Anenji 4.2 - дивний опис параметра 5 батареї LIb

Нормально оно живет с флоат, не тянет в простое из батареи холостой ход. Просто напряжение покоя 26.6-26.7 , а не 26,2
5% нічого не вирішують а на стан батареї дуже впливають
Это неправильно в корне , это не дает батарее отбалансироваться. Не 5% , это цифра с потолка. Проверено. В таком режиме через 10 циклов аккумуляторы на 70% в лучшем случае будут заряжены.

Float charge взагалі непотрібен LiFePO4 батареям, це пережиток від свинцево-кислотних. На жаль, в аненжі не можна відключити режим float charge взагалі (принаймні я не знайшов як, якщо хтось знає - підкажіть), тому має сенс його виставляти низьким.
В таких умовах роботи з цим інвертором флоат потрібен.
Якщо буде низьким , то інвертор розрядить батарею 0 SOC і вимкнеться

В таких умовах роботи з цим інвертором флоат потрібен.
Якщо буде низьким , то інвертор розрядить батарею 0 SOC і вимкнеться
26.2 в це нормальний флоат (13.1 для 12в батареї), нічого не розрядиться. У мене інвертор завищує показники, тож моя настройка 26.2 це в реальності ~26.6 що є нормальним станом для зарядженої батареї.

Вы гарантируете? Ну ну

26.2 в це нормальний флоат (13.6 для 12в батареї), нічого не розрядиться.
26.2 это не флоат а непойми что. Та делайте что хотите. Ваша батарея - ваши проблемы.
Вы 13.6 на два не можете посчитать(?)

Нормально оно живет с флоат, не тянет в простое из батареи холостой ход. Просто напряжение покоя 26.6-26.7 , а не 26,2

Это неправильно в корне , это не дает батарее отбалансироваться. Не 5% , это цифра с потолка. Проверено. В таком режиме через 10 циклов аккумуляторы на 70% в лучшем случае будут заряжены.
От як раз тягне з батареї на холостому півтора ампери, написав вище.

Ну так вменяйтесь. Вам написал не один раз, какое напряжение флоат должно быть.

Навіщо потрібен флоат для LiFePO4 батарей, просвітіть нас.
Флоат для LifePo4 не потрібен, і в нормальних інверторах для LifePo4 його немає або принаймні його можна вимкнути, але в дешевих інверторах схема заживлена "через батарею" тому коли є мережа на батарею повинна подаватися напруга щоб запобігти розряджанню і це не тому що так треба для LifePo4, а тому що зекономили і спростили схему інвертора

майстерно стрибаєш з конкретних умов до абстрактних та назад

26.2 в це нормальний флоат (13.1 для 12в батареї), нічого не розрядиться. У мене інвертор завищує показники, тож моя настройка 26.2 це в реальності ~26.6 що є нормальним станом для зарядженої батареї.
Вы еще пару раз посчитайте и потом еще раз отредактируйте, а то все равно нескладуха. :)

майстерно стрибаєш з конкретних умов до абстрактних та назад
Питання було "чи потрібен флоат для LifePo4" - відповідь - ні
"чи потрібен він інвертору якій є клон Вольтроніка" - так
"чи шкодить це акумулятору" - скоріше так, але нічого не поробиш

Читайте даташиты, включайте логику, а потом предполагайте.
Производители тестируют аккумулятор перед выпуском в серию. Например: Указано флоат 3,4 вольта МЕСЯЦ, цикл заряд/разряд/заряд и дальше месяц флоат и так до снижения soh 70 или 80% эмпирически рассчитано. И заявлено гарантированное количество циклов.

Питання було "чи потрібен флоат для LifePo4" - відповідь - ні
"чи потрібен він інвертору якій є клон Вольтроніка" - так
"чи шкодить це акумулятору" - скоріше так, але нічого не поробиш
Приведи приклад максимально якісного інвертора зі стандартними налаштуваннями де взагалі немає режиму флоат для lifepo4

взагалі непотрібен LiFePO4 батареям, це пережиток від свинцево-кислотних. На жаль, в аненжі не можна відключити режим float charge взагалі (принаймні я не знайшов як, якщо хтось знає - підкажіть), тому має сенс його виставляти низьким.
Ставишь LiB и Constant pressure to float waiting time - автоматом устанавливает 0 минут.

Назад
Угорі