Інвертор Deye, підключення до генератора.

Є інвертор Deye 8kw та генератор інверторний 5500 з автозапуском
Маю також навантаження: будинок

Якщо я підключу генератор через gen port
Він зможе підмішувати частину енергії з акумуляторів , у випадку коли навантаження будинку перевищуватиме можливості генератора?
Умовно звичайне моє навантаження 3кВт
І при запуску насоса є пусковий струм , при якому навантаження збільшиться до 6кВт, чи віддасть інвертор частину енергії з акумуляторів ?

Доброго вечора.Підкажіть будь ласка хто яку ставив автоматику ABP на генератор щоб комутувалась через NO з інвертором Deye.Використовую ось такий контролер,але поки що не вдається заглушити генератор.Заводиться без проблем при замиканні контакта в інверторі,а з зупинкою проблема…
Допоможіть хто мав з цим справу.Використовую таку схему підключення:

Вкладення

• 47F2AED8-6DD2-42C1-B2BD-65DECDC07E2A.png
    47F2AED8-6DD2-42C1-B2BD-65DECDC07E2A.png
    1,6 Mб · Перегляди: 17
  • 7A5DE25B-DD1A-477D-914D-D1C402D789D5.png
    7A5DE25B-DD1A-477D-914D-D1C402D789D5.png
    420,4 Кб · Перегляди: 17
Так, вже ціна змінилась. Мабуть всі почали їх купувати на інвертори. Якщо я не помиляюсь, то спілкувався з цип продавцем. Тут 7,5 кВт - 10300 грн. https://prom.ua/ua/p1556615700-75kvt-chastotnyj-preobrazovatel.html?
Итак про частотник.... есть беда нем нет 0... только выход на трифазы и все. А что делать с 0 нипанятна

Итак про частотник.... есть беда нем нет 0... только выход на трифазы и все. А что делать с 0 нипанятна
И как Вы решили вопрос? можно по идее N заземлить и должно заработать, но я не пробовал, счас тоже озаботился вопросом, как инверторный генератор с дейей 3ф GEN порт подружить. Частотники, из того что есть в продаже - пишут продаваны 2 варианта: есть 220 1ф -> 380 3ф и 220 1ф-> 220 3ф. В моем понимании, межфазное должно быть 380 а фаза нуль - 220, но с частотниками дела не имел, никогда в руках не держал, это продавцы блещут маркетингом, или у них реально разная схемотехника и надо искать именно 220 1ф -> 220 3ф?

Є інвертор Deye 8kw та генератор інверторний 5500 з автозапуском
Маю також навантаження: будинок

Якщо я підключу генератор через gen port
Він зможе підмішувати частину енергії з акумуляторів , у випадку коли навантаження будинку перевищуватиме можливості генератора?
Умовно звичайне моє навантаження 3кВт
І при запуску насоса є пусковий струм , при якому навантаження збільшиться до 6кВт, чи віддасть інвертор частину енергії з акумуляторів ?
тут ви трохи намашгаєтесь порушувати принципи
При включенні генератора в ГЕН порт інвертора - він працює для заряджання акумулятора!
А так як неможливо одночасно акум і заряджати і розряджати - то підмісу від акума не буде.
Генератор використовується для швидкого заряджання акума. Потім вже споживання піде через інвертор
Ваш випадок - вмикайте ген в мережу.

тут ви трохи намашгаєтесь порушувати принципи
При включенні генератора в ГЕН порт інвертора - він працює для заряджання акумулятора!
А так як неможливо одночасно акум і заряджати і розряджати - то підмісу від акума не буде.
Генератор використовується для швидкого заряджання акума. Потім вже споживання піде через інвертор
Ваш випадок - вмикайте ген в мережу.
Если читать инструкцию к Дее - то видно что Вы, скорее всего, не правы. В advanced Function есть меню
Gen Peak-shaving.. Скрин с инструкции приложил.

Вкладення

• Снимок экрана 2024-10-02 в 19.37.04.png
    Снимок экрана 2024-10-02 в 19.37.04.png
    297,8 Кб · Перегляди: 16
я напевне пояснив не зовсім доступно
або ви неуважно читали що я написав
в будь-якому випадку - я відповів
і іншої відповіді не буде

Ну как пояснили так пояснили, не страшно. Но я думаю, что вы то должны знать - концепция гибридного инвертора предусматривает то что он динамически регулирует заряд и разряд акб по направлению и мощности, в зависимости от потребностей акб и нагрузки, установленных настроек. Ничего не мешает ему при превышении установленной мощности гены подмешать энергию с акб, а после падения потребления отправить часть энергии гены обратно на заряд..

Добрий день. Замовник хоче під'єднати 1 ф генератор до входу сонячних стрингів інвертор Deye 20 кВт 3 ф. Чи це реально? Вже купили все обладнання для цього. Хто що порадить

Я так і не зрозумів чи реально 1ф 220/3ф380 частотних під'єднати на вхід Gen port? Хто вже так робив?

Буде дуже цікаво. Я аж сам в захваті. Буду перший походу

Буде дуже цікаво. Я аж сам в захваті. Буду перший походу
Ну шо? як успіхи?

Сам знаходжусь на етапі вибору між 3ф/1ф інвертором. Генератор 1ф вже є. Інвертор та батарею буду купувати, от тільки не хочеться купувати новий 3ф генератор.... :(

Генератор 1ф вже є. Інвертор та батарею буду купувати, от тільки не хочеться купувати новий 3ф генератор....
У Вас є критичні 3-ф споживачі? Якщо ні, то придбайте 1-ф інвертор і багато питань відпадуть самі собою! А в період відключень можна об'єднати за допомогою 1-0-2 3-ф перемикача усіх споживачів в будинку.

У Вас є критичні 3-ф споживачі? Якщо ні, то придбайте 1-ф інвертор і багато питань відпадуть самі собою! А в період відключень можна об'єднати за допомогою 1-0-2 3-ф перемикача усіх споживачів в будинку.
Дякую за пораду.
Я розумію так: з зовнішньої мережі я беру 1 фазу на інвертор, потім об'єдную всіх споживачів за допомогою перемички і в мене однофазна мережа.

Сів.. подумав:

Виникає питання чи потягне 1 фаза ДТЕК-мережі навантаження 8 кВт = 36А, а в мене автоматичний виммикач 3х16А на вході встановлено.
Саме велике навантаження в мене 7,5 кВт (перегонний куб + артезіанський насос)...
Отже виходить альтернативи в мене немає, буду вимушений купувати 3ф генератор... :eek:

Останнє редагування:
Виникає питання тільки чи потягне 1 фаза ДТЕК-мережі навантаження 8 кВт = 36А, а в мене автоматичний виммикач 3х16А на вході встановлено.
Саме велике навантаження в мене 7,5 кВт (перегонний куб + артезіанський насос)...
Отже виходить альтернативи в мене немає, буду вимушений купувати 3ф генератор...
мова не про ДТЕК а про інвертор, вам же ніхто не заважає при роботі від мережі три фази штатно використовувати, а об'єднувати тільки коли немає зовнішньої мережі

ПС: Крім того в деяких інверторах існує такий режим - задается потужність мережі і як що не вистачає він з батареї або з панелей бере
таким чином все навантаження не повинно перевищувати потужність інвертора, правда я не знаю чи є а Дейе така функція

Останнє редагування:
чи потягне 1 фаза ДТЕК-мережі навантаження 8 кВт
Я так зрозумів, що Вам потрібно саме РЕЗЕРВНЕ живлення підключати до 1-ф генератора.. Тому й дав пораду щодо 1-0-2 перемикача.

Отже виходить альтернативи в мене немає, буду вимушений купувати 3ф генератор...
Собі поставив перемикач аж за інвертором. Тобто, за умови тотального блекауту, однофазний гена буде живити будинок напряму, а сонце підзаряжати батарею інвертора. Зарядить - перемикну на інвертор.

Назад
Угорі