[Допоможіть] — Бюджетна автономна СЕС

І купити на подрібнювач зерна маленький двигун від мотокультіватора на бензині.

Я нібито повернувся туди, звідки починав, аж голова заболіла...

Я не знаю, який обрати і на що орієнтуватися. Мені не потрібен дорогий інвертор, з наворотами, а щоб виконував свої основні обов'язки. Трьох кіловат с головою вистачить, няіких "апетитів" — я не буду використовувати декілька важкий приладів одночасно. Ну і головне: щоб він міг працювти при мінімальному числі сонячний панелей. В мене дуже мало вільного місця, тому буду купувати більш-менш потужні панелі по 700Вт; три штуки і молитися, що цього вистачить..

Всі кажуть брати під 48В, але для таких інверторів потрібно потужні сонячні системи, чи це так?
Ось Вам перевірений "бомж варіант": Інвертор Anenji 4кВт, в Китаї можна купити десь за 8500-9000. Він в мене нормально працює від 4х2 панелей 400Вт. Напруга панелей в такій конфігурації в районі 135В. Думаю ваші 3х700 теж дадуть приблизно таку ж напругу. Це 24В інвертор, тому акумулятор для нього буде дешевший. Але Вам тут вже написали, з 24В Ви матимите "проблеми росту". Я в себе її вирішив так - в мене тепер два інвертори, в кожного своє навантаження. Але інвертори з'єднані через акумуляторну батарею і через неї перекачують енергію один одному за потреби.

кажуть брати під 48В, але для таких інверторів потрібно потужні сонячні системи, чи це так?
48 вольт апріорі. А панелі вже брать з високою напругою типу лонгі або подібні, і якщо мало місця то замість 700 звернути увагу на 400...440. І спробувати вперти їх хочаб 5...6шт. Інвертор повМР я б не совітував краще вже маст PV бу можно за 13тис взяти або PH за 16ти новий який може працювати без аккумулятора і продавати в мережу.

Останнє редагування:
який може працювати без аккумулятора і продавати в мережу.
Я зараз дочитався що в топікстартера зовсім нема мережі. Тому всі ці наші поради з ночним тарифом та продажою в мережу мимо каси. Але тоді не зовсім зрозуміло як він взимку збирається виживати. Бензогенератор крутити?

Я нібито повернувся туди, звідки починав, аж голова заболіла...

Я не знаю, який обрати і на що орієнтуватися. Мені не потрібен дорогий інвертор, з наворотами, а щоб виконував свої основні обов'язки. Трьох кіловат с головою вистачить, няіких "апетитів" — я не буду використовувати декілька важкий приладів одночасно. Ну і головне: щоб він міг працювти при мінімальному числі сонячний панелей. В мене дуже мало вільного місця, тому буду купувати більш-менш потужні панелі по 700Вт; три штуки і молитися, що цього вистачить..

Всі кажуть брати під 48В, але для таких інверторів потрібно потужні сонячні системи, чи це так?
не потужні а високовольтні, у інверторів на 3кВт і більше в основном високовольтні мппт, від 100В до 400В робочий діапазон +/- ,а 1-2кВт інвертора з мппт від 40-50в до 90В, то там дві панельки уже буде працювать.
орієнтуватися нада на свої потреби, я теж спочатку хотів брати маста на 3кВт 24в, чуть був бмс на 24в на алі не замовив, уже пальця на кнопці замовить тримав але чуйка відвела не купив, потім всетаки після довгого дослідження характеристик і відкриття багато нового мій погляд перейшов на Net Pro Phaeton 3000 онлайн архітектура, потім 5000, потім я дізнався що є новіша модень з високовольним мппт так як панелі будуть далеко то мене цікавив саме високовольний мппт, потім дізнався про люкси, на ньому і зупинився бо він має гнучкі налаштування , веб моніторинг і управління і через смартфон. має підмішування і зелений тариф, все що я хотів і за невелику ціну і надійність і якість, і тільки після того я замовив акб бмс коли вже вибрав інвертор і чекав поки ціни сядуть.
Вам треба визначитись для себе
1) потужність- навантаження і пускові струми з цього вибираєм потужність інвертора і його здатність до перевантажень в мануалах це вказують в деяких здатність до тимчасового перевантаження двохкратна.
2) низьковольтний чи високовольтний мппт вхід, якщо панелі близько можна низьковольтний, далеко 10м і далі тіки високовольтний
3) функціонал -режим підмішування , продаж в мережу (зелений тариф) моніторинг і управління через смарт пк.
ціна іде не за навороти а за якість начинки і функції, люкс наприклад оновлює прошивку через смартфон.

Я зараз дочитався що в топікстартера зовсім нема мережі. Тому всі ці наші поради з ночним тарифом та продажою в мережу мимо каси. Але тоді не зовсім зрозуміло як він взимку збирається виживати. Бензогенератор крутити?
На початку я справді надіявся обійтись без мережі, але це впирається в дуже великі гроші, тому я передивився свої можливості і зараз планую використовувати СЕС з мережею по тарифу день-ніч.

На початку я справді надіявся обійтись без мережі, але це впирається в дуже великі гроші, тому я передивився свої можливості і зараз планую використовувати СЕС з мережею по тарифу день-ніч.
А скільки коштує підключення до мережі?

Назад
Угорі