Home assistant інтеграція інвертора

Начебто спаяв, ввімкнув від ЛБЖ поганяти. Їсть 12В/40мА. В НА активувались сутності. Тепер думаю - якщо я його підключу до інвертора, не буде якогось сбросу налаштування залишаться як і були? Чи підключати при вимкненому інверторі, а потім налаштовувати?
Якось забагато їсть. ESP32 повинна "їсти" 3,3... Сбросу ніякого не буде, не бійтесь включати

Поделюсь своей историей. Есть инвертор аненджи 4квт не устраивало то что данные обновляются раз в 5 мин, а то вообще иногда троит. Купил Raspberry Pi 4 с помощью чата гпт и бубна поставил ХА. После этого начал пытатся прилепить инвертор в итоге вышло что я родимый логер перешил с помощью программатора и нормально его добавил в ХА. Теперь осталось доделать красивую картинку с помощью клода. Теперь в планах заменить есп которая на логере на есп 32 мини. Знаю что есть такое готовое - "когда собаке делать нечего....." Вот так и у нас.
Підкажіть будь-ласка, а графічне відображення як таке встановити в ХА?

Якось забагато їсть. ESP32 повинна "їсти" 3,3... Сбросу ніякого не буде, не бійтесь включати
Там же цілий ланцюг з різним ККД - DC/DC 12В/5В, лінійний 5В/3,3В. Думаю, що нормально. ESP32 теж немало їсть.

Там же цілий ланцюг з різним ККД - DC/DC 12В/5В, лінійний 5В/3,3В. Думаю, що нормально. ESP32 теж немало їсть.
А, якщо DC/DC вже присутній, то сміливо підключайте і через декілька секунд перевіряйте значення в ХА

Під'єднав замість даталогера, не запрацювало, просіла напруга по лінії +12В до 2,5В. Заживив від павербанку. Сутності в ХА з'явились. Даних в сутностях відсутні.

Перевірте по пінам, чи вірно все підключаєте. Зверніть увагу, що на інвертері буде зеркальне відображення

1773925690617.png

Під'єднав замість даталогера, не запрацювало, просіла напруга по лінії +12В до 2,5В. Заживив від павербанку. Сутності в ХА з'явились. Даних в сутностях відсутні.
Ви ж не забули на плату щось типу МАХ232 поставити? Бо на ЕСП там UART, а в інвертора RS232.

Перевернув роз'єм, тепер живиться від інвертора. Показників немає. Таке відчуття, що десь переплутані Rx Tx і потрібне перехресне з'єднання.
Робив з'єднання по https://github.com/syssi/esphome-smg-ii?tab=readme-ov-file.

Останнє редагування:
Назад
Угорі