Знайдене ще одне рішення як підключати Вампіра до Anenji з вбудованим даталогером.
Нагадаю, перше рішення - підключатись до порта RS485, який для зв'язку з батареєю. Через конвертор RS232-RS485. Але при цьому цей порт вже не можна буде використовувати для батареї і інвертор буде потрібно налаштувати на роботу по напругам.
Тепер про друге рішення. З допомогою ChatGPT мені вдалося створити міст WiFi<->UART(RS232 або RS485) на ESP32. Тобто замість вбудованого даталогера ми знову отримуємо послідовний порт, до якого можна підключати Вампіра, Home Assistant або Solar Assistant.
Схема підключення
Як це працює. Спочатку потрібно створити точку доступа FAKE_CLOUD з паролем 12345678 та шифруванням WPA2, яка має вихід в інтернет. Якщо під це нема окремого девайса, то просто тимчасово поміняйте на своєму роутері ці налаштування на вказані. Далі відкриваємо SmartESS і налаштовуємо даталогер на цей SSID. І даємо сходити йому раз чи два на китайську хмару. Переконуємося, що дані з інвертора з'явилися в застосунку. Після цього вимикаємо цю точку доступа. На даталогері потухнуть світлодіоди Net та Srv.
Далі прошиваемо ЕСП. Файли прошивки в атачі. Потрібно під'єднати плату по USB до комп'ютера та подивитися під яким номером з'явився віртуальний СОМ порт. Далі редагуємо файл write_files.bat під цей порт. І запускаємо bat файл. Після прошивки ESP підніме точку доступу FAKE_CLOUD. Даталогер її побачить, засвітить спочатку Net, а потім Srv. І все, тепер з інвертором можна обмінюватись через UART ESP.
Зверніть увагу, що для китайської хмари інвертор тепер буде недоступний. Але тепер всю статистику можна збирати локально, наприклад на Home Assistant.
Цей спосіб був перевірений мною на новому Anenji 4кВт з вбудованим даталогером. Думаю, що має працювати і на інших з цієї лінійки. Але результат не гарантований і потребує перевірки. Бо наприклад зовнішній даталогер від старого Anenji сюди конектитись не захотів. Думаю в ньому задіяні інші хмарні сервери і інші порти, треба правити під них програму...
Якщо в когось цей спосіб спрацює, відпишіться в темі.