dSolar - real-time моніторинг сонячної станці на обладнанні Deye, Sunsynk, Epever, Victron

Ось декілька моментів, для мене як рядового юзера:
1. Показники температура сончних панелів. Звідки вона вгазалі береться, для мене загадка. Вони ніяк не відповідають дійсності. На момент скрінашота, на дворі -3. Темно. Струму від панелів немає. Візуально вкриті інієм. Найти в мережі звідки інвертор бере цю температуру не зміг. Інформативність цього параметра близька до "0".

2. Температури перетворювачів. Вважаю що точність з десятими градуса зайва. Просто перевантажує значеннями, та ускладнює сприйняття. Те саме і про голосове повідомлення, десяті зайві. Та ще по шкалі. Як береться початок та кінець шкали? Може початок брати наприклад від 20 градусів, а кінець до 70. Зміньювати крайні точки при виході за ці значення. А так, інформативність шкали троши не зрозуміла. Або мінімальне та максимальне значення, та -5 та +5 градусів. Тоді шкала весь час буде мати якесь значення. А так вона то пуста, то температура змінилась на +0,3 градуса, і вже пів шкали.

3. Те саме :) Десяті зайві.

4. Навантаження на АКБ. Може соті зайві? :)

5. Може воно і є, але я ще знайшов. Можливо відображати час коли була вимкнена мережа, та коли увімкнена. Можна ще кнопку рядом для скидання цієї дати. А ще кнопку с журналом коли мережа з'явилась та зникла.

6. На картинкі цього пункта немає, але - напругу перетворювача може теж без десятих? Або в настройках галку "значення без десятих на головному екрані".
1) Це не сонячних панелей, а сенсорів пристрою але в розрізі кожного пристрою (якщо їх більше одного). Знаю. не зовсім логічно їх тут розміщувати, але біля іконки Перетворювача ніде.
2) початок шакали - мінімальна температура за добу по всім пристроям по двох сенсорах. кінець шкали - максимальна
4) прибрав
5) в повідомленнях сервера ця подія реєструється (Menu->Server Message)
6) прибрав

Ще, от скрін вище. Потім сонце з'явилось. Мережу увімкнув. Але, данні сонця не пішли! Потужність копазував 5-8 Вт, міналось! Але, те що з'явилась мережа не показав. Пішов до інвертора, мережу бачить. Та і сонце дає 400 вт. Дивлюсь одночасно на інвертор та dSolar. Перезапустив сервер (сам dSolard), і все пішло працювати. При цьому данні споживання будинком та АКБ оновлював наче коректно.

UPD: В логі багато загублених пакетів. CRC еррор. Причому, може дві години поспіль. А потім працює стабільно пару годин.
Все по Wifi. То тре мабудь на кабель переходити. А якщо до інвертора під'єднатись кабелем, то як краще? Зняти логгер та по RS 232, чи по rs 458 через внутрішній роз'єм, як тут недавно писали та під'єднували?
rs485

Нова версія #dSolar - реалтайм моніторинг сонячної станції
ver 2.4.0 (26.11.2024)
* Winter ESS - оптимальне керування різними(сонце, мережа, АКБ) джерелами енергії
* Обчислення струму навантаження на основі інших регістрів modbus. Призначений для цього регістр містить файкове значення.
* Візуалізація cos(phi) навантаження не панелі приладів
* Обробка Modbus для однофазних інверторів високої потужності
* Нова опція конфігурації: Візуалізація на панелі приладів градусів, як ціле число
http://doro.poltava.ua/dsolar

Вже встановив. Працює.
Ще декілька питань та моментів.
1. Коло шкали з АКБ, зліва за межами шкали по кругу ідуть значеня струму, напруги. Це все значення які є в шкалі. Чи в ниє є сенс?

2. Шкала сонячного поля. Чи можна таки максимальне значення шкали брати як або максимальну потужність інвертора, або запитувати її в настройках? В мене два поля, 3,2 кВт та 4,6 кВт. Шкалу відображає як суму 7800. Але інвертор не візьме скільки, то ж і шкала не буде використовуватись вся. Запитувати як Powr Load або Power Grid.

3. При оновлені клієнта, потрібно запустити dSolard з опцією configue. Це обов'язковий режим для сервера? Бо це трошки не зручно. Ну як для тупого та ленивого користувача :)

4. Відображає так і було. Струм = пожністі тільки з точною. P=1234 I=12.34.
. * Обчислення струму навантаження на основі інших регістрів modbus. Призначений для цього регістр містить файкове значення.

5. Міркую з боку користувача. Мені подобається ця програма! Але багато складнощів з установкою. З боку популярізації, треба якось доступніше. Наприклад, використовувати Расбрері або щось інше, та ставити debian. 99% (думаю саме так) користувачів, вже відпали. Це складно :( Не знайомо. А ще треба чатЖПТ щоб те все настроїти, бо якщо саму ОС я ще встановив, то далі ні однієї команди в*nix не знаю :) Командний рядок тільки під DOS 5.20 пом'ятаю. Але, цікаво якщо викорисовувати для сервера звичайний смартфон. Трошки застарілий, але постіно під'єднаний до зарядки. По перше, такого добра у люде багато. Та і корисуватись ним можуть всі.
Бачу у вас є версія Lite, і саме під андроїїд. То чи буде працювати, якщо смартфон використовувати яскості сервера (все в одному), а клієнтом з ПК додатково під'єднуватись?

6. Бракує спливаючих підказок. Коли на головному екрані наводися на той чи інший елемент, чи значення. Так, з часом запом'ятається.
Та і настройках було б добре спливаючи підказки, чи колонку з описом параметрів які в поточному вікні редактуються.

Нажаль, моя БМС не запрацювали з інвертором. Тому мені не доступно реальне значення SOC, і частина функціонала. Та я нагрівач в систему опалення ще не змонтував. Тому частину функціоналу не використовую. Нову БМС вже замовив, вле то місяць оки приїде. Тоді зможу використовувати інши можливості. Ще до того як побачив ваш продукт, по троху міркував над подібним. тільки на ардуїно та використовуючи власні датчики струму тощо.

Нова версія #dSolar - реалтайм моніторинг сонячної станції
ver 2.4.0 (26.11.2024)
* Winter ESS - оптимальне керування різними(сонце, мережа, АКБ) джерелами енергії
* Обчислення струму навантаження на основі інших регістрів modbus. Призначений для цього регістр містить файкове значення.
* Візуалізація cos(phi) навантаження не панелі приладів
* Обробка Modbus для однофазних інверторів високої потужності
* Нова опція конфігурації: Візуалізація на панелі приладів градусів, як ціле число
http://doro.poltava.ua/dsolar
Доброго дня ! Скажіть, будь ласка, у мене DAXTROMN 4.2KW Hybrid Inverter 24VDC (AGH-4.2KW-PRO) , з інтерфейсом BMS, WIFI. Чи буде працювати Ваша прога з цим інвертором через WIFI чи RS-485?

Доброго дня ! Скажіть, будь ласка, у мене DAXTROMN 4.2KW Hybrid Inverter 24VDC (AGH-4.2KW-PRO) , з інтерфейсом BMS, WIFI. Чи буде працювати Ваша прога з цим інвертором через WIFI чи RS-485?
Це клон валтроника здається. Теж саме що і powmr. Якщо так, то я користувався MultiSIBControl. Підєднувався через rs 232.

Дякую, буду вивчати можливість.

Эдуард!
А косинус фи у нас правильно считается. А то я как-то в цифру не сильно верю.
1732719576007.png

И не понятно. То картинка с сервером здесь есть, то её нет.
1732719720707.png

Ещё добавлю. На круговой диаграмме будет лучше смотреться gradient. И процент на нагрузке и сети явно лишний. На круговой диаграмме понятно, что на 12 часов половина, а на 15 - 85-90%.

Сьогодні зник інтернет, за виявилось що сервер перестає працювати. Він не може з'єднатись з інвертором. Хіба так має бути?

Скачав версію Lite з гуглплей. Не зберігає настройки. Видає довгу помилку. Якщо треба скрін - скину. Ставив на телефон.

Останнє редагування:
Вчора мав доступ до двоканального реле. Висновки:
1) Працює не тільки чотириканальне реле а і двоканальне. Думаю не буде проблем і з 8, 16 та 32 канальними
2) Раніше не було опису процесу конфігурації на сайті програми - виправився:

Треба реле замовляти.

Є незрозуміла проблема. Зникає зв'язок з інвертором. Вайфай. При тому, що якщо пінгувати логгер на інверторі - все чудово пінгується.
Помилки: Invalid CRC, та респонсе нот фром реквест слайв. Десяток тих, декільки інших, і так по кругу. Як виявити, що не так? Інтернет працює, роутер в метрі від інвертора.

Треба реле замовляти.

Є незрозуміла проблема. Зникає зв'язок з інвертором. Вайфай. При тому, що якщо пінгувати логгер на інверторі - все чудово пінгується.
Помилки: Invalid CRC, та респонсе нот фром реквест слайв. Десяток тих, декільки інших, і так по кругу. Як виявити, що не так? Інтернет працює, роутер в метрі від інвертора.
Я збільшу таймаут, хоча він і так не малий, але це призведе до втрати точок. Інтервал між точками буде більше секунди.
Проблему може вирішити окремий вайфай тільки для сервера і для логера, або логер з езернетом, або точно вирішить конект по rs485.

Тоді не варто вносити зміни. Буду переходити на кабель, тільки зберусь з думками як це зробити.

І всеж, чи можливо використати мобілку в якості сервера, з кабельним з'єднаням?
Наразі, запустив Lite на мобілці, працює. С ПК кліентом підключаюсь.
Але, коли на мобілці гасне екран - кліент перестає отримувати данні.

І всеж, чи можливо використати мобілку в якості сервера, з кабельним з'єднаням?
Наразі, запустив Lite на мобілці, працює. С ПК кліентом підключаюсь.
Але, коли на мобілці гасне екран - кліент перестає отримувати данні.
Попробуйте в настройках приложения поставить ему фоновой режим работы. На крайний случай отключить выключение экрана.

Назад
Угорі