Home assistant інтеграція інвертора

Вдалося створити міст wifi-uart для таких інверторів. Подробиці тут https://greenpowertalk.tech/threads...r-roboti-kitajskix-invertoriv.1698/post-42597
Тепер можна підключати і HomeAssistant.
Якщо когось тема зацікавить, пишіть - поділюсь source code. Там є ще багато можливостей для його вдосконалення. Наприклад можна налаштувати коннект до НА прямо з цієї ж ЕСПшки по вайфаю.

Останнє редагування:
Вдалося створити міст wifi-uart для таких інверторів. Подробиці тут https://greenpowertalk.tech/threads...r-roboti-kitajskix-invertoriv.1698/post-42597
Тепер можна підключати і HomeAssistant.
Якщо когось тема зацікавить, пишіть - поділюсь source code. Там є ще багато можливостей для його вдосконалення. Наприклад можна налаштувати коннект до НА прямо з цієї ж ЕСПшки по вайфаю.
сторінка не знайдена :(

Полностью интегрировал свой Anenji 11kw model ANJ-HHS-11kw-48v в HomeAssistant.
Использовал esp32 wroom.
И Dfrobot Max202 ttl для подключения на порт инвертора rs232.
Протокол Modbus over rs232.
---
Jk bms также полная интеграция в HomeAssistant по BLE. протоколу.
Ещё один использоавал esp32 wroom для БМС.
Инвертор с БМС не связаны дата кабелем. Полностью ручная настройка в инверторе напряжений и токов. Да и не нужно теперь совсем.
Привожу пример отображения в HA.
Это только самые основные параметры.
На главной панели. Все настройки вынес в отдельные меню.
Очень удобно. Надёжно.
И возможности любых автоматизацией.
Плюс- интеграция с другими устройствами умного дома и датчиками.
Может, кому-то будет полезно.
Допоможіть, будь ласка, і мені таке зробити
Інвертор Anenji ANJ-HHS-11KW-48V-WIFI, БМС JK-BD6A20S12P
в мене навіть не виходить подружити БМС і інвертор, бо в БМС вихід CAN/RS485 3pin, а плата комутації обидва порта 4піна
як їх з"єднати і подружити незнаю, допоможіть, будь ласка (мій вайбер 0663476176)

esp32:
board: esp32dev
framework:
type: esp-idf

тип превести на ардуіно, тоді на одному еспхом одночасно можна підключити по блютуз бмс та інвертор , тобдо другий не треба, з мінусів лише якщо не працює інвертор не бачимо бмс, якщо прикрутити ще 485 то емулятор батареї буде працювати просто по блютуз , я так на еасан 2000 робив собі, всі інші по кабелю
Допоможіть, будь ласка, і мені таке зробити
Інвертор Anenji ANJ-HHS-11KW-48V-WIFI, БМС JK-BD6A20S12P
в мене навіть не виходить подружити БМС і інвертор, бо в БМС вихід CAN/RS485 3pin, а плата комутації обидва порта 4піна
як їх з"єднати і подружити незнаю, допоможіть, будь ласка (мій вайбер 0663476176)

Та я Вас і бескоштовно навчу як підключити, просто відповідайте на запитання, та виконуйте інструкції. Давайте в приватні повідомлення перейдемо.
Навчіть мене, будь ласка, в мене ANENJI 1kW i BMS JK-BD6A20S12P (акб 105Ah сам зібрав і запустив) подружити інвертор з БМС не виходить, дуже хотілося б подружити їх і під"єднати до ХА. Навчіть, будь ласка. моя пошта axiosnexus@ukr.net

Навчіть мене, будь ласка, в мене ANENJI 1kW i BMS JK-BD6A20S12P (акб 105Ah сам зібрав і запустив) подружити інвертор з БМС не виходить, дуже хотілося б подружити їх і під"єднати до ХА. Навчіть, будь ласка. моя пошта axiosnexus@ukr.net
Якщо збираєтесь систему до НА підключати, то може і не треба їх дружити між собою? Подружіть їх обох з НА.
До речі, який у Вас Аненжі - старий з RS232 та RS485 роз'ємами чи новий з одним RS485?

Якщо збираєтесь систему до НА підключати, то може і не треба їх дружити між собою? Подружіть їх обох з НА.
До речі, який у Вас Аненжі - старий з RS232 та RS485 роз'ємами чи новий з одним RS485?
Дякую, що відписали, Anenji HHS-11kW в ньому один RS485, новий. Буде у Вас можливість допомогти ? підкажіть, що в якій послідовності роботи - буду все робити, я швидко вчусь. Буду Вам безмежно вдячний за допомогу

В цього інвертора на той роз'єм можна або підключити батарею, або esp для підключення до НА. Разом не можна. Є ще спосіб, який я описав вище , але він ще не перевірений на 100% з цим інвертором. Тому спочатку підключайте до НА інвертор, потім підключайте батарею до НА. Стосовно навчання цій темі рекомендую спочатку подивитись кілька роликів на ютубі, потім якщо щось незрозуміло питати в чатЖПТ. Я так з нуля десь за місяць в тему більш-менш в'їхав. Ну і тут питайте, але якусь конкретику.

В цього інвертора на той роз'єм можна або підключити батарею, або esp для підключення до НА. Разом не можна. Є ще спосіб, який я описав вище , але він ще не перевірений на 100% з цим інвертором. Тому спочатку підключайте до НА інвертор, потім підключайте батарею до НА. Стосовно навчання цій темі рекомендую спочатку подивитись кілька роликів на ютубі, потім якщо щось незрозуміло питати в чатЖПТ. Я так з нуля десь за місяць в тему більш-менш в'їхав. Ну і тут питайте, але якусь конкретику.
щиро дякую, вже почав

БМС можно взагалі дуже просто додати по bluetooth до ХА інтеграцією https://github.com/patman15/BMS_BLE-HA

Вкладення

• esp32-s3-b.jpg
    esp32-s3-b.jpg
    167,3 Кб · Перегляди: 5
  • esp32-s3-b_опис.jpg
    esp32-s3-b_опис.jpg
    147,5 Кб · Перегляди: 5
ось такий модуль мені допоможе об"єднати БМС і інвертор через НА ??????
Один з таких краще буде. Маю такий. https://proftech.pp.ua/modules-diy. Але що значить об'єднати? І саме головне навіщо? Якщо все вірно виставлено на інверторі та бмс то зовсім не обов'язково передавати щось з бмс до інвертора.

Буваю рідко. Але по суті
новий інвертор з одним роз'мом та антенкою яка стирчить з корпусу можна підключити і все буде працювати, але , рівень того що треба зробити куди вище середнього вміння паяти.
Перелік дій, зняти плату модуля, прикручена на 3 вінтика, особливо незручний той що дальний
відколупати рерметик з роз'ємів та відключити роз'єми
випаяти модуль вайфай eb-wfble-031766231295901.png1766231269873.png
підпаяти до tx rx gnd vdd33 провода, це буде мінімум для роботи з інвертором замість логера
якщо треба зв'язок з батарейкой то випаяти чіп 485 та запаяти на нього ще 2 проводи, змінити коло живлення 485 інтерфейсу, це безпечно всі зв'язки з інверотором через оптопари

Останнє що я у себе робив зв'язок з бмс через блютуз (пара нових 4 квт аненжі) , робота з батарейкою інвертора по 485 та керування, все реалізовано на есп32с3
Але для себе я таке зробив, для когось, не впевнений що зроблю за гроші, довго та неприємно . Якщо робити у великих об'ємах то можна зробити плату для заміни, але стартова вартість партії така що навряд чи воно того варте
Розраховано під Li 4 батарейку , прописати напругу батареї 14 24 48 , бо по блютуз важко читати максимум, окремо дорегулювати максимум так аби батка бачила 100% та стояла в флоат а не вимикало по перенапрузі я лишив коментар
# Тут якщо 12в то прописати 1400 для 24в 2795 для 48 5595
ще прописати мак адресу блютуз бмс

фактично можна використати для з'єднання по кабелю буде зовнішній блок але з усіма фічами

Вкладення

• anenji4000home.yaml.txt
    39 Кб · Перегляди: 2
випаяти модуль вайфай eb-wfble-03

А не пробували зняти екран з того модуля? Я в дірку підглядав, обв'язка наче схожа на esp8266. Якщо то він, то можна спробувати перешити його на ESPHome.

А не пробували зняти екран з того модуля? Я в дірку підглядав, обв'язка наче схожа на esp8266. Якщо то він, то можна спробувати перешити його на ESPHome.
Буде час сдую гляну, але малоімовірко , у кращому випадку bk з нових бо він дешевше
не 8266 100% бо є блютуз

Розламав.
На чіпі лазером маркуваня затерте
1766246500074.png

97 відсотків що це bk7231 , кварц 26 схожий пінаут, на нього в теорії еспхом можна залити.

• Like
Реакції: Karl
Дякую! Бачив що ESPHome крім ЕСПшек пропонує і BK72xx, коли створюєш новий проект. Але я сам з ними ще не мав справ. І в інтернеті проектів під них для ХА ще не бачив.

Назад
Угорі