Без BMS і CAN напряму до Інвертора - Батарея 16s 314 Ah

Під навантаженням?;D
так. При зарядці буде вночі

в момент зарядки напругою 54.4В?
чи знову в момент розрядки?

ну бо він показує що геть ваша теорія не працює, а ви видумуєте все нові варіанти як натягнути сову на глобус
Я заряджатиму вночі. Мультиметр бігав купувати, тому чекайте. Я з відео пруфами всьо викладу як є.

Останнє редагування:
Відео замірів вольтажів комірок під навантаженням.
Дуже цікаво, але нічого не видно
може знімете так щоб цифри було видно і мультіметр поточніше бо цей не показує 0.001
у нього точність 0.5%+2 знаки у останньому розряді то йому що 0.001 що 0.003 однаково

Дуже цікаво, але нічого не видно
може знімете так щоб цифри було видно і мультіметр поточніше бо цей не показує 0.001
у нього точність 0.5%+2 знаки у останньому розряді то йому що 0.001 що 0.003 однаково
постараюсь. знімаю в 4к, шоб було видно. треба гарно виставити буде вночі. Це більш проба шо там і до чого :)
точність 0.003 влаштовує, мені розказують шо в мене буде аж 0.3 вольти перезаряд :)

350ват навантаження :)

Оце навантаження -
в мене нема чим 130 ампер вижати, хіба всьо повключати. Та й нашо то здалось, пралка від сили і то якшо буде експлуатуватись то в тандемі з сонячними панелями, а так по нічному тарифу і так passthrough з GRID - AC.
Я 50 ампер заряджав, жоден контакт не нагрівся, холодна система. Сьогодні 60 спробую, можливо буде більший нагрів
В мене запас міцності аж 150 ампер (0.5С), взагалі без проблем можу туди сюди ганяти, але інвертор макс ~130 вижме.

В мене збірка розрахована на таке: 8 годин немає світла (розряд до 10% припустимо), 2 години є світло (заряд до 100%) і так по колу.
І в таких умовах реально може працювати.
Тобто ціль досягнуто.

Твоя ціль незрозуміла.
Ганяти на маленьких струмах, розтягнуто в часі. Навіть нормальне тестове навантаження або заряджання не можеш дати.
Ну отримаєш якийсь окремий випадок використання батареї, який на практиці не застосовується. Даташити від виробника після твоїх експериментів не зміняться.

Вочевидь:
Те ,що збірка абияк на маленьких струмах може працювати без бмс- те і так зрозуміло.
Мільйони кислотних акумуляторів в машинах працюють без бмс і ніхто не вимірює напруги на банках.
Ну буде в тебе якось теж працювати

Останнє редагування:
В мене збірка розрахована на таке: 8 годин немає світла (розряд до 10% припустимо), 2 години є світло (заряд до 100%) і так по колу.
Тобто ціль досягнуто.

Твоя ціль незрозуміла.
Ганяти на маленьких струмах, розтягнуто в часі. Навіть нормальне тестове навантаження або заряджання не можеш дати.
в мене збірка розрахована на 2 доби без світла.
Постійний мінімальний SOC влітку буде 40%, взимку 25%, щоночі підзаряджаю взимку до 100% SOC, влітку коли є сонце щоночі буду підзаряджати якщо буде падало менш ніж 40% SOC.
Взимку лише нічний тариф.
Влітку лише сонце. ну і нічний якшо 2 дні дощ
ємність яка є для роботи сонячних панелей - 60% SOC, для нічного тарифу 75%, ця система ідеальна.
Плюс деградація в 20% батарей включена відповідно через 20 років в мене не буде браку ємності.
Чим більша ємність тим краща площа для маневрів

Тобто ціль досягнуто.
Так от:
В таких умовах твоя збірка швидко загнеться ,а моя буде ще працювати довго . Ось і вся казочка

Тобто ціль досягнуто.
теоретично - майже всі виробники LFP комірок рекомендують максимально струм заряду - 0.5С
тобто при наявності достатніх потужностей можна за 2 години зарядити збірку будь-якої ємності
АЛЕ
1. Це макс струм заряду - не оптимально для кількості циклів заряд\розряд ~6000
2. Заряджання при температурах ~20С
Всі проблеми - від відсутності єдиних стандартів (ми доречі зараз - на вістрі технологій - хоча як бета тестери)))
та відсутності повної інформації про роботу батарей.

Чим більша ємність тим краща площа для маневрів
Тоб то за рахунок зменьшення використання користної ємності.
Ну так собі рішення. Можно було б купити комірки меньшої ємності та BMS, використовувати весь потенціал без рисків та не вбивати час на слідкування мультиметром.

Тоб то за рахунок зменьшення використання користної ємності.
Ну так собі рішення. Можно було б купити комірки меньшої ємності та BMS, використовувати весь потенціал без рисків та не вбивати час на слідкування мультиметром.
я використовую весь потенціал. В мене було 10 кіловат годин і було впритик. З 16 всьо чітко.
Я нічого не слідкую, я налаштую раз і воно працюватиме 20 років.
Просто це дуже цікаво на етапі вивчення і це найкраща покупка за останні роки. Жоден айфон чи новий комп стільки задоволення не приносив.

Тобто ціль досягнуто.

Твоя ціль незрозуміла.
Ну отримаєш якийсь окремий випадок використання батареї, який на практиці не застосовується. Даташити від виробника після твоїх експериментів не зміняться.

Вочевидь:
Те ,що збірка абияк на маленьких струмах може працювати без бмс- те і так зрозуміло.
Мільйони кислотних акумуляторів в машинах працюють без бмс і ніхто не вимірює напруги на банках.
Ну буде в тебе якось теж працювати
В додаток :
Відос з вимкненим балансуванням. Те саме, що збірка без бмс.
Нічого страшного не відбулося. Вдається, що так можна продовжувати і все буде норм і комірки самі збалансуються і я знаю закон Ома і другий закон Кіргофа
І на всіх шинах добрий контакт з комірками і однаковий внутрішній опір комірок і ...
Але...це тимчасове явище в тимчасових умовах

Вкладення

• Screenrecorder-2024-12-28-14-56-23-584_0_COMPRESSED.mp4
    134 Mб
Останнє редагування:
В додаток :
Відос з вимкненим балансуванням. Те саме, що збірка без бмс.
Нічого страшного не відбулося. Вдається, що так можна продовжувати і все буде норм і комірки самі збалансуються і я знаю закон Ома і другий закон Кіргофа .
Але...це тимчасове явище в тимчасових умовах
угу, тимчасове. Моя задача зробити так шоб працювало без втручань роками і я її майже вирішив.

Відео замірів вольтажів комірок під навантаженням.
Тоб то ви не розуміїте, що вимірювання при 3,3 вольтах на комірці показує лише те, що на самії плоскій ділянці графіку залежності ємності вид напруги, ви виміряли лише напругу, а не реальну ємність, яка саме при показах 3,3 вольта на комірку може буди різною більш ніж 10%.
мені розказують шо в мене буде аж 0.3 вольти перезаряд
Коли зарядите до 100%, тоб то не нижче 3,45-3,5 вольта, то розбіжність при повному заряді легко може стрибнути до 0,3 вольт, що вам докаже та покаже різницю в залитої при заряді ємності між комірками. Як що не завтра, то через не дуже довгий час точно. Тут ви як раз зрозумієте чому для Lifepo4 важливо балансування та чому воно робиться на напругах вище 3,42-3,45 вольт.

Останнє редагування:
Тоб то ви не розуміїте, що вимірювання при 3,3 вольтах на комірці показує лише те, що на самії плоскій ділянці графіку залежності ємності вид напруги, ви виміряли лише напругу, а не реальну ємність, яка саме при показах 3,3 вольта на комірку може буди різною більш ніж 10%.

Коли зарядите до 100%, тоб то не нижче 3,45-3,5 вольта, то розбіжність при повному заряді легко може стрибнути до 0,3 вольт, що вам докаже та покаже різницю в залитої при заряді ємності між комірками. Як що не завтра, то через не дуже довгий час точно. Тут ви як раз зрозумієте чому для Lifepo4 важливо балансування та чому воно робиться на напругах вище 3,42-3,45 вольт.
відкрию таємницю, 3.375 вольт достаньо.

без бмс але потім він поставив потужні кажись 10А пасивні балансири
а це вже з балансирами і без бмс

Останнє редагування:
Назад
Угорі