вистачати і доведеться вмикати мережу і трохи підживлюватись.

Хто вже може стикався з такою проблемою і знає що їм в РЕМі треба подати?
А что обсуждать то? Кликбейтные заголовки у автора или картинки заставки сделанные в AI с лицами изображающими ужас? "Мы все утрём..." А-А-А-А-А-А ....

Если что то и обсуждать то кидайте ссылки на нормативные документы с указанием места и вставляйте цитату от туда же. Что бы был понятен предмет обсуждения.

РЕС цікавить тільки те що до лічільника, все що за ним їх не*бе.. Нічого рееструвати не потрібно.

яку автор (не я) підняв в своєму відео
Автор вже не вперше піднімає хайпові теми, посилаючись на закон і розповідаючи наступним реченням я нічого в законах не розумію.
Реєструвати - так, потрібно.
Але жодного покарання за нереєстрацію не має, як і не було жодного преценденту.
Все що можу додати - долучайтесь до комітету дСЕС АСЕУ, якщо вас цікавить законодавство і ви маєте бажання працювати із законами.

А что обсуждать то? Кликбейтные заголовки у автора или картинки заставки сделанные в AI с лицами изображающими ужас? "Мы все утрём..." А-А-А-А-А-А ....

Если что то и обсуждать то кидайте ссылки на нормативные документы с указанием места и вставляйте цитату от туда же. Что бы был понятен предмет обсуждения.
ПРРЕЕ
2.3.10. У разі встановлення побутовим споживачем у своєму приватному домогосподарстві генеруючої установки облаштування або реконструкція вузла обліку електричної енергії здійснюється відповідно до Кодексу комерційного обліку, цих Правил та в порядку, встановленому Регулятором.

КСР
У разі встановлення споживачем генеруючої установки без можливості відпуску електричної енергії, виробленої такою генеруючою установкою, в електричну мережу ОСР та їх користувачів, ОМСР, та відсутності зауважень до наданої споживачем заяви про встановлення генеруючої установки ОСР оформлює у порядку, визначеному Правилами роздрібного ринку електричної енергії, у двох примірниках паспорт точки розподілу та направляє один примірник споживачу у спосіб, указаний у цій заяві.

.........

У разі встановлення УЗЕ споживачем без можливості відпуску в ОЕС України або в мережі інших суб’єктів господарювання раніше збереженої в УЗЕ енергії та відсутності зауважень до наданої ним заяви про встановлення УЗЕ ОСР оформлює у порядку, визначеному Правилами роздрібного ринку електричної енергії, у двох примірниках паспорт точки розподілу та направляє один примірник споживачу у спосіб, указаний у цій заяві.

4.12.3. Про факт встановлення та приєднання (підключення) генеруючої установки у технологічних мережах внутрішнього електрозабезпечення і виконання технічних вимог виробник електричної енергії, споживач або активний споживач письмово повідомляє ОСР шляхом направлення заяви про встановлення генеруючої установки, форма якої наведена в додатку 11 до цього Кодексу. У разі встановлення генеруючої установки з можливістю відпуску електричної енергії, виробленої такою генеруючою установкою, в електричну мережу ОСР та їх користувачів, ОМСР, виробником та/або активним споживачем до відповідної заяви також додається однолінійна схема приєднання (підключення) генеруючої установки

4.13.3. Про факт встановлення та приєднання (підключення) УЗЕ у власних електричних мережах і виконання технічних вимог Користувач письмово повідомляє ОСР шляхом направлення заяви про встановлення УЗЕ, форма якої наведена у додатку 12 до цього Кодексу. У разі встановлення УЗЕ виробником електричної енергії або активним споживачем до відповідної заяви також додається однолінійна схема приєднання (підключення) УЗЕ.

Вангую що рем цікавиться встановленими СЕС лише з метою нештатних ситуацій при обслуговуванні леп, коли при відключених фідерах можлива наявність е/е на якійсь фазі ЛЕП через несправність інвертора. Тобто бригада має знати куди в цьому випадку піти і попросити вимкнути СЕС, до завершення робіт.

Назад
Угорі