Сподобалось рішення з масштабування, цікавий досвід роботи запаралелених акумів на DC хабі, особливо зараз в режимі блекаута який струм заряду стоїть на інверторах, і як формуєте струм заряду за умови коли ярке сонце на обох інверторах, щоб не перевищити 0,5C і в той же час забезпечити по максімуму заряд від сонця в пасмурну погоду. Як варіант розглядаю установку додаткової пари сонячних панелей під зимовим кутом і їх підключення до додаткового MPPT контролера вихід з якого вже підключити до акумуляторів Must от думаю чи є сенс в цьому чи купити як ви ще додатковий інвертор MustДва виходи в інверторах то така маркетингова штука. Один вихід напряму, а інший через реле. Його можна налаштувати по напрузі акумулятора щоб при певному розряді відключати частину споживачів, а залишати тільки критичних споживачів.
Стосовно 24В інверторів. Я теж попав в цей "капкан" в 24році, бо поріг входу для 48В систем був вдвічи дорожчий. Моє рішення для масштабування таке - поступово докупив ще один інвертор , ще одну батарею, ще одне поле панелей. Все це об'єднане в хаб по DC. Тобто батареї запаралелені, а обидва інвертори живляться від того хабу. Кожен інвертор має своє роздільне навантаження в будинку по AC.
Останнє редагування: