Знайшов в мережі
тут з наукової точки зору показано що без балансира акумулятор не збалансувати, але
також показано що можна експлуатувати без балансира як що заряджати до напруги (3.4 .. 3.45) х число комірок
прикро що на кацапском
як то з наукової не збалансувати без балансира. Закон Ома для ділянки кола і правила Кірхгофа все балансують без проблем.
Без балансира ми заряджаємо до 3.45 шоб не звалити в стратосферу бо після 100% SOC вольтажі не стабільні.
Причому активні балансири так ефективно не збалансують бо у вас струм балансування надто маленький.
Я би ше додав, шо при активному балансуванні у вас напруги міряти треба по елементах, а не по перемичках, тому у вас ше більший розкид вийде ніж балансир видає.
Різниця потенціалів по перемичках під час заряджання ІНША ніж реальна напруга на самому елементі!
Я можу цілу наукову статтю написати про неправильність підключення балансувальних кабелів до перемичок і балансування тим методом через неправильні вольтажі які зчитує BMS.
Сміття Jk BMS тому і сміття, бо у них лише 1 клема йде до 1 перемички. Має йти 2 клеми інформаційні до 2 терміналів комірки і тоді вже до перемички. Тобто ваші міряють вольтажі не правильні значення по перемичках. Вольтаж на перемичці під час заряджання і вольтаж самої комірки це різні речі.
Висновок лише один, я єдиний і першим у світі дослідив на практиці усі фізичні і хімічні процеси поведінки lifepo4 під час заряджання, тому через брак інформації самих статтей нема.
Усі статті беруть 1 елемент і досліджують. А я дослідив для 16S.
Мій здобутий досвід можна масштабувати до
безмежної кількості елементів. А ви знайдіть BMS + балансири для високовольтної 64S.
А я можу і вмію працювати і навіть з 256S - 512S збіркою