Home assistant інтеграція інвертора

Начебто спаяв, ввімкнув від ЛБЖ поганяти. Їсть 12В/40мА. В НА активувались сутності. Тепер думаю - якщо я його підключу до інвертора, не буде якогось сбросу налаштування залишаться як і були? Чи підключати при вимкненому інверторі, а потім налаштовувати?
Якось забагато їсть. ESP32 повинна "їсти" 3,3... Сбросу ніякого не буде, не бійтесь включати

Поделюсь своей историей. Есть инвертор аненджи 4квт не устраивало то что данные обновляются раз в 5 мин, а то вообще иногда троит. Купил Raspberry Pi 4 с помощью чата гпт и бубна поставил ХА. После этого начал пытатся прилепить инвертор в итоге вышло что я родимый логер перешил с помощью программатора и нормально его добавил в ХА. Теперь осталось доделать красивую картинку с помощью клода. Теперь в планах заменить есп которая на логере на есп 32 мини. Знаю что есть такое готовое - "когда собаке делать нечего....." Вот так и у нас.
Підкажіть будь-ласка, а графічне відображення як таке встановити в ХА?

Якось забагато їсть. ESP32 повинна "їсти" 3,3... Сбросу ніякого не буде, не бійтесь включати
Там же цілий ланцюг з різним ККД - DC/DC 12В/5В, лінійний 5В/3,3В. Думаю, що нормально. ESP32 теж немало їсть.

Там же цілий ланцюг з різним ККД - DC/DC 12В/5В, лінійний 5В/3,3В. Думаю, що нормально. ESP32 теж немало їсть.
А, якщо DC/DC вже присутній, то сміливо підключайте і через декілька секунд перевіряйте значення в ХА

Під'єднав замість даталогера, не запрацювало, просіла напруга по лінії +12В до 2,5В. Заживив від павербанку. Сутності в ХА з'явились. Даних в сутностях відсутні.

Перевірте по пінам, чи вірно все підключаєте. Зверніть увагу, що на інвертері буде зеркальне відображення

1773925690617.png

Під'єднав замість даталогера, не запрацювало, просіла напруга по лінії +12В до 2,5В. Заживив від павербанку. Сутності в ХА з'явились. Даних в сутностях відсутні.
Ви ж не забули на плату щось типу МАХ232 поставити? Бо на ЕСП там UART, а в інвертора RS232.

Перевернув роз'єм, тепер живиться від інвертора. Показників немає. Таке відчуття, що десь переплутані Rx Tx і потрібне перехресне з'єднання.
Робив з'єднання по https://github.com/syssi/esphome-smg-ii?tab=readme-ov-file.

Останнє редагування:
Перевернув роз'єм, тепер живиться від інвертора. Показників немає. Таке відчуття, що десь переплутані Rx Tx і потрібне перехресне з'єднання.
Робив з'єднання по https://github.com/syssi/esphome-smg-ii?tab=readme-ov-file.
MAX3232 досить ніжна мікросхема. Могла і погоріти від переполюсовки. Треба перевірити як крізь неї ходять дані. Зробіть "тестер" з світлодіода послідовно з резистором 1кОм. Підключить його одним кінцем на +3.3В. А другим спочатку на TX UART ESP. Якщо буде блимати, значить дані по UART уходять в МАХ. Потім замкніть RX та TX на МАХ між собою з боку RS232. Дані мають повернутися назад до esp. Переподключить тестер до RX UART esp. Якщо блимає, значить МАХ живий.

MAX3232 досить ніжна мікросхема. Могла і погоріти від переполюсовки. Треба перевірити як крізь неї ходять дані. Зробіть "тестер" з світлодіода послідовно з резистором 1кОм. Підключить його одним кінцем на +3.3В. А другим спочатку на TX UART ESP. Якщо буде блимати, значить дані по UART уходять в МАХ. Потім замкніть RX та TX на МАХ між собою з боку RS232. Дані мають повернутися назад до esp. Переподключить тестер до RX UART esp. Якщо блимає, значить МАХ живий.
Вона ж живится від +3,3В з Wemos, там переполюсовки не могло бути. Зараз зробив перехресне з'єднання перетворювача та інвертора - (поміняв місцями Rx i Tx) і з'явились деяки показники, але основних немає. На додаток, щей відвалюється Wemos через 2-3 хвилини роботи. Головне питання - чого так мало показників?

Останнє редагування:
Вона ж живится від +3,3В з Wemos, там переполюсовки не могло бути. Зараз зробив перехресне з'єднання перетворювача та інвертора - (поміняв місцями Rx i Tx) і з'явились деяки показники, але основних немає. На додаток, щей відвалюється Wemos через 2-3 хвилини роботи. Головне питання - чого так мало показників?
Під переполюсовкой я мав на увазі перевернутий роз'єм DB9. Там +12 могло потрапити куди не треба і щось спалити.

Cтосовно показників. Запустіть лог і подивіться що не так. Там кнопка така є в проектах ESPHome.

Під переполюсовкой я мав на увазі перевернутий роз'єм DB9. Там +12 могло потрапити куди не треба і щось спалити.

Cтосовно показників. Запустіть лог і подивіться що не так. Там кнопка така є в проектах ESPHome.
Підключив окреме живлення 5В/2А. З'явились всі показники.
Висновок - десь шось шумить, або не хватає потужності +12В.
Цікаво, хтось заживлював від RS-232 і через який перетворювач? Штатний логгер живиться і йому хватає.

Останнє редагування:
  • Like
Реакції: Heet
Переробив модуль, судячи по всьому, мабуть були перешкоди від ESP на перетворювач рівнів.
Цікаво, чи можливо на телефоні бачити всі параметри автономно? Чи це потребує виведення модуля в режим точки доступу?

Останнє редагування:
Переробив модуль, судячи по всьому, мабуть були перешкоди від ESP на перетворювач рівнів.
Цікаво, чи можливо на телефоні бачити всі параметри автономно? Чи це потребує виведення модуля в режим точки доступу?
Яка ціль бачити автономно? Чим не влаштовує дивитись через ХА?
ХА до речі можна розшарити щоб і зовні з Інтернету дивитись. Є кілька способів.

А взагалі на ЕСП можна зробити Вебморду і дивитись напряму. Можна і через точку доступу, можна і через домашній роутер.
Але через ХА крутіше - там можна графіки малювати, автоматизації робити і інші навороти...

Яка ціль бачити автономно? Чим не влаштовує дивитись через ХА?
ХА до речі можна розшарити щоб і зовні з Інтернету дивитись. Є кілька способів.

А взагалі на ЕСП можна зробити Вебморду і дивитись напряму. Можна і через точку доступу, можна і через домашній роутер.
Але через ХА крутіше - там можна графіки малювати, автоматизації робити і інші навороти...
Я поки експерементую, встановив віртуальну машину на робочий ПК. Через брак місця, іноді машина падає та ї я не постійно біля неї. От і хотілось би дивитись на параметри інвертора через телефон.
Через точку доступу - зрозуміло, а от як дивитись на телефоні, коли модуль прив'язаний?

ХА бажано ставити на окремий економний комп зі споживанням <10Вт . Є поціновувачі Малини, але мені більше подобаються NUC. Це такі PC розміром 12х12см. Бо вони вже в готовому класному корпусі. Сучасні вони дурних грошей коштують, а от старі 5-6 покоління зовсім бюджетні і нормально тягнуть ХА. На ОЛХ чи Скайлотс їх можна купити дешевше 1000грн. Ще варіант - купити бу тонкий клієнт, наприклад Dell Wyse.
А потім в той ХА можна заходити з любого пристрою в локальній мережі, бо в нього WEB інтерфейс. На смартфон можна поставити ХА застосунок.

ХА бажано ставити на окремий економний комп зі споживанням <10Вт . Є поціновувачі Малини, але мені більше подобаються NUC. Це такі PC розміром 12х12см. Бо вони вже в готовому класному корпусі. Сучасні вони дурних грошей коштують, а от старі 5-6 покоління зовсім бюджетні і нормально тягнуть ХА. На ОЛХ чи Скайлотс їх можна купити дешевше 1000грн. Ще варіант - купити бу тонкий клієнт, наприклад Dell Wyse.
А потім в той ХА можна заходити з любого пристрою в локальній мережі, бо в нього WEB інтерфейс. На смартфон можна поставити ХА застосунок.
я поставив на звичайний віндоус пк, просто вийняв відяху. Ресурсів валом, швидкодія неймовірна, старий комп в роботі. їсть всього 30 Вт.
Цей комп не лише HA хостить, але й 30 терабайт хоум сервер, а ше охолодження самого інвертора Deye робить. 3 в 1.
1774104405936.png

Я для віддаленого доступу, зарегав домен pp.ua, потім через cloudflare редірект налаштував на днску home assistant і так маю доступ ззовні.

Останнє редагування:
Я для віддаленого доступу, зарегав домен pp.ua, потім через cloudflare редірект налаштував на днску home assistant і так маю доступ ззовні.
Я через cloudflare не зміг зробити. В них помінявся інтерфейс і ютуб-інструкції тепер не актуальні. Затик виник на етапі активації бесплатного тарифного плану. Воно там висне.
Зробив зовнішній доступ за допомогою tailscale.

Цеж до нього треба монітор і т.і.?

Назад
Угорі