Ну якось так
Укр
Текстом -
Ви не знаєте, що чекати від влади із введенням Net Metering?
Затримки виплат ваших грошей за Зелений Тариф?
Вас хвилює, що буде у 2030 році і надалі з вашими станціями, після закінчення ЗТ?
Ви хочете якісну лінію до підстанції, а не регулятор напруги?
Прийшов час заявити про себе!
При всьому моєму бажання, один у полі не воїн.
Але ми можемо об'єднатися, і зробити щось краще разом.
Пропоную створити ГО, яке матиме право голосу на правовому, а згодом можливо і на законодавчому рівні.
Мета ГО
Представлення та захист інтересів власників приватних сонячних електростанцій
перед:
Державними структурами - колишніми Обленерго, а тепер ОСР та Енергозбутом, НКРЕКП, Держенергонаглядом
Надання підтримки власникам у суперечках з компаніями - інсталяторами
Я не бачу проблем, дійти до прямого діалогу та отримати підтримку від дистриб'юторів, а згодом і від виробників.
Ми лише на початку шляху розвитку приватної сонячної енергетики. Проблеми монтажних перегонів 2018-2019 років вже зовсім скоро дадуть про себе знати.
Тому, надання підтримки власникам при проблемах із гарантійним обслуговуванням, буде набувати все більшого значення.
Відстоювання перспектив приватної сонячної енергетики після 2029 року
Сподіваюся, ми зможемо дійти і до лобіювання законів, спрямованих на захист інтересів приватної сонячної енергетики.
Вигоди від членства
Отримання юридичної підтримки при спілкуванні з ОСР/Енергозбутами
Допомога у врегулюванні питань виплат за “Зеленим тарифом” саме для приватників
Доступ до напрацювань законодавчої бази, юридична допомога
Продумані договори поставки / гарантійного обслуговування
А ще можна буде отримати
Знижки на страхування СЕС
Знижки на пост сервісне / незалежне обслуговування
Думаю, я зможу домовитися і за моніторинг для переважної більшості типів інверторів у рамках членського внеску.
По мірі розвитку ринку накопичувачів, створення віртуальної енергокомпанії та отримання додаткового прибутку
Звідки візьмуться за все це гроші?
Членські внески. Нормальний моніторинг перекриє ваші витрати, а може і більше.
Ще є плани отримати пеню, яка належить багатьом власникам. Цим можна створити фонд і на оплату адвокатів, бухгалтерів і гадаю ще й залишиться.
Пару слів про себе -
Я такий самий власник домашньої СЕС як і ви, з 2018 року. У тому ж 2018 я заснував і з того часу веду та підтримую форум, присвячений домашнім СЕС, який допоміг уже багатьом власникам.
Є група у ФБ, і ЮтубКанал, присвячений приватним сонячним електростанціям, де я відверто намагаюся говорити про проблеми в сонячній енергетиці.
У мене багато планів та ідей, які можна реалізувати, лише якщо ми будемо разом.
Хочу наголосити. Я нічого не зможу вдіяти без вас.
Станьте частиною команди.
Знаєте інших власників – допоможіть донести до них цю інформацію.
Тільки об'єднавши зусилля, ми зможемо захистити себе та рухатися далі.
Якщо є юристи, які хочуть підтримати рух - буду вдячний, якщо відгукнетеся.
Радий бачити кожного в рядах ГО! Лише разом ми сила!
Я знаю, що багато інсталяторів є ще й власниками сонячних станцій. Не бачу сенсу ставити бар'єра перед тими, хто готовий допомагати та ділитися знаннями. Методів захисту від хитрих інсталяторів немає. Тому вважаю за вірне рішення відкрити можливість членства для всіх. Реклама буде заборонено у всіх видах.
Також, при необхідності, створю і закритий розділ на форумі.
Заздалегідь дякую, і до нових зустрічей сподіваюся вже в особі члена ГО.
Група на ФБ для ГО
Log into Facebook to start sharing and connecting with your friends, family, and people you know.
www.facebook.com
Буду вдячний за коментарі та поширення.