dSolar - real-time моніторинг сонячної станці на обладнанні Deye, Sunsynk, Epever, Victron

Доброго дня!

У мене встановлений інвертор DEYE-SUN-6K-SG05LP1-EU-6KW - поки що в режимі UPS, без сонячних панелей. Я ще не підключав WiFi модуль. Поки з ним не розбирався, але бачив, що ці інвертори дозволяють підтримці підключатися віддалено для вирішення проблем. Чи можна при встановлені WiFi модуля заборонити будь-яке віддалене підключення (зрозуміло, що якщо я не відкрию порти на своєму роутері, то зовні підключитися неможливо), але чи підключається сам модуль до якихось зовнішніх серверів, чи ні?

Тобто можна його налаштувати, щоб він був доступний виключно у локальній мережі і ніде зовні не реєструвався і не надсилав нічого?
Доброго дня. підкажіть будь ласка у мене Deye SUN-3,6K-SG03LP1-EU +Powmr Powerwall LiFePO4 48V/100AH - як простіше підключити в режимі ДБЖ, тільки водонагрівач відкинути. Багато рішень, не хочу городить, треба у профі запитать

Эдуард!
1. Вольтаж * Ток = Мощность. На скрине не так.
2. Создал второй equipment (продублировал). Не могу удалить. Сделал его неактивным. Запускал режиме confige. Не едут лыжи) Сейчас ошибку выдаёт.
3. В батарее явно нужно уменьшить порядок числа.1732895261554.png
1732895192946.png1732894985603.png

Останнє редагування:
Эдуард!
1. Вольтаж * Ток = Мощность. На скрине не так.
На якому скріні - батареї чи навантаження
2. Создал второй equipment (продублировал). Не могу удалить. Сделал его неактивным. Запускал режиме confige. Не едут лыжи) Сейчас ошибку выдаёт.
обладнання не видаляється. деактивуйте.
3. В батарее явно нужно уменьшить порядок числа.
А може збільшити порядок іншого числа? Мені повна ситуація невідома бо невидно повної картини використання енергії.
Пишіть запити конкретніше і точніше, щоб зрозуміло було з першого читання і з бодуна.

На якому скріні - батареї чи навантаження

обладнання не видаляється. деактивуйте.

А може збільшити порядок іншого числа? Мені повна ситуація невідома бо невидно повної картини використання енергії.
Пишіть запити конкретніше і точніше, щоб зрозуміло було з першого читання і з бодуна.
1. Load
3.
1732903331686.png

Теперь бы понять как отсюда файл перебросить в нужную папку Debian.
UPD: Разобрался))
Картинка изменилась)
Картинка явно перегружена цифрами. Проценты на grid, load и батарее (перечеркнул) явно лишние. Слева вверху над батареей дублирующиеся цифры. Косинус фи стал получше, но я не верю что он 0,5. Подчеркнул на инверторе пустые данные. Они что-то должны показывать?
Ну и цветовая схема слишком пёстрая, а нужные сразу цифры раскрашены в разные цвета.
1732983093845.png

Останнє редагування:
дублирующиеся цифры. Косинус фи стал получше, но я не верю что он 0,5.
Для споживачів у сучасному домі взагалі говорити про косинус фі некоректно. Той косинус має смисл для чисто лінійних навантажень типу двигунів і т.д. І вираховується той кут він як різниця фаз між синусоідою напруги та синусоідою струма. Так от навантаження типа світлодіодних ламп, імпульних блоків живлення та мікроволновок дають форму струму далеку від синусоіди. Тому нема між чим міряти ту фазу. Більш коректно називати цей параметр Power Factor. Саме його показують всілякі розеточні ватметри та лічильники. Він вираховується як співвідношення Power та Apparent Power. Ось тут можно більше про це почитати https://discon.ua/ua/bloki-pitaniya-s-funktsiyey-pfc

Схоже що косінус не показовий. Працює майже все імпульсне, косінус 0,4 споживання 600 Вт. Вмикаю духовку, +3 квт. Косінус не міняється. Але різниця то мала б бути?

Відображеня в процентах, про які казав professori, може їх теж винести в окрему опцію, показувати чи ні. Бо тут інколи хочеться бачити їх.

І ще про шкалу PV. Вже писав, еле ща раз скажу. В мене два поля. 3,2 квт та 4,6. Разом 7,8. І шкалу малює 7800. Але це неможливо, бо інвертор 6 квт. Чи можна шкалу обмежувати до або сими двух полів, як зараз. Або до потужності інвертора, якщо сумарна потужність полів вища за інвертор.

Для споживачів у сучасному домі взагалі говорити про косинус фі некоректно. Той косинус має смисл для чисто лінійних навантажень типу двигунів і т.д. І вираховується той кут він як різниця фаз між синусоідою напруги та синусоідою струма. Так от навантаження типа світлодіодних ламп, імпульних блоків живлення та мікроволновок дають форму струму далеку від синусоіди. Тому нема між чим міряти ту фазу. Більш коректно називати цей параметр Power Factor. Саме його показують всілякі розеточні ватметри та лічильники. Він вираховується як співвідношення Power та Apparent Power. Ось тут можно більше про це почитати https://discon.ua/ua/bloki-pitaniya-s-funktsiyey-pfc
Хорошо. Но не может же он быть постоянно в районе 0,15-0,3. Один раз видел цифру 0,5. Т.е. считается что-то, что назвать косинус фи очень тудно)
Хотя могу и ошибаться)))

Останнє редагування:
І ще про шкалу PV. Вже писав, еле ща раз скажу. В мене два поля. 3,2 квт та 4,6. Разом 7,8. І шкалу малює 7800. Але це неможливо, бо інвертор 6 квт. Чи можна шкалу обмежувати до або сими двух полів, як зараз. Або до потужності інвертора, якщо сумарна потужність полів вища за інвертор.
Не можна. Бо потужність вашого поля 7800 + відсотків 20% на морозі

Хорошо. Но не может же он быть постоянно в районе 0,15-0,3. Один раз видел цифру 0,5. Т.е. считается что-то, что назвать косинус фи очень тудно)
Хотя могу и ошибаться)))
Так, щось рахується неправильно, це дуже низькі показники хоч для cos, хоч для PF.
До речі питання до автора - як рахуєте якщо не секрет?

Добре. Тоді інша пропозиція
У всех берёт, а с вашим что?
В мене на шкалі інвертора малюється 6 кВт. Реально бачив 5,6 кВт літом. З осені і того не бачив. Скоріше в таблиці якийсь теоритичний максимум. Поля різнонаправлені.

В когось є фото де 6 кВт (або 5 кВт) інвертор бере з сонця більше 6 (або 5) кВт?

Добре. Тоді інша пропозиція

В мене на шкалі інвертора малюється 6 кВт. Реально бачив 5,6 кВт літом. З осені і того не бачив. Скоріше в таблиці якийсь теоритичний максимум. Поля різнонаправлені.

В когось є фото де 6 кВт (або 5 кВт) інвертор бере з сонця більше 6 (або 5) кВт?
+30% от номинала инвертора может выдать солнечное поле. Вопрос только в том чтобы вы его смогли утилизировать)

Пытаюсь понять зачем в этом графике крайние точки в 2 раза больше номинала инвертора.
1733056197929.png

Интересное кино. После обновления программного обеспечения инвертора у меня стал корректно показывать косинус фи))
1733220087658.png

После обновления...
1733224576641.png

Назад
Угорі