На цьому зображенні струму нема, є потужність і вона 0. Але на додаток у мене в розрив "-" клеми стоїть кулонметр, і от він показує що струм падає в 0.А де Ви на цьому зображенні бачите струм?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Нотатка: This feature may not be available in some browsers.
На цьому зображенні струму нема, є потужність і вона 0. Але на додаток у мене в розрив "-" клеми стоїть кулонметр, і от він показує що струм падає в 0.А де Ви на цьому зображенні бачите струм?
Ви праві. Після десь 30 хв, може трохи більше, він таки переходить на флоат. Тобто я таки раніше не дочекався"Знизив струм до 0" і "продовжує заряджати", це взаємовиключні поняття. Струм краще дивитись на БМС, там точність вища. Я думаю у Вас так само як зменшить струм до якогось мінімума, то й перейде на Float. На це потрібен деякий час. На моєму графіку це займає біля 30хвилин.
НіхтоХтось знає як це перемогти?
Схиляюся купити два тихих noctua і замінити рідні вентилятори... Бо бісить це постійне гудіння
Зарядка зупинилася, але напруга на батареї не може миттєво знизитися і поступово буде знижуватись до флоат , т.е якійсь проміжок часу напруга батареї буде більше чим флоат при цьому батарея може розряджатися (бо напруга на батареї вишча ніж повинен підтримувати інвертор в режимі флоат) це залежить від особливостей схеми інверторавін показую напругу 27.1 (див. фото), при тому що максимальна напруга заряду виставлена на 29в, а float charge voltage на 26.2. Що це за режим у нього такий?
Згоден, схоже це пояснює питання (1).Зарядка зупинилася, але напруга на батареї не може миттєво знизитися і поступово буде знижуватись до флоат , т.е якійсь проміжок часу напруга батареї буде більше чим флоат при цьому батарея може розряджатися (бо напруга на батареї вишча ніж повинен підтримувати інвертор в режимі флоат) це залежить від особливостей схеми інвертора
Все инверторы берут с аккумулятора, одни больше, другие меньше - дежурка запитана от аккумулятора.Згоден, схоже це пояснює питання (1).
А що з (2), чому він тягне з батареї в режи і простою, а не з мережі?
Він скоріше за все тягне і звідти і звідти там зазвичай 2-3 незалежних блоки живлення для схеми інвертора - від батареї. мережі і панелей, і вони працюють одночасно. інвертор намагаєтся підтримувати напругу на батареї на рівні флоат це він робить за рахунок мережі (тобто блок живлення повинен споживати мережа -> батарея -> БП але оскільки наруга батарей вище ніж флоат то споживання іде мережа х батарея -> БП)А що з (2), чому він тягне з батареї в режи і простою, а не з мережі?
1.1.заряджання до 29 ВПродовжую мучати свій аненжі 4.2, з'явилося ще пара питань:
1) От він зарядився і горить синім. Я думав, він має перейти в флоатінг чардж, але у нього якийсь дивний режим: він показую напругу 27.1 (див. фото), при тому що максимальна напруга заряду виставлена на 29в, а float charge voltage на 26.2. Що це за режим у нього такий?
2) В цьому ж режимі інвертор тягне з батарей 1.4А, як показує кулон-метр (фото 2). Сам інвертор показує лоад 0, але очевидно це його пасивний режим і щось він сам таки споживає. Але неясно чого він цей с рум бере з батарей, коли є 220 з мережі?!
Рука-лицопри тому що максимальна напруга заряду виставлена на 29в,
Що саме не так? Поясніть будь ласкаРука-лицо
27,6 буде нормНеразумно заряжать до 29.4. да даже 29 много.
Я написав вище, що інвертор не "занижает", а показує вищу напругу, тобто завищує. Іншими словами, його 29 це в реальності 28.6 десь. За теорією, максимальна напруга повного заряду на батарею 29.2в, тож 28.6 виглядає досить логічно. Можна виставити менше, тоді батарея буде трохи недозаряджатись, що для LiFePO4 навіть непогано.Ну вы же пишете, что инвертор "занижает" показания на 0.4В . Неразумно заряжать до 29.4. да даже 29 много.
5% нічого не вирішують а на стан батареї дуже впливають27,6 это не заряд до полной
Float charge взагалі непотрібен LiFePO4 батареям, це пережиток від свинцево-кислотних. На жаль, в аненжі не можна відключити режим float charge взагалі (принаймні я не знайшов як, якщо хтось знає - підкажіть), тому має сенс його виставляти низьким.Или наоборот "завышает"?
27,6 это не заряд до полной...
Как 26.2 это не рекомендованный плавающий.