Без BMS і CAN напряму до Інвертора - Батарея 16s 314 Ah

В мене балансування працює з 2,8 В

на мою думку ви витрачаєте квт.г на перетіання струму з однієї до іншої комірки а потім навпаки тобто втрати не 1-2 відсотка а значно більше. Я десь бачив що 10-15% загальні втрати на батареї але там не було сказано як це балансувалось. гадаю що частина з цих 10 відсотків - втрати на балансування

ну що ж, стартонуло досить впевнено, струм був біля 7А, але поки писав - вже опустився до 5
ну а комірка вже до 3.46 піднялась від моменту скріна
Ось тут 2,4 підтверджує, що треба балансування знизу також.
Здається, що вони збалансовані, але ні

Останнє редагування:
andrii_sh написав(-ла):
ну що ж, стартонуло досить впевнено, струм був біля 7А, але поки писав - вже опустився до 5
ну а комірка вже до 3.46 піднялась від моменту скріна
Ось тут 2,4 підтверджує, що треба балансування знизу також
Ну так як на тому скрині показано то балансір би вже працював, як що був би увімкнутий

Зробіть для crowl скидку на нормальну BMS. Хай людина собі купе та не займається єрундою.
З попередніми бемеесками вона була сплюснута, а зараз ідеальна парабола

Переглянути вкладення 6056
Та є у crowl бмс.

Останнє редагування:
В мене балансування працює з 2,8 В
Не розумію що ви там балансуєте та навіщо.
В мене батарея 16s 280а/г з інверторною JK BMS 200 ампер та 2 ампера струм балансування. Балансування встоновлено з 3,42 вольта. Ще в тій же батареї зараз підїєднаній окремій балансир JK зі струмом балансування 4 ампера. Ну то таке, для вивчення як він себе показує. Він зараз просто підключений, балансування вимкнене, балансує тільки сама BMS. Доречі точність вимірювання балансира краща, ніж BMS.
Так от, при напрузі 3,09-3,2 на комірку розбаланс без нагрузки або при стумі розряду 5-10 ампер 0,003 вольта по показам BMS та 0,002 по показам балансира. В налаштуваннях балансування неможливо виставити нижче 0,003 вольта. Під нагрузкою 45-50 ампер розбаланс 0,010 вольта. Навіщо балансувати у робочому діапазоні, та ще й під високими струмами розряду-заряду? Це марнотратство ресурсу та енергії.

Вкладення

• 1.jpg
    1.jpg
    145,7 Кб · Перегляди: 4
  • 2.jpg
    2.jpg
    174,7 Кб · Перегляди: 4
  • 3.jpg
    3.jpg
    180,1 Кб · Перегляди: 4
На відео є струм заряджання 0,5 С .
Під час балансування витрати мінімальні бо заряд з комірок йде до інших.

А Ваші 0,17С така дрібничка. :)
На такому струмі у Кровла і без бмс працює якось.

Результат балансування на 3,35
Є збірка 48 вольт на 280A.
Виявилось, що одна комірка розряджаєтся багато швидше за інші.

Останнє редагування:
розбаланс без нагрузки або при стумі розряду 5-10 ампер 0,003 вольта по показам BMS та 0,002 по показам балансира.......... Під нагрузкою 45-50 ампер розбаланс 0,010
Я вважаю що з ростом струму розбалансування не змінюється (не може батарея миттєво разбалансуватися) но змінюється падіння напруг на внутрішньому опорі комірок (як не крути а нема комірок з однаковим опором) на опорі з'єднань, шин, (теж неможливо добитися однакового опору) тому при якихсь сполученнях ціх факторів при великих струмах може виникнути навіть ситуація коли БМС вважає (по вольтажу) що є дисбаланс і балансує а розбалансування насправді немає просто різні падіння напруги призвели до різниці 0.01,
Тому при великих струмах балансувати безглуздо і навіть шкідливо

Неочікувано:)
Але краще купили б з самого початку бмс (відключивши режим балансування)
За 150 баксів (тоді супер точний мультіметр не потрібен був би бо там і так досить точний adc)
І електронне навантаження для тесту:

комірка 2 зарядилась. в неї зайшло 199А*год. додавши попередньо заряджені 56.4 виходить 255.4А*год. розряджено її було на 251А*год. 1.7% на втрати, що трошки більше за попередні 1.5%, але їх можна пояснити більшими струмами зарядки (та і сама комірка досить нагрілась при зарядці)
ставлю третю, результат напишу завтра зранку

Вкладення

• photo_2025-01-21_18-16-12.jpg
    photo_2025-01-21_18-16-12.jpg
    110,6 Кб · Перегляди: 1
Dmitry, Комірки 2 та 4 збалансовані?
я не знаю, в мене їх немає
взагалі можуть бути сбалансовані а можуть не бути по напрузі в цьому діапазоні напруг неможливо визначити
тому і рекомендують з 3.4 починати
З ростом струму ВИЯВЛЯЄТЬСЯ дисбаланс
Розкажете яким чином з точки зору фізики?, як що БМС вважає дисбалансом різницю напруг

1 я не просив Вас нічого мені підказувати
ідіть де інде і там можете роздавати непрохані підказки
то сенс з Вами дискутувати?
я не зібрався з вами дискутувати
бо Ваша Дискурсія на рівні Crowl

Останнє редагування:
Моя коротка відповідь:
2 та 4 не збалансовані
Добре, нехай будуть
а коли ви на моє питання
поясните з точки зору фізики яким чином
З ростом струму ВИЯВЛЯЄТЬСЯ дисбаланс, який був непомітним.
відповісте?
чи чогось чекаєте?

Назад
Угорі