Без BMS і CAN напряму до Інвертора - Батарея 16s 314 Ah

Нове спостереження. Крива поглинання стала ще кращою: зарядний струм зменшується швидше — зниження на 40 Вт/5 хв перетворилося майже на 100 Вт/5 хв. Це означає, що вчорашнє балансування зробило елементи настільки близькими один до одного, що всі комірки швидше досягають 100% SOC.
Можливо, це тому, що я заряджаю струмом 50 амперів замість 40, або ж балансування після першої ночі зробило систему більш вирівняною.
Дивовижно!
Здається, тепер мені потрібен мультиметр з точністю 0,001 В, адже 0,01 В вже не показує різниці — моя система настільки збалансована.
Завтра заряджатиму струмом 60 амперів, що відповідає 0,2C.gcccc.JPG

Схоже у crowl дефіцит уваги світового рівня. Він вже і на DiySolar замутив свою тему. Отримав таку ж реакцію. І навіщо ото Україну підставляти...
Там вже згадали еффект Данінга-Крюгера. І це, бляха, мабуть перший такий явний випадок в моєму житті)

Там вже згадали еффект Данінга-Крюгера. І це, бляха, мабуть перший такий явний випадок в моєму житті)
уявляю, яким я експертом буду через рік в такому разі. Ви будете змушені визнати шо я таки правий. :)

Добрий ранок, друга ніч заряджання завершена. Основні спостереження:
1-а ніч x1...x3 час. I(x) = 40 A
x2-x1 = час стадії абсорбції 6 годин.
x3-x2 = стадія "балансування" (float) першої ночі тривала 1,5 години.

2-а ніч t1...t3 час. I(t) = 50 A
t2-t1 = час стадії абсорбції 3 години.
t3-t2 = стадія "балансування" (float) другої ночі тривала 3 години.

Цікаво, що збільшення зарядного струму з 40 до 50 амперів прискорило стадію абсорбції вдвічі.
Цієї ночі встановлю зарядну напругу 60 Аh та протестую час третьої ночі.

Експеримент показує, що це може бути:
А: Комірки краще збалансувалися протягом першої ночі, через що нахил став більш крутим і синхронізованим.
Б: Зарядний струм зробив нахил крутішим.

Третя ніч покаже.

Також моя система стала настільки збалансованою, що я зараз купую новий мультиметр із точністю до 0,001 В, оскільки 0,01 вже не дозволяє щось виміряти.dzf.jpg

бо це світова проблема.
Яка проблема? Всесвітня змова виробників БМС? Хіба Ви не бачите, що і там над Вами всі сміються?
ОК, підійдемо з іншого боку. Припустимо, що Ви дійсно геній і бачите те, чого ніхто не бачить. Але тоді навіщо поспішати з розголосом подробиць без патентування? Кляті ділки вкрадуть вашу ідею і наживуться.

Яка проблема? Всесвітня змова виробників БМС? Хіба Ви не бачите, що і там над Вами всі сміються?
ОК, підійдемо з іншого боку. Припустимо, що Ви дійсно геній і бачите те, чого ніхто не бачить. Але тоді навіщо поспішати з розголосом подробиць без патентування? Кляті ділки вкрадуть вашу ідею і наживуться.
я йду проти системи використовуючи фундаментальні закони фізики. Я теоретично довів до БМС балансири тощо - непотріб в правильно налаштованому інверторі. Тепер займаюсь цим і на практиці.
Мене цікавить не ваша думка про мене, а моя правота. І я таки, здається, правий. Точно можна буде сказати через рік-десять

Нащо купувати мультиметр, коли можна підключити бмс тільки на вимірювання (не проводить струм скрізь себе). ;)

Jikong дозволяє вимкнути балансування ;) Можна лише спостерігати по блютуз. Мабуть можна скрізь силову частину бмс пропустити якийсь контрольний струм (не струм батареї) і у випадку аварійної ситуації (over voltage Або over discharge) бмс вимкне контрольний струм.
Також до UART порту бмс можна підключити свій проект , котрий буде читати з неї інформацію Це доволі легко: треба дати запрос "дай всю інфу" і вона відповідає " тримай всю інфу" ( напруги всіх комірок,....).
Цей проект може записувати напруги на micro sd як варіант, або транслювати на сервер

Останнє редагування:
Здається, тепер мені потрібен мультиметр з точністю 0,001 В, адже 0,01 В вже не показує різниці
Також моя система стала настільки збалансованою, що я зараз купую новий мультиметр із точністю до 0,001 В, оскільки 0,01 вже не дозволяє щось виміряти.
Стоп. Але буквально вчора ви писали трохи друге
Переміряв кожну, 3.312 з відхиленням у 1 тисячну.

Так правда коли була?

я йду проти системи використовуючи фундаментальні закони фізики.

Це прям рівень Адама Севиджа "I reject your reality and substitute my own!" :)

Я теоретично довів до БМС балансири тощо - непотріб в правильно налаштованому інверторі.
Ось Вам теоретична задача. Беремо комірку 280Аг з таким самим опором і замінюємо одну з ваших 314Аг. Як поведе себе ваша система?
Далі замініюємо її взагалі на 100Аг з таким самим опором.
Опори рівні, як Ви тут викрутитесь тільки з законом Ома?

Мене цікавить не ваша думка про мене, а моя правота. І я таки, здається, правий. Точно можна буде сказати через рік-десять
Мене бентежить, що коли там з Вас сміються, то частково сміються і з інших украінців.

По верхній межі у мене запас 0,4 Вольт на комірку, по нижній 0.5 вольт на комірку. Я працюю лише в зоні плато 3.0-3.4 вольт,.
Фізично шоб вивести себе з ладу розбалансом це нереально, Якшо вже виведеться то ємність усієї батареї в мене впаде до нуля
Тут у вас велика помилка. Не треба бути так впевненим в тому, що не трапиться замикання одної з комірок. Одна може вас не зупине та при напрузі 54,4 вольта комірки ще будуть працювать з 3,62 вольта на комірку при умові повної їх сбалансованності. Але ж це може привести до бїльших трат, ніж кошторис на BMS, з которим не треба сидіти цілодобово над АКБ з мультіметром.

Я теоретично довів до БМС балансири тощо - непотріб в правильно налаштованому інверторі.
Ви теоритично довели лише те, що відомо усім - при правильно налаштованній системі вона буде працювати без BMS. Тай не правильно налаштована теж буде. Деякий час. Який саме? Чекаємо від вас перевірки на практиці.
Але не треба категорично заявляти, що BMS це непотріб. Цей пристрій значно швидше за вас вимкне заряд або розряд при аварії. Навіть як що ви будете сидіти з мультіметром на батереї цілодобово. Саме це основна задача BMS.

Ви теоритично довели лише те, що відомо усім - при правильно налаштованній системі вона буде працювати без BMS. Тай не правильно налаштована теж буде. Деякий час. Який саме? Чекаємо від вас перевірки на практиці.
Але не треба категорично заявляти, що BMS це непотріб. Цей пристрій значно швидше за вас вимкне заряд або розряд при аварії. Навіть як що ви будете сидіти з мультіметром на батереї цілодобово. Саме це основна задача BMS.
неправильно висловився (зрозумівся контекст). Непотріб для мене і в моїх сценаріях і в тому шо я хочу усвідомити і довести собі шо для мене BMS/балансири/CAN не потрібні.
Аналогія шо я купив ферарі і їжджу там без гальм на повну топлю. Єдине їджду по Нюрнбуренському треку, де я вгробити можу лише себе, а не по загальних дорогах.
Це один з найважливіших елементів в батареї вцілому.
BMS це якраз дуже потрібна річ, вона не дасть системі вийти з ладу.

Це прям рівень Адама Севиджа "I reject your reality and substitute my own!" :)

Ось Вам теоретична задача. Беремо комірку 280Аг з таким самим опором і замінюємо одну з ваших 314Аг. Як поведе себе ваша система?
Далі замініюємо її взагалі на 100Аг з таким самим опором.
Опори рівні, як Ви тут викрутитесь тільки з законом Ома?

Мене бентежить, що коли там з Вас сміються, то частково сміються і з інших украінців.
ось якраз ці усі сценарії мене і цікавлять з різними комірками, законами і як система працюватиме вцілому.
А так шо я з України нічого не змінює на міжнародній арені, не треба за це переживати. Клоуни є усюди в приблизно одному співвідношенні

Мої знання базуються на фундаментальних законах фізики.
то можете пояснити, чого ваша фізика працює у вас дома, а в іншій частині земної кулі - не працює? там ж людина теж "заряжає вольтажем" як і ви, 3.4В на комірку з загальними 13.6В на 4s збірку, і в нього чомусь розбіг між комірками тільки збільшується, хоча по вашій "теорії" вони б мали самі балансуватись
1735371756929.png1735371876831.png1735371892932.png

то можете пояснити, чого ваша фізика працює у вас дома, а в іншій частині земної кулі - не працює? там ж людина теж "заряжає вольтажем" як і ви, 3.4В на комірку з загальними 13.6В на 4s збірку, і в нього чомусь розбіг між комірками тільки збільшується, хоча по вашій "теорії" вони б мали самі балансуватись
ось це і треба вияснити!
я купив вольтиметр до 0.001, зараз міряю і маю ідентичні дані до 0.001 вольт на кожній з комірок. А він пішов в рознос після того як я сказав розрядити і зарядити до 3.35 вольт, а потім протестувати з 8s і 16s. Якщо буде то вияснимо

маю ідентичні дані до 0.001 вольт на кожній з комірок
в момент зарядки напругою 54.4В?
чи знову в момент розрядки?

А він пішов в рознос після того як я сказав розрядити і зарядити до 3.35 вольт
ну бо він показує що геть ваша теорія не працює, а ви видумуєте все нові варіанти як натягнути сову на глобус

Відео замірів вольтажів комірок під навантаженням.

Назад
Угорі