Бойлер та регулятор потужності на симісторі? Чи сенс?

мене є такий блок живлення. Колись купив для ЧПУшних справ.
Ще є один за 600грн. Думаю, це кращий варіант ніж поганої якості до ледів БЖ.

Але ж в нього нема режиму стабілізації струму. Якщо ваш акумулятор з інвертором захочуть більше 25А, то його просто буде вибивати у захист.
А як по простому зробити стабілізацію струму? Можливо, не критично що піде в захист. Смарт розетка і перезавантажу його...

Він навпроти підстроювального резистору. За його допомогою можна трохи підкручувати напругу. Я в себе здається до 26В підкручував.
Як прийде побачу. Встановлю 24,6В щоб в першу чергу брало з АКБ (коли немає просадки)
Дякую за відповідь.

якщо імпульсний БЖ має гальванічну розв'язку входу і виходу то відключати вхід AC інвертора ненада, а якщо немає то інвертор згорить зразу якщо не відключить перед цим вхід інвертора по AC.
А як перевірити? Мені , не сильно залежить на підключені мережі. Бо вставновив автомат резер вводу

А як перевірити? Мені , не сильно залежить на підключені мережі. Бо вставновив автомат резер вводу
Тестером, в режимі прозвонки діода, спочатку тест прилада замикаєм щупи повинно пищать- знач тестер працює, далі один щуп на один вхід по AC БЖ, а інший спочатку на "+" БЖ потім на "-" , потім міняєм полярність щупів, а потім те саме повторить з іншим входом по AC і +/- , якщо запищить хоч в одному з 8-х варіантів значить БЖ гальванічно не розв'язаний, якщо не пищить значить гальванічно розв'язаний і безпечний для підключення до інвертора без відключення його від AC.

якщо імпульсний БЖ має гальванічну розв'язку входу і виходу то відключати вхід AC інвертора ненада, а якщо немає то інвертор згорить зразу якщо не відключить перед цим вхід інвертора по AC.

Тут Ви путаєте батарейний вхід і сонячний. У інвертора батарея завжди гальванічно відв'язана від АС на відміну від сонячного входу. Тому інвертор не сгорить.
Ну і той серверний блок живлення точно гальванічно розв'язаний. Він там якийсь сильно наворочений, у нього всередені фактично подвійне перетворення. Там дві плати де один блок живить інший, а той вже видає напругу назовні.

А як по простому зробити стабілізацію струму? Можливо, не критично що піде в захист. Смарт розетка і перезавантажу його...

По простому не вийде, треба розбиратися з його схемою.
Стосовно критично чи ні теж треба дивитися як в нього вихідний каскад побудовано.

А якщо встановити такий контролер 20А який валяється новий без діла? Буде як додаткове поле просто від мережі 220В?
На вхід PWM подам з виходу блока живлення? Накручу на ньому 26В-28В ?
Плату реле напруги також можна використати. Просто контроллер буде як обмежувач по струму? (не видасть більше 20А)
1747228955574.png

Останнє редагування:
Заведіть нову тему, там продовжимо. Бо це до бойлерів та симісторів вже не має відношення.

Тут Ви путаєте батарейний вхід і сонячний. У інвертора батарея завжди гальванічно відв'язана від АС на відміну від сонячного входу. Тому інвертор не сгорить.
за це я не вкурсі , ну якщо роз'вязано в усих то це добре. просто краще перестрахуватися , а то китайці люблять чудити.

А якщо встановити такий контролер 20А який валяється новий без діла? Буде як додаткове поле просто від мережі 220В?
На вхід PWM подам з виходу блока живлення? Накручу на ньому 26В-28В ?
Плату реле напруги також можна використати. Просто контроллер буде як обмежувач по струму? (не видасть більше 20А)
Переглянути вкладення 7653
з PWM є один але дуже важливий нюанс, не до всих можна на вхід підключати БЖ, деякі (не всі) шім контролери напругу регулють шунтуванням (КЗ) входу, тобто або важ БЖ згорить або контролер якщо це саме такий шім контролер, прочитайте мануал до нього.

Назад
Угорі